Home | Alles over het karakter van de Franse Bulldog

Alles over het karakter van de Franse Bulldog

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je voordat je een hond aanschaft weten wat een Franse bulldog voor karakter heeft? Dan is het altijd slim eerst de nodige informatie over dit ras te lezen zodat je weet wat voor dier je in huis haalt. Dit doe je overigens het beste altijd bij elk ras zodat je weet of dit bij jou en je situatie past.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Belangrijkste karaktereigenschappen van de Franse bulldog

Het karakter van een Franse bulldog kan het beste omschreven worden als vriendelijk en vrolijk. De hond houdt erg van spelen en kan zeer enthousiast worden als dit gedaan wordt. Ze staan ook altijd graag in het middelpunt van de belangstelling.

Vriendelijke gezinshond

Doordat de Franse bulldog een vriendelijk ras is, is de hond zeker ook geschikt als gezinshond. De Franse bulldog kan doorgaans goed met kinderen omgaan en als deze met hem of haar spelen is dat natuurlijk altijd erg prettig omdat dit ras dat graag doet.

Enthousiaste hond met een lieve snuit

De Franse bulldog is een enthousiaste hond waardoor veel mensen voor dit ras vallen. De uitdrukking van de hond met de wat afgeplatte snuit is vaak erg lief waardoor de hond als uiterst aantrekkelijk wordt ervaren en mensen deze vaak kiezen.

Hond met veel energie

De Franse bulldog houdt erg van spelen maar kan ook te enthousiast worden als je de hond maar laat doen. Het is daarom erg belangrijk dat je de hond goed laat spelen zodat deze de energie kwijt kan maar ook meteen leert wat de regels zijn. Zo vind je een goede balans en heb je een blije hond die goed te houden is.

Zeer slimme hond

Een Franse bulldog is daarnaast een erg slimme hond. Hij leert snel trucjes en kan de situatie ook wel eens uitbuiten als de hond ontdekt heeft waar jij als baasje gevoelig voor bent. Leer hem daarom de nodige regels en train de hond goed, zodat je er geen problemen mee hebt.

Let op: Het karakter van jouw Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Gevoelig voor spanning en emotie

Een Franse bulldog wordt ook de eigenschap toebedacht dat de hond gevoelig is voor bepaalde stemmingen, emoties en spanningen. Spreek nooit op harde toon tegen dit ras want daar kan de hond niet zo goed tegen. Goed de orde handhaven mag maar wel op de juiste toon.

Dol op gezelschap

Als je visite krijgt, is het natuurlijk wel zo fijn als je hond deze netjes begroet en er niet bang voor is. Gezien het feit dat een Franse bulldog erg van gezelschap houdt, zal visite zelden een probleem zijn tenzij je een wat angstig aangelegd hondje hebt.

Leert snel van alles

Koop je je puppy bij een goede fokker, dan is daar al de nodige aandacht besteed aan het gedrag van de hond en zijn ze al aan mensen en andere dieren gewend. Meer leren kun je ze door je Franse bulldog zelf te trainen of mee te nemen op hondencursus.

Houdt niet van alleen zijn

Tenslotte is een Franse bulldog niet graag alleen. Dit ras houdt nu eenmaal van gezelschap dus voor mensen die veel en vaak van huis zijn is het ras minder geschikt. Heb je een Franse bulldog? Zorg dan dat er vaak iemand thuis is zodat je hond niet alleen is of zoek een andere oplossing.

Leer alles over het karakter van jouw Franse Bulldog

Wil je alles weten over het karakter van jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wordt niet altijd goed begrepen door andere honden

Een Franse bulldog kan overigens goed vriendjes worden met andere honden maar dat lukt niet altijd. Door de uitdrukking op het gezicht en de bouw van de hond wil deze nog wel eens verkeerd begrepen worden terwijl hij of zij echt alleen maar enthousiast is.

Vijf veelgestelde vragen over het karakter van een Franse bulldog

Kan een Franse bulldog met andere honden samen?

Dit kan, maar let er goed op dat de andere hond de bulldog niet verkeerd begrijpt door de gelaatsuitdrukking, houding en bouw. Indien de kennismaking goed verloopt en ze samen kunnen spelen, kan er een goede vriendschap voor het leven gesloten worden.

Welke karaktereigenschap valt het meeste op bij een Franse bulldog?

Dit is ongetwijfeld de vriendelijkheid en vrolijkheid van het ras. De Franse bulldog is een opgewekte en enthousiaste hond die het baasje meesleept in zijn avonturen en zin voor spelen en rennen. Veel mensen vallen voor het vrolijke karakter van de hond waardoor ze zelf ook enthousiaster worden.

Wat is minder leuk qua karakter?

Een wat mindere eigenschap van de Franse bulldog kan zijn dat hij of zij wat moeilijker alleen thuis kan blijven. Daarom is het belangrijk dat er regelmatig iemand aanwezig is omdat de hond nu eenmaal erg op gezelschap gesteld is en het waardeert als er iemand thuis is.

Kan een Franse bulldog nooit alleen zijn?

Jawel, dit kan wel zolang je er maar voor zorgt dat dit niet te lang duurt of dat het niet structureel is. Als de hond zich gaat vervelen zou hij wat kunnen slopen en dat is natuurlijk niet zo leuk. De hond kun je wel trainen om een poosje alleen te zijn, zolang dit met mate is.

Waarom juist een Franse bulldog kiezen?

Dit doen mensen voor de leuke uitdrukking op de snuit en vanwege het voorkomen van het hondje maar zeker ook omdat ze zo lekker enthousiast zijn. Zoek je een hond voor je gezin waarmee veel gespeeld kan worden en die altijd blij is? Dan is een Franse bulldog absoluut de juiste keuze.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload