Home | Adopteren: de adoptie van een Franse Bulldog gaat op deze manier (tips)

Adopteren: de adoptie van een Franse Bulldog gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een Franse bulldog adopteren? Dan kun je je het beste eerst goed verdiepen in het ras voordat je een hondje aanschaft. De Franse bulldog is een leuk en opgewekt ras dat door veel mensen aantrekkelijk wordt gevonden door de uitstraling die ze hebben.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Adopteer een leuke, gezellige en enthousiaste hond

Een Franse bulldog is leuk gezelschap en kan een prima gezinshond zijn, maar het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de hond veel energie en enthousiasme heeft waar jij als baasje wel mee om dient te kunnen gaan. Als je een hondje zoekt waarmee je veel plezier kunt beleven en dat je beste maatje wordt, is een Franse bulldog adopteren lang geen gekke keuze.

Bepaal of je een puppy of een volwassen hond wilt

Als je eenmaal weet dat je graag een Franse bulldog wilt, dan kun je voor jezelf bepalen of je een puppy kiest of voor een volwassen exemplaar gaat. Voor allebei valt wel wat te zeggen dus het is maar net wat jij het leukste vindt.

Ga altijd naar een erkende fokker

Ga je voor een Franse bulldog pup dan kun je daarvoor het beste bij een goede en erkende fokker van het ras gaan kijken. Zo weet je zeker dat je een gezond hondje in huis haalt waar veel aandacht aan besteed is en dat met de beste zorgen omringd is.

Niks te verbergen

Een erkende fokker werkt volgens de regels van de rasvereniging voor Franse bulldogs en dit betekent dat ze het ras zo zuiver mogelijk houden. Een dergelijke fokker heeft niets te verbergen en als je interesse hebt in een puppy ,dan mag je vaak vaker komen kijken en kennis komen maken met je nieuwe gezinslid.

Kies een puppy waarmee je een klik hebt

Is er een nest puppy’s beschikbaar? Ga dan altijd eerst kijken en zoek een puppy uit die bij je past en waarmee je een klik hebt. Kleur is niet het belangrijkste maar een gezonde pup die je leuk vindt, geeft de doorslag bij je keuze als je een hondje adopteert.

Let op: Het kopen of adopteren van een Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer mag je puppy mee naar huis?

Een puppy van een Franse bulldog kun je al op jonge leeftijd halen. Het verschilt per fokker maar jonge hondjes mogen al rond de acht weken het nestje verlaten. Dan zijn ze groot genoeg om mee naar huis te kunnen en aan kun jij aan de opvoeding beginnen.

Zie je pup opgroeien

Groot voordeel is dat je een puppy van jongs af aan kunt zien opgroeien en dat is natuurlijk super leuk. Zo kun je het hondje leren wat jij belangrijk vindt en heel de ontwikkeling meemaken totdat het beestje volwassen is. Het kost je wel tijd en energie om dit te doen maar leuk is het zeker.

Volwassen hond adopteren?

Kies je toch liever voor het adopteren van een volwassen Franse bulldog? Dan kun je daarvoor het beste een kijkje nemen in het dierenasiel of kijken of je particulier een hond kunt vinden. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een hond in het asiel zit of een ander huisje zoekt, maar er hoeft echt niet altijd wat mis mee te zijn.

Neem een hond van iemand anders over

Soms hebben mensen een hond maar kunnen ze er niet meer zelf voor zorgen en dienen ze deze af te staan. Als je dan interesse hebt in een volwassen Franse bulldog kun je deze dan van iemand anders overnemen. Niet iedereen vraagt daar zelfs geld voor maar zoekt gewoon een goed en fijn plekje voor de hond.

Karakter van de hond is al bekend en er is al wat geleerd

Voordeel van een volwassen Franse bulldog aanschaffen is dat deze al veel kent en met wat geluk ook netjes opgevoed en getraind is. Een volwassen hond hoef je niet meer zindelijk te maken en bovendien is het karakter al gevormd zodat je weet wat voor hond je in huis haalt. Een pup wordt ook snel groot dus het is echt niet raar als je meteen een volwassen hond in huis haalt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Franse Bulldog

Overweeg je een Franse Bulldog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse bulldog adopteren

Adopteer je een puppy of een volwassen hond?

Dat ligt eraan wat je zelf het prettigst vindt. Zowel aan een puppy als aan een volwassen Franse bulldog zitten voor- en nadelen. Je weegt deze het beste eerst even goed tegen elkaar af zodat je de beste keuze maakt. Bedenk ook altijd dat een asielhondje ook een kans verdient dus vergeet zeker niet daar te kijken.

Hoe adopteer je een Franse bulldog?

Ga naar een erkende fokker of neem eens een kijkje online of in het asiel. Ga nooit een hondje kopen bij een louche fokker en doe dit ook niet voordat je het hondje in het echt gezien hebt. Een erkende fokker heeft niets te verbergen en daar ben je altijd welkom om kennis te komen maken.

Wat kost een Franse bulldog adopteren?

Dit kan sterk uiteenlopen, mede afhankelijk van waar je de hond haalt. In het asiel wordt voor een dergelijk kleine hond vaak een paar honderd euro neergeteld maar kies je een puppy dan dien je toch al snel aan bedragen rond de €1750 te denken. Soms kost het hondje je niks, want dan zoeken mensen er enkel een goed nieuw thuis voor.

Waarom juist voor een Franse bulldog kiezen?

Een Franse bulldog is een gezellige familiehond waar je heel veel plezier aan kunt beleven en die graag bij je is. Kies de hond niet als je veel van huis bent want dit ras is niet graag alleen. Wil je een enthousiaste en niet al te grote hond? Dan kan dit ras goed geschikt voor je zijn.

Waarmee dien je rekening te houden als je een Franse bulldog adopteert?

Houd er rekening mee als je een Franse bulldog adopteert dat je voldoende spulletjes voor je huisdier in huis haalt en dat je er veel tijd en geduld in steekt, zeker als je voor een puppy kiest. Zoals voor elke hond geldt, kost het je niet alleen de aanschaf van de hond zelf maar komt er nog wel wat meer bij kijken dus zorg dat je goed voorbereid bent.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload