Home | Kies voor een geweldige Franse Bulldog in het fawn

Kies voor een geweldige Franse Bulldog in het fawn

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je graag een Franse bulldog fawn aanschaffen? Dan ben je dus op zoek naar een bulldog die een bruinachtige kleur heeft. Deze kleur is in verschillende nuances te vinden waarbij je kunt denken aan roodbruin, lichter bruin en net even wat donkerder.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Hoe ziet een Franse bulldog fawn eruit?

Bij een Franse bulldog fawn kun je honden tegenkomen die egaal van kleur zijn en eigenlijk hoofdzakelijk effen zijn maar een gestroomd patroon komt ook voor. In dat laatste geval heeft de hond een soort strepenpatroon in de vacht dat in verschillende combinaties kan voorkomen.

Wat voor kleur is fawn?

Hoe het ook zij, fawn is altijd een bruine kleur maar die kan dus wel uiteenlopen. Je hondje kan daarbij bepaalde nuances hebben zoals witte vlekken op de borst of op de snuit. Op het kopje komen bij een Franse bulldog fawn eerder donkerdere dan lichte accenten voor, bijvoorbeeld op de snuit of rond de ogen.

Kijk welke varianten erkend worden

Als je voor een fawn Franse bulldog kiest dan is dat een kleur die erkend wordt door de rasvereniging van dit soort hond. Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden om als officiële kleur voor het ras te worden beschouwd want niet alles mag daarbij. Is je hond bijvoorbeeld chocolade bruin, dan is dat geen erkende kleur en ook zwart dat naar bruin neigt of zwart met bruine vlekken is niet toegestaan.

Laat de kleur nooit de doorslag geven

Als je een Franse bulldog kiest, ga er dan niet meteen vanuit dat de kleur het belangrijkste is. Het is vele malen belangrijker dat je een hondje kiest waarmee je een klik hebt en dat je leuk vindt. En nog belangrijker: kies een gezond hondje dat op de juiste manier gefokt is bij een erkende fokker.

Kies een hondje dat bij je past

Natuurlijk houdt niet iedereen van dezelfde kleur en snappen we ook wel dat je nu eenmaal graag een bepaalde kleur hond wilt hebben. Laat je keus daar echter niet alleen door bepalen want dat kan wel eens verkeerd uitpakken. Stel, je kiest je favoriete kleur en hebt geen klik met het beestje. Dan is dat niet alleen voor jou maar zeker ook voor de hond niet leuk.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kies voor een erkende fokker

Als je een hond kiest in een kleur die niet erkend wordt als officieel door de rasvereniging van Franse bulldogs, dan kun je deze niet kopen bij een fokker die daarbij aangesloten is. Dat is niet altijd een even goede zaak omdat de fokker zich dan niet altijd aan de regels van de vereniging hoeft te houden. Er zijn er voldoende die dit wel doen maar helaas ook nog altijd die maar raak fokken.

Ga nooit naar een onbetrouwbare fokker

Zolang mensen blijven vragen naar bepaalde kleuren, combinaties of andere afwijkende kenmerken bij een Franse bulldog, dan blijven er fokkers bestaan die louche of minder betrouwbaar zijn en is het geen raszuivere hond die je koopt. Een erkende en aangesloten fokker stelt de gezondheid van de hond voorop en wil het ras zo zuiver mogelijk houden.

Geef een hond een tweede kans

Kijk gewoon goed wat je doet en waar je je hondje aanschaft. Een gezonde hond die happy door het leven gaat is het belangrijkst, dit geldt zowel voor een puppy als een volwassen hond. Soms doen mensen om bepaalde redenen een hond weg maar dit hoeft niet altijd verkeerd te zijn. In bepaalde situaties kan dat gewoon niet anders en is dat voor de hond ook de beste keuze.

Check de gezondheid van je hond

Als mensen eerlijk zijn waarom ze een fawn Franse bulldog een ander huisje willen geven, dan weet jij ook beter waar je aan toe bent. Zo weet je wat voor dier je in huis haalt. Zorg altijd dat het paspoortje erbij is zodat je weet wanneer je hond bij de dierenarts geweest is en wat zijn of haar medische verleden is.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse bulldog fawn

Wat voor kleur is fawn?

Fawn is een kleur bij een Franse bulldog die altijd een bruintint in zich heeft. De kleur komt voor in verschillende tinten en de hond is vrijwel altijd egaal bruin, zonder al te veel vlekken of puntjes in een andere kleur. Fawn kan lichtbruin maar ook net even wat donkerder zijn en neigt ook vaak naar een roodbruine vacht.

Is fawn een erkende kleur bij een Franse bulldog?

Ja, fawn is een kleur die door de rasvereniging van Franse bulldogs wordt erkend. De kleur dient wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen waarbij chocoladebruin (ook wel bekend als chocolate) bijvoorbeeld niet mag en dus niet als officieel beschouwd wordt.

Welke tinten worden niet erkend?

Niet alleen chocoladebruin wordt niet erkend als officiële kleur maar ook kleuren zoals grijs (in alle mogelijke tinten), blauw, merle en lilac zijn geen officiële kleuren bij een Franse bulldog. Ze worden echter wel zo gefokt omdat er vraag naar is.

Waarom is kleur niet het belangrijkste als je een hondje kiest?

Kleur is maar een ding en zelfs een puppy kan als deze wat ouder wordt nog een wat andere kleur of ander patroon krijgen. Daarnaast is het veel belangrijker dat je kijkt naar het karakter van het hondje dat je kiest en of je er een klik mee hebt. De gezondheid staat uiteraard altijd helemaal voorop bij je keuze.

Wat is het nadeel van een fawn kleur?

Deze kleur heeft geen nadeel ten opzichte van de andere officiële kleuren van een Franse bulldog omdat er volgens de geldende regels mee gefokt wordt. Deze zijn sowieso streng voor dit ras omdat ze nog wel eens problemen met de ademhaling kunnen hebben. Enig nadeel als je een lichtbruine hond hebt is dat je het eerder ziet als deze vies is, maar daar is wel weer de nodige shampoo voor te vinden om je huisdier er weer schoon en fris uit te laten zien.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload