Home | Alles over de gevlekte Franse Bulldog (uitgebreid artikel)

Alles over de gevlekte Franse Bulldog (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Op zoek naar een Franse bulldog gevlekt? Dan heb je daar best een flinke keuze in want deze kleurencombinatie komt bij dit ras veelvuldig voor. Bepaalde vlekkenpatronen bij de Franse bulldog worden zelfs erkend als officieel door de rasvereniging maar dit is niet bij allemaal het geval.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Kenmerken van een gevlekte Franse bulldog

Bij de Franse bulldog kom je verschillende kleuren en patronen tegen die door de rasvereniging als officieel worden bestempeld. Dit kunnen de volgende soorten vachtjes zijn: gestroomd, bont en fawn. Alle vachtsoorten en kleuren hebben hun eigen kenmerken.

Gestroomde vacht

Bij een gestroomde vacht en kleur bij een Franse bulldog betekent dit dat er een soort streepjespatroon in de vacht zit. Dit kan je bij een puppy van dit ras niet altijd even goed zien maar als de hond groter wordt, is het patroon wel duidelijker aanwezig.

Bonte vacht

Kies je voor een bonte hond, dan kan dit in verschillende kleurencombinaties zijn maar deze worden niet allemaal erkend. Zwart met witte vlekken is toegestaan volgens de rasvereniging maar zwart met bruine vlekken dan bijvoorbeeld weer niet. Volledig wit behoort bij de Franse bulldog ook tot de bonte vachtjes.

Bruin met allerlei nuances

Heeft je hond een fawn vachtje? Dan is dat bruin in allerlei nuances. Roodbruin, lichtbruin en net wat donkerder met vlekken of streepjes mag maar chocoladebruin is niet volgens de regels, al dan niet met vlekken. Bij een fawn variant zie je nog wel eens wat donkere vlekken op specifieke plekken op de snuit.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer is het geen officiële kleur van het ras?

Als je een gevlekte Franse bulldog wilt met als hoofdkleur blauw of grijs, dan is dat geen officiële kleur. Ze bestaan echter wel en niet alleen met een effen print en ook met de nodige vlekken. Denk bijvoorbeeld aan donkergrijs met lichtgrijze of witte vlekken. Ook leuk om te zien maar deze combinatie wordt niet erkend door de rasvereniging.

Ga altijd naar een erkende fokker

Als je een gevlekte Franse bulldog puppy zoekt, kun je daarvoor het beste naar een erkende fokker gaan die is aangesloten bij de rasvereniging. Dan weet je zeker dat er volgens de regels gefokt wordt en dat de gezondheid van de hond voorop staat.

Om het ras zo zuiver mogelijk te houden

Bij een fokker die gevlekte pups van de Franse bulldog fokt die niet volgens de officiële kleuren zijn, hoeven de omstandigheden zeker niet slecht te zijn en kunnen ook gezonde pups ter wereld komen. Een erkende fokker wil echter het ras zo zuiver mogelijk houden en daarom zijn alleen bepaalde patronen en kleuren toegestaan.

Kleuren waar vraag naar is worden gefokt

Wil je een gevlekte Franse bulldog? Dan zijn veel combinaties mogelijk. Kleuren die niet officieel erkend worden zie je ook voorbij komen als je een kijkje neemt bij fokkers of online. Deze worden simpelweg gefokt omdat er vraag naar is bij mensen. Niet iedereen houdt immers van dezelfde kleur of hetzelfde patroon van de vacht.

Laat kleur niet het belangrijkste zijn als je een hond uitkiest

Waarbij meteen de kanttekening geplaatst kan worden dat de kleur niet de doorslag mag geven als je een Franse bulldog aanschaft. Het is veel belangrijker dat je een hondje koopt waarmee je een klik hebt en dat goed gezond is. Wat voor kleur de hond dan is, maakt daarbij niet zoveel uit hoewel iedereen natuurlijk zo zijn of haar voorkeur heeft.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een gevlekte Franse bulldog

Zijn alle gevlekte combinaties mogelijk?

Ja, er zijn veel combinaties mogelijk qua kleuren bij een Franse bulldog. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte met witte of bruine vlekken, grijs met lichte of witte vlekken enzovoort. Fokkers spelen in op de vraag van de mensen en fokken daarmee bepaalde kleuren en combinaties.

Zijn alle gevlekte combinaties erkend?

Nee, zeer zeker niet. Als het een combinatie van zwart met witte vlekken betreft, is deze wel erkend maar met bruine vlekken niet. Grijs of blauw is sowieso geen officieel erkende kleur bij de Franse bulldog, net als chocoladebruin. Heb je een fawn hond, dan kunnen daar wel vlekken of nuances in het wit of net iets anders fawn op zitten.

Zijn alle bulldogs gevlekt?

Nee, want je treft ook effen gekleurde bulldogs en soorten met streepjes aan (gestroomd). Ze hebben niet altijd vlekken hoewel dit met regelmaat voorkomt. Dit is vaak erg leuk om te zien omdat het dan de egale kleur van de vacht een beetje breekt en veel mensen vinden dit dan patroon en uiterlijk erg leuk.

Kunnen vlekken verschillen?

Jazeker, want soms heeft een Franse bulldog grote vlekken maar ook kleine komen zeker voor. Dit kan zelfs al per hond verschillend zijn. De vlekken kunnen ook allemaal verschillend van vorm zijn en zijn zeker niet altijd mooi rond maar bijvoorbeeld vierkant of in een heel andere bijzondere vorm.

Zitten de vlekken bij een Franse bulldog altijd op dezelfde plek?

Nee, dat is niet het geval. De vlekken kunnen voorkomen op de rug, flanken en buik maar tref je ook regelmatig aan op de snuit van een Franse bulldog. De vlekken daar zitten wel vaak rond de ogen of neus of je vindt een hond met oren die net een tintje donkerder zijn en daarmee gevlekt lijken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload