Home | Alles over de blauwe Franse Bulldog (uitgebreid artikel)

Alles over de blauwe Franse Bulldog (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je ervoor kiest een Franse bulldog blauw in huis te halen dan moet je niet direct denken dat je een felblauwe hond in huis haalt, want die bestaan uiteraard niet. De benaming blauw wordt bij een hond gebruikt om een donkergrijze vachtkleur aan te duiden. Dit geldt overigens ook bij andere hondenrassen en andere dieren.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Keuze uit verschillende kleuren

Als je een Franse bulldog wilt kopen, dan heb je daarbij de keuze uit verschillende kleuren. Een Franse bulldog wordt in diverse kleuren gefokt waarbij een aantal daarvan ook erkend worden door de rasvereniging. Heeft de hond een andere kleur, dan wordt deze niet officieel erkend maar dat maakt niet zoveel uit als je er niet mee naar shows gaat, want je hebt toch nog altijd een Franse bulldog.

Erkende kleuren bij een Franse bulldog

Bij een Franse bulldog wordt een onderscheid gemaakt tussen de volgende kleuren: gestroomd, bont en fawn. Dit zijn allemaal erkende kleuren en daarmee mag gefokt worden. Dit is bij niet erkende kleuren verboden omdat dit ook minder gezonde exemplaren kan opleveren maar het wordt wel gedaan in de praktijk.

Gestroomde vacht

Een gestroomde Franse bulldog heeft een vacht met een soort streepjespatroon waarbij altijd zwart zit en een fawn kleur. Deze kleuren zijn bij pups van dit ras niet altijd even duidelijk maar komen laten wel goed tevoorschijn. Fawn betekent dat er bruintinten te vinden zijn in de vacht.

Bonte vacht

Bij een bonte Franse bulldog kan deze strepen of een meer effen vacht met vlekken hebben. Bij een erkende bonte Franse bulldog zijn de vlekken meestal wit maar andere kleuren komen ook voor. Deze worden niet erkend en het betreft ook nog wel eens honden met de nodige gezondheidsproblemen. Volledig wit bij de Franse bulldog behoort ook tot de categorie bont.

Fawn vacht

Als laatste is de fawn kleurige Franse bulldog een erkende kleur. Fawn betekent een ondertoon van rood, donker of lichtbruin en kan variëren per hond. Ook wit kan erbij komen en is dan een erkende kleursoort bij dit hondenras. Fawn is altijd iets met bruin maar het kan variëren qua tint.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wat zijn geen erkende kleuren voor het hondenras?

Komen we weer bij de blauwe bulldog terecht. Hoewel dit beslist een mooie kleur is voor de Franse bulldog om als vacht te hebben, is het geen erkende kleur voor dit ras. Dit geldt ook voor de kleuren grijs, lilac en chocoladebruin bij een dergelijke hond. Er wordt echter wel gefokt in deze kleur.

Veel varianten en tinten

Bij een Franse bulldog blauw is gestroomd, met vlekken of een effen kleur niet officieel erkend. Er zijn ook veel varianten van blauw tot grijs te vinden waarbij de ene hond echt bijna donkerblauw lijkt terwijl de andere veel lichter, en dus meer grijs en iets dat meer naar lila neigt, is.

Gevoeliger voor aandoeningen

Bij de blauwe Franse bulldog komen nog wel eens lichtgekleurde ogen voor. Deze zijn extra gevoelig voor oogaandoeningen zoals blindheid en staar (cataract). Bovendien is deze kleur vacht en huid gevoeliger voor huidziektes en infecties dan andere kleuren.

Koop je hond bij een erkende fokker

Wil je nu toch graag een Franse bulldog blauw, al dan niet in één kleur of met vlekken of strepen? Ga daarvoor dan naar een erkende fokker zodat je weet dat je een gezond dier in huis haalt. Echt niet alle blauwe bulldogs zijn ziek en als ze op de juiste manier gefokt worden en raszuiver zijn, krijg je een gezonde hond. De kleur wordt alleen niet erkend, maar juist omdat de kleur schaars is, is de vraag ernaar groter.

Laat de kleur niet de doorslag geven

Veel mensen geven niet eens zoveel om de kleur van de hond en dat is te snappen. Als je voor een puppy van een Franse bulldog gaat kijken, dan is het zeker zo belangrijk dat je een hondje vindt dat je aanspreekt en waarmee je een klikt hebt. De kleur is slechts bijzaak hoewel niet iedereen daar hetzelfde over zal denken.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een blauwe Franse bulldog

Is een Franse bulldog blauw altijd ziek of ongezond?

Nee, dit is niet het geval. Een Franse bulldog in die uitvoering is weliswaar geen erkende kleur maar als ze gefokt zijn onder de juiste omstandigheden, hoeven ze niet ziek te zijn. Een goede fokker stelt de gezondheid van het dier voorop en blijft niet doorfokken als dit problemen geeft. Erkende fokkers fokken geen honden in deze kleur omdat het verboden is maar de vraag ernaar bestaat dus wel.

Waar kan ik een Franse bulldog blauw kopen?

Neem een kijkje op internet om fokkers te vinden. Deze zijn er voldoende, ook voor de kleur blauw, al dan niet gemengd met wat anders. Ieder hondje is immers anders dus kijk wat jij zelf leuk vindt en kies een pup die bij je past. Houd er rekening mee dat de kleur blauw bij een Franse bulldog niet mag en dat ze schaars zijn waardoor de prijzen nog wel eens kunnen oplopen.

Komen oogaandoedingen meer voor bij een Franse bulldog blauw?

Indien de blauwe bulldog lichte ogen heeft loopt deze meer kans op oogaandoeningen zoals cataract en blindheid. Je kiest daarom beter voor een exemplaar met donkerdere ogen zodat deze aandoeningen minder vaak zullen voorkomen.

Komen huidaandoeningen meer voor bij een blauwe Franse bulldog?

Dat kan voorkomen maar het hoeft niet altijd zo te zijn. kies je voor een goede fokker dan krijg je een gezonde hond, met papieren en stamboom mee. Deze kan uiteraard ook ziek worden maar de kans is dan wel kleiner. Deze zal dan echter niet blauw zijn als het een raszuivere Franse bulldog betreft.

Hoe vind ik een gezonde puppy?

Ga altijd naar een erkende fokker. Dat mag ook iemand zijn die voor de hobby fokt maar die zich wel aan de regels houdt en het welzijn van de dieren het belangrijkste vindt. Informeer bij andere mensen of de dierenarts waar je terecht kunt voor een blauwe Franse bulldog. De kleur is dan niet erkend maar een gezonde hond is wel het minste dat je wilt hebben.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload