Home | Franse Bulldog uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

Franse Bulldog uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een hondje kun je als puppy bij een fokker kopen maar als je een volwassen exemplaar wilt hebben is een Franse bulldog uit het asiel ook een prima keuze. Honden komen om allerlei redenen terecht in het asiel dus kijk ook altijd daar even als je naar een maatje op zoek bent. Zij verdienen immers ook een kans op een nieuw huisje waar ze zich happy voelen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Ga voor een hond uit het asiel

Een Franse bulldog in het asiel zal doorgaans een volwassen exemplaar zijn. Misschien is zijn baasje overleden of niet meer in staat voor het hondje te zorgen of is het beestje ergens gevonden of achtergelaten. Sneu maar reden te meer of een asieldier een kans te geven op een fijn leven.

Kijk eens rond bij de asiels

Als je een asielhond wilt halen dan kun je het beste eerst eens online kijken wat er zoal in de asiels zit. Zoek je perse een Franse bulldog, kijk dan alleen naar dit ras. Met een asielhond hoeft helemaal niks mis te zijn en mocht er wat aan mankeren, dan wil dat niet zeggen dat je er geen fijn huisgenootje aan kunt hebben.

Het karakter van een volwassen hond is al gevormd

Groot voordeel van het adopteren van een volwassen hond is dat het karakter reeds gevormd is. In het asiel kunnen ze je van alles over de hond in kwestie vertellen en kun jij bepalen of deze bij jou en je gezin past. Kennismaken en kijken of er een klik is hoort daar uiteraard ook bij.

Kijk ook of er puppy’s in het asiel zitten

Nu worden er in het asiel ook wel eens puppy’s geboren. Helaas worden honden die drachtig zijn nog wel eens achtergelaten en dan komt er een nestje. Deze kun je dan als ze oud genoeg zijn adopteren maar houd er wel rekening mee dat je niet de enige zult zijn die er interesse in heeft. De vraag naar pups is altijd groter dan naar volwassen dieren.

Je betaalt een vergoeding voor de kosten die het asiel gemaakt heeft

Als je bij het asiel een hond haalt, dan betaal je daar een vast bedrag voor. Een dierenasiel rekent kosten voor het voer, de medicatie en de huisvesting en je dient doorgaans aan bedragen rond een paar honderd euro te denken als je een hondje ophaalt.

Leeftijd kan de kosten ook doen verschillen

De kosten kunnen verschillen per asiel maar ook per hond. Als je hondje nog erg jong is en bijvoorbeeld nog bepaalde inentingen nodig heeft of een sterilisatie dan betaal je daar extra voor. Voor een senior betaal je doorgaans minder maar ook daar kun je nog jarenlang plezier aan beleven. En die gun je immers ook een mooie en liefdevolle tijd.

Let op: Het kopen of adopteren van een Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Maak altijd eerst kennis met het asielhondje

Als je een bepaalde Franse bulldog op het oog hebt in het asiel, maak dan altijd eerst een afspraak om te komen kijken. Mochten er meer geïnteresseerden zijn, dan weet je zeker dat je niet voor niks komt. Bovendien wil je het hondje immers eerst zien en kijken of er een goede klik is. Vaker een bezoekje brengen kan nuttig zijn om de hond beter te leren kennen.

Wat als je hond een rugzakje heeft?

Is het hondje perfect voor jou en je situatie? Dan zal het asiel zeker een goede kans aan het beestje gunnen en mag jij het mee naar huis nemen. Houd er wel rekening mee dat sommige honden een (soms minder leuk) verleden hebben en dat je ze bepaalde dingen zult moeten leren of proberen af te leren.

Zorg voor voldoende tijd en geduld

Voor alle honden (niet alleen die uit het asiel) geldt dat geduld belangrijk is en dat je vaak met ze traint en oefent. Aandacht is alles dus houd er rekening mee dat je zoveel mogelijk tijd in het beestje steekt. Dit is zowel voor jou als voor de hond een prima bezigheid en kan ook zeer ontspannend werken.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Franse Bulldog

Overweeg je een Franse Bulldog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse bulldog uit het asiel

Is het aanbod aan Franse bulldogs in het asiel groot?

Doorgaans zitten er veel grote honden in het asiel dus een kleine Franse bulldog zul je er wat minder vaak aantreffen. Hetgeen niet wil zeggen dat het niet gebeurt want ook dit ras komt wel eens in het asiel terecht. De kans dat ze snel geplaatst worden is wel groot dus je dient er vaak wel snel bij te zijn.

Hoe vind ik het beste een hond in het asiel?

Alle dierenasiels in Nederland (en België) hebben een eigen website waarop je kunt kijken wat voor honden er zitten. Kijk ook eens op de site van de Dierenbescherming of op sites waarop meer asiels bij elkaar staan. Hierop kun je zoeken naar een Franse bulldog als je voorkeur daar naar uitgaat.

Is er altijd iets mis met een asielhond?

Nee, dit hoeft echt niet altijd zo te zijn. Er zitten wel honden in het asiel met bepaalde problemen, die vaak met het gedrag te maken hebben maar dit is niet altijd zo en bovendien is daar doorgaans nog wel wat aan te doen. De meeste asielhonden zijn helemaal gezond dus daar is weinig mis mee.

Waarom zitten er vooral volwassen honden in het asiel?

Puppy’s komen doorgaans van een fokker en omdat mensen deze zo leuk vinden zitten er niet veel in het asiel. Zitten ze er wel, dan zijn ze vaak snel geplaatst. Als een pup eenmaal groot is vinden niet alle mensen deze hond helaas meer leuk en worden ze afgestaan. Sneu voor de hond maar dan krijg jij wel de kans om een Franse bulldog een forever home te geven.

Wat is het voordeel van een volwassen asielhond aanschaffen?

Je betaalt er minder voor dan voor een puppy bij een fokker en omdat de hond al volwassen is, is het karakter bekend en heeft de hond vaak al veel geleerd. Zo kun jij daar mee verdergaan en de hond nog van alles aanleren en hem of haar een goed leven en een tweede kans bieden. Een Franse bulldog is doorgaans makkelijk in de omgang dus dat komt wel goed.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload