Home | Waarom kiezen voor een Franse bulldog met een lange snuit?

Waarom kiezen voor een Franse bulldog met een lange snuit?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Ben je op zoek naar een Franse bulldog lange snuit? Dan leert een kijkje online of bij bepaalde fokkers dat deze er zeker ook zijn. De Franse bulldog heeft van origine een stompere, korte snuit waardoor er nog wel eens problemen kunnen ontstaan met het goed ademen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Waarom worden er Franse bulldogs met langere snuiten gefokt?

Als je een Franse bulldog kiest die volgens de regels en voorwaarden van de rasvereniging gefokt is, dan heeft deze nog altijd dezelfde kenmerkende stompe snuit omdat het ras nu eenmaal oorspronkelijk zo gefokt is. Deze neus en snuit kunnen voor problemen met de ademhaling zorgen maar dit is niet de enige oorzaak.

Gevolgen van de kortere, nauwere luchtpijp

Omdat een Franse bulldog een vrij gedrongen postuur heeft en een kleine en korte nek, is de luchtpijp ook wat korter en vaak ook wat nauwer dan bij veel andere honden. Hierdoor wordt ademen wel eens moeilijker en kan je hondje het benauwd krijgen, hetgeen natuurlijk niet bepaald prettig is.

Meer moeite om goed af te koelen

Het is met name bij warmer weer voor de Franse bulldog dan moeilijker om de eigen lichaamswarmte te reguleren en de warmte kwijt te kunnen op de juiste manier. Lukt dit niet zo goed, dan krijgt je huisdier het met wat pech tamelijk benauwd en dat is uiteraard niet aangenaam en bijzonder vervelend.

Vermijd de ergste warmte

Zorg er daarom voor dat je je hond op warme dagen op het heetst van de dag zoveel mogelijk binnen of in de schaduw houdt en laat je huisdier niet te veel inspanning verrichten. Wandel en speel als het koeler is en geef je Franse bulldog de mogelijkheid goed en voldoende af te koelen.

Houd de ademhaling van je Franse bulldog goed in de gaten

Ook op koelere dagen is het belangrijk dat je de ademhaling van je hondje goed in de gaten houdt. Vermoed je problemen of zie je dat je huisdier moeite heeft met ademhalen, ga dan meteen naar de dierenarts en laat het beestje goed nakijken. Het is weliswaar een bekend probleem bij dit ras maar je wilt wel dat je hondje gezond is natuurlijk.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wat kan een langere snuit voor voordeel bieden?

Als je kiest voor een Franse bulldog met een langere snuit dan zal deze minder stomp zijn en wat spitser toelopen. Dit betekent dat ademen waarschijnlijk wat eenvoudiger zal gaan, maar het hele probleem is er niet mee opgelost omdat je nog altijd met die kortere luchtpijp te maken hebt.

Veel onderzoek naar langere snuiten

Er wordt derhalve veel onderzoek gedaan om te kijken of er verbeteringen of veranderingen mogelijk zijn om dit ras letterlijk meer lucht te geven. Dit onderzoek is belangrijk voor de fokkers van het ras en zij zullen dit ook nauwgezet volgen. Hun streven is immers een raszuivere hond te fokken waarbij de gezondheid van het beestje op de eerste plaats komt.

De exacte maat is onduidelijk

De langere neus bij een Franse bulldog wordt bepaald door de manier waarop er gefokt wordt maar het is vrij subjectief wat nu eigenlijk lang of langer precies is. Er staat geen bepaalde maat op de langere snuit dus er wordt niet aangegeven waar de grens tussen kort of lang ligt. Er wordt niet aangegeven hoeveel centimeter deze dient te zijn om als lang te mogen worden bestempeld.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een lange snuit bij een Franse bulldog

Hoe lang is een lange snuit bij een Franse bulldog?

Hier staat geen maat in bijvoorbeeld centimeters of meters op. Deze maat wordt niet vastgelegd en het is vrij subjectief of je de snuit nu stomp of juist wat langer vindt. Er zijn ook verschillende maten te vinden bij het ras maar als de snuit echt langer is, valt dat wel goed op.

Waarom een langere snuit kiezen?

Er wordt meer gekozen voor een langere snuit omdat dan wordt gedacht dat het probleem met moeilijk ademhalen bij het ras wordt opgelost. Dit is echter maar deels waar want zolang de Franse bulldog zijn gedrongen postuur en dito nek houdt, is de luchtpijp korter en smaller en wordt vrij ademhalen daardoor nog steeds bemoeilijkt. Vaak wordt er alleen om esthetische redenen een hond met een langere neus gefokt en omdat er vraag naar is.

Wat voor neus krijgt je kruising?

Als je een Franse bulldog bijvoorbeeld kruist met een ander ras dat een langere snuit heeft, bestaat de kans dat je hondje een langere neus en snuit krijgt. Dit betekent dat je het probleem met de stompe snuit op die manier al uit de wereld kunt helpen maar je Franse bulldog is niet meer raszuiver.

Waarom wordt het ras nog met een stompe snuit gefokt?

Dit wordt nog altijd zo gedaan omdat dit de standaard is en omdat het ras van oorsprong er zo uitzag. De stompe snuit is een kenmerk van de Franse bulldogs en zie je ook bij meer honden die eraan verwant zijn terug. Dit is ook uitgerekend het kenmerk dat ervoor zorgt dat de hond er aandoenlijk uitziet en door veel mensen gekozen wordt.

Wat kan onderzoek voor de soort betekenen?

Aan het fokken van Franse bulldogs zijn al veel regels verbonden. Zelf met dit ras fokken wordt al afgeraden maar als erkend fokker ben je ook gebonden aan veel regels als je bent aangesloten bij de rasvereniging. Hierbij horen de regels over de lengte van de snuit. Door onderzoek te doen wordt bekeken wat een langere snuit voor voordeel kan opleveren voor dit hondenras en of dit het probleem met moeilijk ademhalen kan oplossen. De levensverwachting van het ras is door goed onderzoek de laatste decennia zeker al wel toegenomen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload