Home | Een Franse Bulldog kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Franse Bulldog kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een Franse bulldog puppy kopen? Dan kun je kiezen voor een puppy of een volwassen hond. Veel mensen zullen een Franse bulldog puppy kiezen omdat je deze dan van jongs af aan in huis hebt en deze kunt zien opgroeien en opvoeden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Kies je een Franse bulldog puppy of een volwassen hond?

Kies je voor een Franse bulldog kopen? Dan is het belangrijk dat je eerst goed voor jezelf bepaalt of je een pup of een volwassen hond wilt. Voordeel van een pup is dat je deze zelf kunt opvoeden zoals jij wilt en de pup kunt leren wat jij belangrijk en nodig vindt.

Redenen om een puppy te kiezen

Kies je voor een volwassen hond, dan kent deze vaak al van alles en is de hond zindelijk zodat je daar zelf niet meer mee bezig hoeft te zijn. Een volwassen Franse bulldog zal minder vaak gekozen worden omdat puppy’s nu eenmaal erg schattig zijn maar ook deze worden snel groot. Wel iets om rekening mee te houden.

Ga altijd naar een goede fokker

Kies je een Franse bulldog puppy? Ga daarvoor dan altijd naar een erkende en betrouwbare fokker. Vermijd broodfokkers omdat je dan kans loopt een zieke pup mee naar huis te nemen die onder slechte omstandigheden leeft. Dit is natuurlijk voor geen enkel dier goed.

Neem een kijkje in het dierenasiel

Als je een volwassen exemplaar van een Franse bulldog wilt, bestaat zeker de kans dat je deze bij een asiel tegenkomt. Kijk daarom altijd even of je daar een dergelijke hond ziet want deze zoekt natuurlijk ook een fijn en forever huisje.

Wat kost de aanschaf?

Als je ervoor kiest een puppy te kopen bij een fokker, houd er dan rekening mee dat je daarvoor rond de €1750 betaalt. Dit betekent echter wel dat je een hond koopt die gezond is en gefokt is volgens de geldende richtlijnen van de rasvereniging.

Wat krijg je erbij?

Daarnaast behandelt een erkende fokker (dat kan ook een hobbyfokker zijn met verstand van zaken) zijn dieren goed en krijg jij de nodige papieren zoals een stamboom en paspoortje mee en wat vooral belangrijk is: een gezonde hond die vrolijk en speels door het leven gaat.

Let op: Het kopen of adopteren van een Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Houd rekening met meer kosten

Een Franse bulldog kopen betekent niet alleen dat je een hond koopt en dat daarmee de kous af is. Je hebt nog aardig wat meer nodig als je een hond aanschaft dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Dit betekent meer kosten maar je dient ook alles al op voorhand is huis te halen.

Met regelmaat een dierenarts bezoeken

Een Franse bulldog heeft, zoals alle andere honden, regelmatig een check-up nodig bij de dierenarts en wordt op tijd gevaccineerd, ontwormd, ontvlooid en bescherm je daarnaast tegen teken. Vergeet niet dit mee in te calculeren want een bezoekje aan de dierenarts kost doorgaans aardig wat.

Prima hond, ook als je klein woont

Een Franse bulldog aanschaffen betekent dat je een leuke en vrolijke hond in huis haalt die prima gezelschap is. De Franse bulldog is een ras dat niet zo groot is dus ook als je wat minder ruimte in huis hebt, is dat goed te doen met een dergelijke hond. De hond is slim en je kunt ze veel leren.

Leergierige en opgewekte hond

Een Franse bulldog is een opgewekt ras dat ook goed bij kinderen kan. De hond leert snel maar kan nog wel eens snel afgeleid zijn. Zorg er daarom voor dat je de Franse bulldog pup goed traint en de nodige variatie aanbiedt tijdens het spelen en het trainen zodat de hond zich goed vermaakt. En jij jezelf ook natuurlijk.

Zelf trainen of op cursus gaan

Veel mensen trainen hun hond zelf maar je kunt ook overwegen om ermee op cursus te gaan. Dit is vaak erg goed omdat de Franse bulldog dan leert omgaan met andere honden en begeleid wordt door mensen die hun vak verstaan. Je kunt dan thuis verdergaan met trainen en proberen te doen wat op de cursus wordt getoond.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Franse Bulldog

Overweeg je een Franse Bulldog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse bulldog kopen

Is een Franse bulldog geschikt voor jou?

Twijfel je nog over welk ras je zult kiezen? Lees dan eerst de nodige informatie door over de Franse bulldog of win advies in bij een goede fokker. Zo kun je voor jezelf bepalen of het ras bij jou en je situatie past. Zo ja, dan heb je er echt een leuk en gezellig huisdier en tevens maatje aan.

Wat is belangrijk als je een hond traint?

Een hond trainen is niet altijd even makkelijk. Ze doen vaak snel wat jij wilt maar je dient consequent te zijn in je eigen gedrag om je Franse bulldog goed te trainen en zoveel mogelijk te leren. Zoals bij elke puppy het geval is, dien je ook bij de Franse bulldog veel geduld te hebben en de tijd te nemen voor een goede training. Dit loont wel want de resultaten zijn er dan ook naar.

Kan een Franse bulldog tegen alleen zijn?

Houd er rekening mee dat het ras niet zo graag alleen thuis is. De Franse bulldog houdt van gezelschap en als je dus de hele dag van huis bent is het niet aan te raden voor dit ras te kiezen. Natuurlijk kan deze hond best een poosje alleen blijven, zeker als je de tijd neemt om dit aan te leren.

Wat heb je allemaal nodig als je een Franse bulldog aanschaft?

Houd er rekening mee dat je spulletjes aanschaft zoals een mand of ligkussen, tuigje en riem om mee te leren wandelen, goed voer, een bench en speelgoed. Als je niet zo goed weet wat je allemaal nodig hebt, informeer dan bij andere hondenbezitters of win advies in bij de dierenspeciaalzaak zodat je het juiste aanschaft.

Wat zijn de belangrijkste karaktertrekken van een Franse bulldog?

Een Franse bulldog is een slimme en vrolijke hond die gek is op gezelschap en graag speelt. De hond heeft veel energie en ook op tijd rust nodig maar je kunt er veel mee wandelen, spelen en de hond goed trainen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload