Home | Alles over de mogelijke kleuren van een Franse Bulldog

Alles over de mogelijke kleuren van een Franse Bulldog

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Franse bulldog kleuren zijn zeer divers. Hierbij wordt wel een onderscheid gemaakt tussen kleuren die officieel zijn en volgens de standaard van de rasvereniging en kleuren die niet erkend worden maar wel gewoon gefokt worden. Gewoon omdat er ook vraag naar die afwijkende kleuren is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Kijk welke kleuren erkend worden en welke niet

Als je ervoor kiest een erkende kleur te kiezen bij een Franse bulldog dan kun je daarvoor altijd bij een goede fokker terecht. Zij streven ernaar het ras zo zuiver mogelijk te houden en dat betekent dat alleen bepaalde kleuren erkend worden en dat ze het ras ook zo gezond mogelijk houden.

Officieel erkende kleuren van de Franse bulldog

Als je naar de officiële kleuren kijkt waarin een Franse bulldog voorkomt dan kan er een onderscheid gemaakt worden in de volgende vachtpatronen en kleuren. Deze worden dan ook erkend door de rasvereniging van Franse bulldogs. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een gestroomde vacht, een fawn vacht of een bonte vacht.

Gestroomde vacht

Als een Franse bulldog een gestroomde vacht heeft, dan betekent dit dat er een soort streepjespatroon te zien is. Dit kan bij een Franse puppy bulldog nog wel eens moeilijk te bekijken zijn, maar wordt beter zichtbaar als ze groeien. De gestroomde vacht is alleen officieel erkend als deze een combinatie is van zwart met fawn.

Fawn vacht

Fawn is een erkende kleur (bruintinten) en deze vacht kan een verschillende ondertoon hebben. Dit kan rood, donker of lichtbruin zijn. Mocht er wit in de fawn vacht van je Franse bulldog zitten (bijvoorbeeld bepaald accenten of witte vlekken), dan is dat nog altijd een erkende kleur.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Franse Bulldog (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bonte vacht

Tenslotte is een bonte vacht ook erkend bij een Franse bulldog. Bont kan bij een dergelijk ras voorkomen in zowel een effen als een gestroomde vacht. De vlekken in een bonte vacht zijn vaak wit en dat kleurenpatroon is ook officieel voor het ras. Effen wit geldt ook als een bonte vacht bij de Franse bulldog.

Niet officiële kleuren

Nu komen er ook kleuren en vachtpatronen voor bij de Franse bulldog die niet erkend zijn. Hierbij kun je denken aan blauw, grijs (in diverse tinten), bruin (chocolade en lichter bruin), merle, lilac en een combinatie van zwart en tan. Bij deze laatste variant zitten de vlekken vaak op dezelfde plek bij de hond zoals op de buik of rond de ogen.

Erkende kleuren houden het hondenras zuiver

Waarom zijn bepaalde kleuren nu wel officieel erkend en andere niet? Aan het ras van de Franse bulldog zijn kleuren verbonden die officieel zijn volgens de rasvereniging. Dit betekent dat de honden in die kleuren zo zuiver mogelijk gefokt worden en dat de gezondheid van het dier altijd voorop staat.

Niet erkend kan ook eerder aandoeningen geven

Kies je voor een Franse bulldog in een andere kleur dan loop je kans dat deze door een niet erkende fokker gefokt wordt en dat de hond bepaalde kenmerken heeft die het ras niet ten goede komen en die eerder bepaalde aandoeningen krijgen of er meer kans op hebben. Dit is een indirect gevolg van de vachtkleur omdat aparte kleuren niet altijd op de juiste wijze gefokt worden of de hond lichtere ogen dan gebruikelijk heeft.

Eerder kans op oogaandoeningen

Zo heeft een Franse bulldog die raszuiver is, grote donkere ogen. Bij bepaalde vachtkleuren komen ook lichte ogen voor die net even gevoeliger zijn voor oogaandoeningen zoals cataract en blindheid. Dit dient natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen te worden. Lichte ogen worden daarom niet als raszuiver beschouwd bij een Franse bulldog.

Wanneer gezondheid niet op de eerste plek komt

Als je een Franse bulldog bij een niet erkende fokker haalt is de kans groot dat je wel een unieke kleur in huis haalt, maar dat er niet altijd even goed naar de gezondheid van het beestje is omgekeken. Dit leidt dan tot een hondje in een kleur die minder vaak voorkomt maar de gezondheid is natuurlijk vele malen belangrijker.

Leer alles over de kenmerken van jouw Franse Bulldog

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over de kleuren van een Franse bulldog

Welke vachtpatronen zijn erkend bij een Franse bulldog?

De vachtpatronen/kleuren die door de rasvereniging van Franse bulldogs erkend worden zijn de volgende: gestroomd, bont en fawn. Er zijn aan deze patronen wel bepaalde voorwaarden verbonden en niet elke kleur of combinatie ervan wordt als officieel beschouwd.

Welke kleuren zijn erkend bij een Franse bulldog?

Zwart, zwart met witte vlekken, streepjes met een combinatie van zwart en fawn en wit mag ook. Een kleurencombinatie met fawn mag ook. Dit kan neigen naar roodachtig bruin, donker of een lichtbruine ondertoon in de vacht van de Franse bulldog.

Welke kleuren zijn niet erkend bij een Franse bulldog?

Als je kleur Franse bulldog kiest die niet erkend is, dan kun je hierbij denken aan de volgende: blauw en grijs (in diverse tinten), een combinatie van zwart met bruin of met tan, chocolade, merle en lilac. Deze kleuren komen wel voor maar vind je niet bij een erkende fokker van het hondenras.

Waarom kies je beter voor een officieel erkende kleur?

Als je een officiële kleur kiest als je een Franse bulldog aanschaft dan kun je daarvoor altijd terecht bij een erkende fokker. Dit betekent dat er voldaan wordt aan de regels voor het fokken die de rasvereniging opgesteld heeft en dat de gezondheid van het dier het belangrijkste is.

Wat is het risico als je voor een niet erkende kleur kiest?

Als je voor een niet erkende kleur kiest dan kun je daarvoor niet terecht bij een erkende fokker van Franse bulldogs. Omdat er wel vraag naar is worden bepaalde andere kleuren wel gefokt maar je loopt dan kans dat je een hondje koopt dat ontvankelijker is voor bepaalde aandoeningen die je minder tegenkomt bij een raszuiver exemplaar. Louche fokkers kijken namelijk meer naar de uiterlijke kenmerken van een hond dan naar de gezondheid of leefomstandigheden.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload