Home | Franse Bulldog in het bruin: ontdek deze mooie hond (uitgebreid artikel)

Franse Bulldog in het bruin: ontdek deze mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Vind je een Franse bulldog een mooie kleur voor dit hondenras? Houd er dan rekening mee dat deze kleur niet altijd erkend wordt door de rasvereniging en dan ook als niet officieel wordt beschouwd. Mocht je naar shows willen met je huisdier dan is dat met deze kleur niet zo handig. Bepaalde bruintinten zijn overigens wel toegestaan bij een Franse bulldog.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Waarom niet alle bruin een officiële kleur is voor een Franse bulldog

Als je een Franse bulldog kiest dan is zwart wel een officiële kleur maar als deze kleur ook maar wat naar bruin neigt of je hondje bruine vlekken heeft dan is dat geen erkende kleur meer. Dit betekent ook dat een combinatie van zwart en tan niet officieel is. Bruin dat bekend staat onder de naam fawn mag weer wel.

Wat is bij bruin wel toegestaan?

Als je Franse bulldog een fawn kleur heeft dan is dat ook bruin. Deze variant kan voorkomen in lichtbruin, roodbruin maar ook in wat donkerder bruin en wordt als dusdanig wel erkend. Er mogen zelfs wat witte accenten in zitten. Bij deze fawn kleur zijn bepaalde plekken op de snuit van de hond vaak net even wat donkerder dan de rest van de vacht.

Geen raszuivere kleur en hond

Een chocolade bruine Franse bulldog is niet toegestaan volgens de officiële regels van de rasvereniging. Deze kleur kom je echter wel tegen want er is vraag naar maar bij erkende fokkers zul je ze niet snel vinden. Zij streven naar een zo raszuiver mogelijk exemplaar omdat deze ook minder gevoelig zijn voor bepaalde aandoeningen.

Bruin komt vaak bij een kruising voor

Als je een bruinachtige Franse bulldog wilt, dan kan de kleur ook naar merle neigen. Dit patroon en kleur die erbij hoort komen vaak bij een ander ras voor, namelijk de chihuahua. Indien je Franse bulldog deze kleur heeft, dan is het vaak een kruising omdat deze kleur niet origineel is bij dit ras. Merle wordt dan ook niet als officiële kleur erkend door de vereniging.

Bruin in combinatie met lichte ogen is gevoeliger

Kies je bijvoorbeeld voor een bruine, chocoladekleurige of merle Franse bulldog dan kan het voorkomen dat je hondje lichtgekleurde ogen heeft. De oorspronkelijke Franse bulldog heeft donkere ogen. Lichte ogen kijken mooi en combineren goed met bepaalde vachtkleuren maar kunnen ook nadelen hebben.

Eerder kans op oogaandoeningen

Zo komen bij honden met lichtere ogen vaker oogaandoeningen voor zoals blindheid en cataract. Dat wil niet zeggen dat je hondje deze aandoeningen altijd krijgt, maar de kans erop is wel groter. Erkende fokkers proberen dit daarom ook te voorkomen en fokken alleen Franse bulldog honden met grote, donkergekleurde ogen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Eerder kans op huidaandoeningen

Honden van het Franse bulldog ras die een lichtere vacht hebben of een wat afwijkend patroon, zijn ook ontvankelijker voor bepaalde huidaandoeningen. Dit heeft doorgaans te maken met het feit dat de gezondheid tijdens het fokken niet altijd voorop staat en vooral het uiterlijk aandacht krijgt. Een niet erkende kleur hoeft niet altijd tot problemen te leiden, zeker niet als de hond volgens de regels gefokt is.

Vermijd onbetrouwbare fokkers

Wil je nu een speciale kleur Franse bulldog, dan wil dat natuurlijk niet altijd zeggen dat je hondje ziek wordt of eerder aan een bepaalde aandoening zal lijden, maar de kans erop is gewoon groter omdat deze niet door een erkende fokker worden gefokt of grootgebracht. Naar een erkende fokker gaan is sowieso altijd de beste keuze en louche fokkers dien je te vermijden.

Check altijd de gezondheid van je hond

Heb je een bruine Franse bulldog op het oog? Kijk dan goed of deze gezond is. In het asiel heb je nog wel eens kans een dergelijk volwassen exemplaar te vinden maar daar kunnen ze je alles over het hondje vertellen zodat je weet waar je aan toe bent.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een bruine Franse bulldog

Waar koop je een bruine Franse bulldog?

Als je een bruine Franse bulldog wilt hebben dan kun je een volwassen exemplaar wel bij het asiel vinden of als iemand deze particulier aanbiedt. Wil je een puppy dan kun je voor deze kleur niet bij een erkende fokker terecht omdat zij niet in deze kleur fokken. Bepaalde bruintinten zoals fawn die wel zijn toegestaan vind je ook bij een erkende fokker.

Is bruin een erkende kleur voor een Franse bulldog?

Een chocolade bruine Franse bulldog wordt door de rasvereniging niet erkend als een officiële kleur. Ook een zwarte vacht met vlekken of die naar bruin neigt wordt niet erkend bij de Franse bulldog. Zwart en tan mag officieel ook niet. Bruintinten die binnen fawn vallen zijn wel toegestaan.

Is een bruine Franse bulldog wel te koop?

Jazeker, deze kleur is wel te koop en ook in verschillende vachtpatronen zoals met streepjes, vlekken of effen. Je kunt er echter niet altijd voor bij een erkende fokker terecht en zult je soms moeten wenden tot andere fokkers zoals hobbyisten of minder betrouwbare types. Fawn mag uiteraard wel en wordt door fokkers gedaan omdat dit een officiële kleur is voor een Franse bulldog.

Wat is het nadeel van een bruine Franse bulldog?

Een bruine Franse bulldog kan eerder bepaalde aandoeningen krijgen wanneer er niet precies volgens de regels gefokt wordt. De kleur kan alleen ontstaan als fokkers van de regels afwijken en daardoor kan een zwakkere soort ontstaan. Dit is iets dat erkende fokkers proberen te vermijden bij de Franse bulldog.

Waarom wordt er dan toch in die kleur gefokt?

Er worden toch bruine Franse bulldogs gefokt omdat er vraag naar is. Mensen willen juist graag een bepaalde kleur die veel minder voorkomt omdat dit uniek is. Dat ze dan een wat minder gezond hondje in huis halen is wel iets om rekening mee te houden. Denk eraan dat kleur niet voorop staat maar gezondheid veel belangrijker is. Houd er rekening mee dat fawn wel mag.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload