Home | Maa kennis met de Franse Bulldog in het grijs

Maa kennis met de Franse Bulldog in het grijs

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Franse bulldog grijs wilt hebben, dan betekent dit dat je kiest voor een kleur die niet officieel erkend wordt door de rasvereniging. Hetgeen zeker niet wil zeggen dat deze soort niet te vinden is met een dergelijke kleur vacht.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Grijze en blauwe vacht

Een grijze Franse bulldog komt in veel verschillende tinten voor. Hierbij kun je denken aan heel lichtgrijs tot echt donkergrijs dat op antraciet lijkt. Deze laatste kleur neigt ook naar blauw en staat dan ook vaak onder die naam bekend.

Diverse soorten patronen/kleuren mogelijk

Een Franse bulldog komt in verschillende kleuren voor die ook officieel erkend worden. Dit zijn de volgende kleuren/patronen: gestroomd, bont en fawn (bruintint). Als je voor een van deze kleuren kiest dan weet je dat je te maken hebt met een officiële kleur waarmee niet zomaar wordt doorgefokt op de verkeerde manier.

Gestroomde vacht (streepjes patroon)

Als je een gestroomde Franse bulldog kiest dan betekent dit dat de vachtkleur (en soms ook de huid) een soort gestreept patroon hebben. Dit patroon heeft altijd zwart en een fawn kleur. Is de kleur bij de puppy nog niet goed te zien? Dan kan dat even duren voordat het zichtbaar wordt als de pup groter wordt.

Fawnkleurige vacht

Als je kiest voor fawn, dan is dat een kleur die kan variëren van rood, tot lichtbruin en naar donkerder bruin. Witte accenten zijn hierbij ook mogelijk. Die variant in kleur wordt dan ook gezien als officieel bij dit hondenras. Andere kleuren worden niet erkend als officiële maar komen uiteraard wel voor.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bonte vacht

Bij een Franse bulldog vind je ook bonte vachtjes. Deze zijn ook toegestaan bij een raszuivere hond maar dat geldt dan enkel voor bepaalde kleurencombinaties. Zwart met witte vlekken of streepjes mag maar niet met bruin of met tan. Dit zijn dan weer geen erkende kleuren bij een Franse bulldog. Volledig wit valt volgens de regels ook onder bont.

Ga altijd naar een erkende fokker

Wil je nu graag een grijze Franse bulldog? Dan is dat uiteraard wel mogelijk maar houd er rekening mee dat je dan wel je hondje het beste bij een goede fokker haalt. Deze kleur kan namelijk, indien er niet op de juiste wijze mee gefokt worden, problemen opleveren. Erkende fokkers houden het ras zo zuiver mogelijk en fokken daarom ook geen grijze bulldogs.

Extra gevoeligheid voor oogaandoeningen mogelijk

Een Franse bulldog grijs kan, evenals een blauw exemplaar van dit ras, nog wel eens lichte ogen hebben. Deze zijn extra gevoelig voor aandoeningen zoals cataract en blindheid. De kans hierop is met die kleur ogen nu eenmaal groter.

Extra gevoeligheid voor huidaandoeningen mogelijk

Daarnaast loopt een grijze Franse bulldog meer kans op huidaandoeningen en infecties door deze kleur. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er nog wel eens wordt doorgefokt om deze kleur te krijgen en dat dit niet altijd op de juiste wijze gebeurt.

Kies voor een gezonde en blije puppy

Wil je nu toch graag een Franse bulldog aanschaffen in die kleur? Ga dan naar een goede fokker zodat de kans op ziektes of aandoeningen kleiner is. Je hond kan natuurlijk altijd wat krijgen maar met een gezonde puppy loop je daarop minder kans.

Laat de gezondheid de belangrijkste factor zijn

Kies je voor een volwassen Franse bulldog? Kijk dan goed hoe deze is en of er niets mankeert aan de gezondheid. Dit is uiteraard lang niet bij alle bulldogs in deze kleur zo maar de kans is nu eenmaal aanzienlijker dan bij een andere kleur.

Ga voor een klik en kies minder voor een bepaalde kleur

Als je een Franse bulldog koopt en de kleur niet zo belangrijk vindt, kies er dan beter eentje die een erkende kleur heeft en die raszuiver is. Belangrijk is vooral dat de fokker op de juiste manier werkt en dat je een gezond hondje krijgt, ongeacht welke kleur.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een grijze Franse bulldog

Is een Franse bulldog grijs sneller ziek?

Dit kan zo zijn als er maar mee doorgefokt is op de verkeerde manier en waarbij het welzijn van de hond niet voorop staat maar enkel de gewenste kleur. Echter, niet alle grijze bulldogs worden ziek, maar de kans op bepaalde aandoeningen is soms groter.

Kan ik een Franse bulldog grijs overal kopen?

Nee, dit is zeker niet aan te raden. Ga niet naar een louche fokker waar de gezondheid van de honden niet voorop staat maar kies een erkend iemand. Zorg dat ze fokken volgens de geldende regels om zo een zo gezond mogelijk hondje in huis te halen. Omdat de kleur verboden is bij de Franse bulldog krijg je al snel te maken met louche fokkers en verkopers die zich niet aan de regels houden en woekerprijzen durven vragen omdat de kleur zeldzaam is.

Is grijs altijd hetzelfde bij een bulldog?

Nee, er zijn tal van tinten grijs die je tegenkomt bij een Franse bulldog. Deze kunnen variëren van lichtgrijs tot bijna antraciet. Deze laatste variant zit soms ook echt tegen het blauwe aan waardoor deze ook zo genoemd wordt.

Is grijs altijd effen bij een Franse bulldog?

Mee, dit kan effen zijn maar je vindt ook Franse bulldogs met vlekken of strepen. Deze kunnen dan grijs zijn maar bijvoorbeeld ook gecombineerd zijn met zwart of wit. Bij pups is de print niet altijd meteen even duidelijk maar deze wordt wel zichtbaar in de loop der tijd.

Is kiezen voor een bepaalde kleur het beste?

Je kiest doorgaans het beste een huisdier waar je een klik mee hebt en dat je leuk vindt. De kleur kan wel een rol spelen maar dit mag niet de doorslag geven. Een andere kleur hond kiezen die je meer ligt is altijd een betere keuze om te maken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload