Home | Waarom kies je voor een Franse bulldog met een lange neus?

Waarom kies je voor een Franse bulldog met een lange neus?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Franse bulldog wilt met een lange neus dan is dat ook mogelijk. Een Franse bulldog die aan de kenmerken van het ras voldoet heeft een korte en stompe neus en een wat kortere luchtpijp die nog wel eens voor problemen bij het ras kunnen zorgen waar het de ademhaling betreft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Waarom een Franse bulldog met een lange neus kiezen?

Een originele Franse bulldog met een korte en stompe snuit heeft een wat afgeplatte neus. Dit hoort gewoon bij het ras want zo is dit gefokt. Wat niet wil zeggen dat het voor elke hond even prettig is om een dergelijke neus te hebben, want dit kan nog wel eens tot ademhalingsproblemen leiden.

Niet alleen de platte neus bemoeilijkt de ademhaling

De neus is echter niet het enige dat daarvan de oorzaak kan zijn. De volledige bouw van de Franse bulldog, wat gedrongen en met een korte nek, zorgen voor een wat kortere en nauwere luchtpijp waardoor ook wat meer moeilijkheden met ademhalen kunnen ontstaan. Het ligt dus niet enkel aan de vorm van de neus en snuit.

Fokkers streven naar een zo gezond mogelijk ras

Het probleem met ademhalen en sneller benauwd zijn komt niet bij alle honden voor maar ze hebben er wel meer aanleg voor dan andere rassen. Zaak dus dat de fokkers van Franse bulldog puppy’s proberen om dit te voorkomen. Dit kan deels opgelost worden door pups te fokken met een wat minder stompe neus.

Ook de korte luchtpijp kan voor problemen zorgen

De wat langere neus zorgt ervoor dat de hond wat beter en makkelijker kan ademhalen maar lost het probleem niet volledig op. Zolang de hond een wat gedrongen postuur houdt en niet zo atletisch is, blijft het probleem met de kortere luchtpijp aanwezig. En je wilt toch immers niet dat je hond het vaak benauwd heeft.

Kies een hond die volgens de geldende regels gefokt is

Het is daarom belangrijk als je een Franse bulldog aanschaft, goed te letten op de ademhaling. Erkende fokkers die volgens de regels van de rasvereniging werken zullen de gezondheid van de honden als belangrijkste regel hanteren en trachten een zo gezond mogelijke hond te fokken.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Houd je hond uit de hitte

De lengte van de neus en kortere luchtpijp blijven bepalend voor de hoeveelheid lucht die de hond binnenkrijgt. Met name bij warm weer kan de hond het sneller benauwd krijgen, dus het is zaak dat je Franse bulldog uit de hitte gehouden wordt en de mogelijkheid krijgt goed af te koelen.

Onderzoek is belangrijk voor het ras

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de ademhaling en problemen die bij de Franse bulldog voorkomen. Als fokkers daar naar kijken en zich aan de regels houden kan er een zo gezond mogelijke hond gefokt worden die minder problemen heeft.

Wat is nu langer?

Het is niet altijd even makkelijk te bepalen wat nu precies een lange of korte neus is en waar de grens ligt tussen deze twee afmetingen of vormen. Dit is vrij subjectief en er is geen maat voor bepaald waarbij een neus met een bepaalde afmeting juist als kort of langer betiteld wordt.

Langere neus heeft een esthetische reden

Als je als fokker Franse bulldogs met langere neuzen fokt dan gebeurt dit doorgaans niet om medische redenen maar om esthetische redenen. Mensen vinden die lange neus dan mooier en omdat er vraag is naar honden met dat uiterlijk worden ze ook zo gefokt.

Gezondheid staat op nummer één

Mensen (en fokkers ook) kijken helaas niet altijd verder dan hun neus (of die van de hond?) lang is en voldoen hoofdzakelijk aan de vraag van kopers. Het zou goed zijn als ze zich ook zoveel mogelijk bezig hielden met de gezondheid van het ras maar dit is, mede doordat er veel louche fokkers actief zijn, lang niet altijd het geval.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse bulldog met een lange neus

Kan een Franse bulldog met een langere neus beter ademhalen?

Het kan wat schelen als de bulldog net een wat langere neus en minder stompe snuit heeft maar deze honden worden vaak enkel om esthetische redenen zo gefokt. Als de luchtpijp kort blijft (door de gedrongen nek en het postuur) dan is het probleem met ademen niet enkel met een langere neus opgelost.

Waar vind je een fokker met Franse bulldogs met een langere neus?

Neem altijd eerst een kijkje of je een goede fokker online kunt vinden. Zo kun je alvast de nodige informatie lezen en weet je een beetje beter waar je aan toe bent. Maak daarna een afspraak om kennis te maken met de fokker en de honden. Kies altijd voor een betrouwbare fokker waar je welkom bent en die niets te verbergen heeft.

Is een langere neus nuttig?

Dat kan nuttig zijn om ervoor te zorgen dat de Franse bulldog wat makkelijker ademhaalt maar dan dient de langere neus wel in combinatie te zijn met een wat meer atletisch postuur en een langere luchtpijp. Enkel een langere neus voorkomt ademhalingsproblemen waarmee het ras nog wel eens te kampen heeft zeker niet.

Waarom worden er Franse bulldogs met langere neuzen gefokt?

Simpelweg omdat er vraag naar is. Hoelang lang is, is vrij subjectief want daarvoor is geen maat vastgesteld. De ene fokker vindt misschien een neus van een centimeter minder plat al lang terwijl dit bij een ander niet zo ervaren wordt. Omdat mensen op zoek zijn naar een Franse bulldog met langere neus wordt er door de fokkers aan deze vraag voldaan.

Ziet een Franse bulldog er erg anders uit met een lange neus?

Dit valt meestal nogal mee want als er alleen naar de neus gekeken wordt dan heeft de bulldog nog altijd hetzelfde gedrongen postuur en kenmerken zoals de grote oren, grote ogen en grappige snuit. De aanblik verandert niet eens zoveel want het blijft eenzelfde soort ras.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload