Home | Leer alles over de kruisingen bij de Franse Bulldiog

Leer alles over de kruisingen bij de Franse Bulldiog

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Franse bulldog kruising koopt, dan kan dit ras met meerdere andere soorten gekruist zijn. Vaak wordt een Franse bulldog gekruist met een klein ras zoals een chihuahua. Op die manier krijg je een kruising in huis die kenmerken heeft van beide rassen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Als je kiest voor een Franse bulldog kruising

Als je een Franse bulldog kruising met een ander ras hebt, dan heeft het hondje zowel uiterlijke als karakter kenmerken van beide soorten. Dit kan ook een heel leuk resultaat geven natuurlijk en je kunt er een prima huisgenootje en kameraad aan hebben.

Bewust gefokt of een ongelukje?

Als je liever een raszuivere hond wilt dan kun je daarvoor altijd bij een erkende fokker terecht. Kruisingen worden ook wel eens bewust zo gefokt maar de meeste honden die het resultaat zijn van een kruising komen voort uit een ongelukje. Maar zijn er zeker niet minder om want ook dat kan een superleuk resultaat opleveren.

Een kruising is nooit raszuiver

Wil je een kruising hebben? Kijk dan eens rond op internet en asiels of informeer bij andere mensen die een hondje hebben of zij niet iets voor je weten. Als een kruising voorkomt dan wil deze ook nog wel eens in de opvang belanden omdat deze niet raszuiver is en de fokkers daar niet echt op zitten te wachten.

Houd rekening met aandoeningen van het andere hondenras

Houd er rekening mee dat een kruising kan betekenen dat je hondje gevoeliger kan zijn voor bepaalde aandoeningen. Wordt de Franse bulldog bijvoorbeeld gekruist met een ander ras dat nog wel eens last heeft van iets dat bij de bulldog zelf normaliter niet voorkomt, dan kan je kruising dat wel hebben.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Franse Bulldog (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kruising met een chihuahua

Als een Franse bulldog gekruist wordt met een chihuahua dan heeft deze nog wel eens een lichtere kleur. Met name de bruinachtige tinten komen nogal eens voor. Het patroon en de kleur merle bij de Franse bulldog komt bij een dergelijke kruising zie je regelmatig omdat je dit bij een chihuahua veel ziet. Niks mis mee maar niet raszuiver natuurlijk.

Grotere pups dan gemiddeld

Als je een Franse bulldog met een ander ras kruist kan de hond ook kleiner of juist groter worden dan gemiddeld. Dit is uiteraard afhankelijk van het ras waarmee de bulldog gekruist wordt. Is de andere hond veel groter, dan loop je kans dat de pups ook al een stuk groter dan normaal zijn.

Kleinere pups dan gemiddeld

Is de andere hond juist veel kleiner (zoals bij een chihuahua bijvoorbeeld het geval is) dan kun je erop wachten dat de puppy’s kleiner zijn en dat de hondjes, eenmaal volwassen, wat kleiner zijn dan een raszuivere Franse bulldog. Niks om je zorgen over te maken want dat hoort gewoon bij de kruising.

Gezondheid is belangrijker dan het uiterlijk

Ook naar kruisingen, zelfs die soms moeilijk te herleiden zijn, is vraag. Ook dan kun je namelijk een gewoon gezond hondje in huis hebben dat een echt maatje voor je wordt. Ermee naar een show gaan wordt het niet maar ach, daar geven veel mensen en honden toch niks om en gaat het vooral om het uiterlijk.

Problemen kunnen voorkomen worden door het kruisen van meer rassen

Bedenk ook dat een kruising of oneerbiedig vuilnisbakkenras genoemd, vaak gewoon sterke honden zijn. Met wat geluk voorkom je doordat ze gekruist worden juist bepaalde rasspecifieke problemen waar je bij een raszuiver exemplaar wel mee te maken kunt krijgen.

Wat als je per ongeluk een nestje hebt?

Kleine hondjes worden doorgaans best oud en dat is bij een kruising ook prima mogelijk.
Heb je zelf een Franse bulldog teefje? Dan is het sowieso verstandig je hondje te laten steriliseren zodat je geen kans loopt op een nestje. Mocht dit onverhoopt wel gebeuren, breng de pups dan op de juiste manier groot en zoek een leuk en fijn huisje voor ze.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Franse Bulldog

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse bulldog kruising

Met welke andere rassen kan een Franse bulldog gekruist worden?

Dit kan met verschillende rassen zijn maar het is niet altijd gepland want vaak zijn kruisingen per ongeluk. Er wordt wel bewust gekruist met kleine rassen zoals een chihuahua omdat je dan een merle kleurig resultaat krijgt waar nogal eens vraag naar is. Een Franse bulldog kruising zal nooit met een hond zijn die echt vele malen groter is.

Waar vind ik een Franse bulldog kruising?</h3
Meestal gewoon bij mensen thuis die een nestje wilden of waarbij de dekking een ongelukje geweest is. Niks mis mee en zeker niet als ze het beste met de hondjes voorhebben en er een goed onderkomen voor zoeken. In het asiel zitten nog wel eens kruisingen maar dan gaat het vaak om volwassen honden.

Is een kruising gevoeliger dan een raszuivere hond?

Dit kan maar hoeft lang niet altijd zo te zijn. Je kunt doordat de hond gekruist is met een ander ras juist ook bepaalde problemen voorkomen die bij een raszuivere Franse bulldog wel voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een minder stompe snuit waardoor de hond die gekruist is makkelijker ademhaalt dan een raszuivere Franse bulldog.

Waarom zou je een kruising kiezen?

Om te beginnen zal deze voordeliger zijn dan een rashond. Niet dat geld de belangrijkste reden is als je een hond koopt, maar het kan wel handig zijn als je minder betaalt wanneer je met een wat kleiner budget te maken hebt. Daarnaast is er niks mis met een kruising en kun je daar ook gewoon een leuke en lieve hond aan hebben.

Kun je met een kruising Franse bulldog naar hondenshows?

Nee, daar zul je geen prijzen mee winnen omdat bij hondenshows naar rashonden gekeken worden en deze dusdanig worden beoordeeld. Bij een kruising, hoe leuk en hoe mooi ook, voldoet de hond niet aan de kenmerken van het ras. Hoeft ie ook niet mooi te gaan zitten zijn en pootjes te geven moet je dan maar denken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload