Home | Maak kennis met de Fluffy Franse Bulldog

Maak kennis met de Fluffy Franse Bulldog

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Franse Bulldog is een van de populairste door mensen gecreëerd hondenrassen en naast de normale kortharige Franse Bulldog soorten, zijn er ook de wat langharigere soorten: de Fluffy Franse Bulldog of in het kort gewoon ‘Fluffy Frenchie’.

Zit jij eraan te denken om een dergelijke Franse Bulldog met lange haren aan te schaffen of wil je er gewoon meer over weten, lees dan vooral verder in dit artikel met alle ins en outs over de Fluffy Franse Bulldog.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Meerdere soorten langharigen door kruisen

In de categorie langharige Bulldogs vallen soms ook mixen of kruisingen tussen verschillende soorten honden. Er worden dan bijvoorbeeld kruisingen gemaakt tussen een Franse Bulldog en een Chihuahua of een Franse Bulldog en Keesachtigen.

Deze honden hebben in hun ras meer haar en de Franse Bulldog zullen dus bij een kruising ook meer haren vertonen. Een echte Fluffy Franse Bulldog is echter geen kruising, maar 100 procent volbloed Franse Bulldog: beide ouders zijn Franse Bulldog.

Beschrijving van een langharige Franse Bulldog

Als we het hebben over de Fluffy Franse Bulldog dan praten we over een hondje die donzig is over het hele lijf, maar vooral rond de oren en de benen. Je kunt het beest ook wel ‘pluizig’ noemen.

De vacht is op de rest van het lichaam niet alleen een klein beetje langer, maar belangrijker nog: veel zachter. Je hebt het gevoel alsof je knuffelt met een knuffelbeertje of met een donzig kuikentje.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het ontstaan van de Franse Bulldog zelf

De Franse Bulldog is ooit ontstaan door verschillende kruisingen tussen Franse en Britse Terriërs. Het beest werd in die tijd volgens sommigen gebruikt door slagers en bakkers om ratten weg te jagen en te vangen.

Maar in de loop van de tijd werd het ras steeds meer gefokt voor de straatgevechten tussen honden en stieren, iets wat in die jaren in het zuidelijke Europa erg populair was.

Fokken voor het gevecht met stieren

De Bulldog werd dus speciaal voor die gevechten gefokt: men probeerde alles te doen dat de honden beter waren in vechten. Dat is ook de reden van de platte snuit: met een platte snuit was het makkelijker voor de honden om zich in de nek van een stier te bijten, te blijven ademen en niet los te laten.

Ook werd de staart weg gefokt, zodat het geen vervelende consequenties zou hebben tijdens de gevechten. Inmiddels worden de Bulldog honden niet meer gebruikt voor gevechten, maar wordt het beest vooral gefokt om het uiterlijk, zo ook de Fluffy.

Gezondheid van de langharige genen

Het is een feit dat Franse Bulldogen veel ongemakken ervaren van hun generaties lange fokprogramma. Toch zijn de dragers van de langharige recessieve genen niet significant ziekelijker dan andere Franse Bulldog honden met kort haar.

Hoewel de Fluffy Franse Bulldog enorm in populariteit toeneemt, is het officieel geen ‘lid’ van het Franse Bulldog ras.

Het ontstaan van de Fluffy Franse Bulldog

Lang, lang geleden bestonden er twee varianten Franse Bulldog: de langharige en de kortharige. Omdat er echter werd gefokt op vooral kortharige Bulldog honden, stierf de langharige Franse Bulldog uiteindelijk bijna uit. Toch zijn de genen in enkele honden op recessieve wijze achtergebleven. Uiteindelijk is de Fluffy-lijn daar weer uit ontstaan, uit die piepkleine populatie Franse Bulldog die nog steeds met lange haren werden geboren.

Een piepkleine Fluffy populatie

Omdat er dus zo weinig Fluffy Bulldog honden te vinden zijn, moeten deze uiterst zeldzame honden worden gevonden in het Verenigd Koninkrijk, in de Verenigde Staten en eigenlijk over de hele wereld.

Ze worden vaak geïmporteerd in Europa en gekruist met de in Europa bestaande langharige Franse Bulldogs om zo ‘inteelt’ tegen te gaan.

De kosten van deze fokprogramma’s zijn hoog: papieren aanmaken, fokken, importeren en importkosten, vervoer en ga zo nog maar even door. Je betaalt daarom flink wat meer voor een langharige hond van dit ras dan voor een ‘normale’.

De drie soorten Bulldog

Het is dus tegenwoordig een onderscheiding die wordt gemaakt tussen de verschillende Franse Bulldog honden. Er zijn honden met visueel kort haar die geen langharige genen met zich meedraagt en deze honden zullen geen langharige pups krijgen.

Dan zijn er de honden met de helft langharige genen, maar visueel zelfs met kort haar. Als deze worden gekruist met dezelfde soort hond, dan zullen ongeveer de helft van alle pups langharig worden.

Als deze langharige pups worden gekruist met andere langharige Franse Bulldog, dan zullen er in alle gevallen Fluffy pups tevoorschijn komen.

Verzorging van de pluizige Franse Bulldog

Als het gaat over de Franse Bulldog met pluizig haar, dan gelden bijna dezelfde problemen en verzorgingsmaatregelen als voor normale Franse Bulldog.

Het beest zal ook aanleg hebben tot overgewicht en moet dus veel worden uitgelaten. Ook moet het beest niet te veel te eten krijgen, anders wordt het snel dik. En te snel dik worden betekent eigenlijk altijd benauwdheid en problemen met ademhaling.

De pluizige vacht

Verzorg de vacht van je pluizige hond goed. Je wilt immers niet dat er klitten ontstaan waar je niet meer doorheen kan kammen. Je moet goed voor de vacht zorgen, maar ook voor de dikke kwabben of plooien waar zich soms vuil tussen kan ophopen.

Doe je pluizige Fluffy Frenchie dus wekelijks in bad. Ook kun je kiezen om doggy wipes te gebruiken.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Gezondheid

Het is belangrijk om op tijd bij een dierenarts langs te gaan als jouw hond een van de te verwachten erfelijke aandoeningen krijgt.

Problemen met de gewrichten, problemen met ademhaling, huidaandoeningen en problemen in de oren en de ogen. Neem je hond dus minstens eens per jaar voor controle naar de dierenarts, zodat je deze ziektes kunt voorkomen.

Maak kennis met de Fluffy Franse Bulldog

Het is het zeker waard om een Fluffy Franse Bulldog te nemen, zeker als je bereid bent om het dier te verzorgen. Het beestje is enorm schattig en je zou het zelfs als kussentje kunnen gebruiken op de bank.

Let op de gezondheidsproblemen die de beestjes kunnen oplopen en ga op tijd naar de dierenarts, dan zul je er lang van kunnen genieten.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload