Home | Je Franse Bulldog alleen thuis laten? Zo pak je dat handig aan (+tips)

Je Franse Bulldog alleen thuis laten? Zo pak je dat handig aan (+tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Franse bulldog alleen thuis laat dien je je hond dit wel goed aan te leren. Een Franse bulldog houdt namelijk erg van gezelschap en is niet graag alleen. Ben je veel of vaak van huis dan is dit niet de meest ideale hond om aan te schaffen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Wat is belangrijk als je hond alleen thuis is?

Voor veel honden en andere huisdieren geldt dat ze niet graag alleen zijn en graag met andere dieren spelen, samen in een mandje slapen of bij hun baasje zijn. Omdat de Franse bulldog nu eenmaal erg van aandacht en gezelligheid houdt, is het fijn als er vaak iemand thuis is.

Beloon je hond als deze het goed doet

Nu wil dat natuurlijk niet zeggen dat je nooit van huis kunt gaan als je een Franse bulldog hebt. Zorg er om te beginnen voor dat je je hond zo traint dat deze een poosje alleen kan blijven. Beloon je hond als deze het goed doet zodat hij of zij er snel aan gewend raakt zo nu en dan alleen thuis te zijn.

Zorg voor een fijne slaapplek

Zorg er daarnaast voor dat je huisdier een speciaal plekje in huis heeft waar hij of zij rustig kan slapen als er niemand is, dat helemaal als thuis voelt en de nodige geborgenheid geeft. Koop bijvoorbeeld een goede mand of bench en je leer hond aan daarin te liggen als jij weg bent.

Leer je hond om alleen te zijn

Het is ook belangrijk dat je hond leert dat een poosje alleen zijn niet erg is. Ook al houdt je Franse bulldog erg van je gezelschap, een tijdje alleen laten kan best mits dit niet te vaak is en niet te lang duurt. Je kunt je hond prima trainen zodat je huisdier dit echt goed aanleert.

Zorg voor voldoende water

Als je weg moet, zorg er dan voor dat je hond altijd voldoende eten heeft, maar nog belangrijker, de beschikking heeft over water. Dit is het allerbelangrijkst en zeker op hete dagen. Geef je Franse bulldog een kluif of iets dergelijks zodat je huisdier zich een poosje kan vermaken als jij er niet bent.

Zorg voor speelgoed en geborgenheid

Zorg er tevens voor dat je hond speelgoed heeft of bijvoorbeeld een knuffel die erg geliefd is. Zo zal je huisdier daarmee spelen en alle andere spullen in huis met rust laten en niets slopen omdat de verveling begint toe te slaan na een poosje alleen te zijn geweest.

Ontdek hoe je hond zich gedraagt als jij er niet bent

Als je je huisdier een poosje alleen laat, dan is het wel belangrijk dat je weet hoe je hond zich dan gedraagt. Wordt er iets gesloopt, dan zie je dat uiteraard na thuiskomst maar sommige honden willen nog wel eens janken als er niemand thuis is en blijven dat lang volhouden.

Let op: Het aan- of afleren van gedrag bij jouw Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Informeer bij je buren

Vraag daarom je buren als je weg geweest bent of zij de Franse bulldog gehoord hebben. Zo ja, dan is het zaak dat je je hond traint en afleert om dit te doen. Zelf hoor je dat uiteraard niet omdat je er niet bent maar je buren kunnen er immers wel van meegenieten. Niet tot groot genoegen waarschijnlijk.

Zorg dat je hond moe genoeg is om te slapen

Als je je Franse bulldog een poosje alleen laat dan is het slim je huisdier eerst mee te nemen voor een flinke wandeling of om hem of haar goed te laten rennen en spelen. Zo raken ze veel energie kwijt en slapen daarna bij thuiskomst lekker rustig en kun je ze met een gerust hart een tijdje alleen laten.

Breng je hond elders onder

En gaat het nu echt niet goed als je je Franse bulldog alleen thuis laat? Kies er dan voor om je hond tijdelijk onder te brengen bij iemand anders of stuur je huisdier naar een opvang of uitlaatservice. Een pension is zeker lang geen gek idee als je een hele tijd weg bent voor bijvoorbeeld je werk of vakantie. In dat laatste geval kan de hond vaak ook gewoon mee natuurlijk.

Zoek een logeeradres voor je viervoeter

Ga je bijvoorbeeld met vakantie of moet je een poosje weg voor je werk en kan hondje echt niet mee? Regel dan een oppas of verblijfadres voor je hond of zorg dat er iemand een paar keer per dag komt om je Franse bulldog uit te laten en hem of haar gezelschap te houden.

Leer alles over (ongewenst) gedrag van jouw Franse Bulldog

Wil je álles leren over de opvoeding en het gedrag van jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over en Franse bulldog alleen thuis laten

Kan ik mijn Franse bulldog een tijdje alleen laten?

Ja, dat kan zeker maar omdat ze van gezelschap houden is het slim je hond goed te trainen voordat je hem of haar alleen thuis laat. Laat je hond ook nooit te lang alleen want dan gaan ze zich vervelen en krijgen ze honger. Op tijd uitlaten is uiteraard ook belangrijk.

Hoe lang kan ik mijn Franse bulldog alleen laten?

Dit verschilt uiteraard per hond. De ene hond kan wat langer alleen blijven dan de andere hond maar als je ervoor zorgt dat er een fijne plek is waar je Franse bulldog kan slapen en dat hij moe gespeeld is, moet een paar uur zeker kunnen. Je zult immers toch wel eens de deur uit moeten.

Wat als mijn hond niet alleen kan blijven?

Zorg dan voor een alternatief zoals opvang in een pension of bij iemand anders in huis. Ga je overdag werken en ben je dan veel uren achter elkaar van huis? Breng je hond dan naar een speciale dagopvang of regel een hondenuitlaatservice. Dan zijn ze niet alleen en worden ze goed verzorgd.

Waarom laat je een Franse bulldog beter niet te lang alleen?

Een Franse bulldog houdt nu eenmaal erg van gezelschap en laat je daarom het beste niet lange tijd alleen thuis. Je hond kan gaan janken of de boel gaan slopen uit verveling, maar zal zich vooral erg alleen voelen en dat komt je huisdier natuurlijk ook niet ten goede.

Wat is slim te doen voordat je je Franse bulldog alleen thuis laat?

Zorg dat je hond moe is en voldoende water (en eventueel ook voer) ter beschikking heeft. Een stuk speelgoed ter afleiding, iets om te knabbelen, de favoriete knuffel en een goede, warme mand op een eigen en vertrouwd plekje zijn aan te raden zodat je huisdier zich geborgen en prettig voelt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload