Home | Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Franse Bulldog

Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Franse Bulldog

⏱ Leestijd: 4 minuten

Benieuwd naar de Franse bulldog leeftijd die deze hond kan bereiken? Dan lees je het beste eerst de nodige informatie over dit ras om te bekijken hoe oud een hondje van dit ras kan worden en wat voor verschillende levensfasen er bij deze soort te onderscheiden zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Hoe oud wordt een Franse bulldog gemiddeld?

Een Franse bulldog wordt gemiddeld tussen de tien en veertien jaar oud. Let wel: dit is een gemiddelde dus er zullen hondjes bij zijn die deze leeftijd niet halen helaas, maar ook die een stuk ouder worden. De levensverwachting van het ras is de laatste decennia wel flink toegenomen want eerder werden ze nauwelijks ouder dan tien jaar.

De leeftijd kan door verschillende factoren beïnvloed worden

Zoals bij elke hond geldt, kan je hond natuurlijk bepaalde ziektes of aandoeningen krijgen waardoor je huisdier komt te overlijden voordat een gezegende leeftijd bereikt is. Dat is ook bij de Franse bulldog het geval. Een bekende aandoening heeft te maken met de ademhaling door de korte snuit en dito luchtpijp van het ras.

Grotere kans op overgewicht

Daarnaast hebben Franse bulldogs een wat gedrongen postuur en doen ze niet zo atletisch aan. Het is wel een sterke en krachtige hond (zeker als je bedenkt dat het maar een vrij klein beestje is) maar doordat ze wat gedrongen en compacter gebouwd zijn, is de kans op overgewicht groter. Dat is uiteraard voor geen enkele hond gezond. Zaak ook dat je als baasje daar goed op let en voorkomt dat je hond te dik wordt.

Zorg voor voldoende beweging

Let er daarom goed op dat je hond fit blijft en voldoende beweegt, zonder daarin te overdrijven. Regelmatig uitlaten, rennen, spelen zodat je beestje lekker wat energie kwijt kan en in vorm blijft is helemaal niks mis mee. En niet teveel snoepen maar een keertje een beloning op zijn tijd en goed voer zijn wel belangrijk om te geven.

Op welke leeftijd mag de pup het nest verlaten?

Een Franse bulldog kopen veel mensen als pup. De puppy’s mogen rond de acht weken het nest verlaten om in een eigen huisje te gaan wonen om daar op te groeien. Deze leeftijd kan wat verschillen per fokker maar minimaal acht weken en niet eerder is aan te raden omdat pup anders te vroeg mama mist.

Leven met een puberende hond

Als de puppy een leeftijd van rond de zeven maanden bereikt heeft, heb je een ware puber in huis. Een Franse bulldog is sowieso al een vrij fanatieke en energieke hond dus rond die leeftijd zal dat zeker sterk naar voren komen. De ene Franse bulldog is de andere niet, want soms duurt deze fase een paar maanden maar het kan zelfs een paar jaar zijn.

Let op: Het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van jouw Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer is een Franse bulldog volwassen?

Als de Franse bulldog één jaar geworden is, is deze officieel volwassen maar dat wil niet zeggen dat de hond dan niet nog wat kan door puberen. Zijn enthousiasme en vrolijkheid zal de bulldog in ieder geval zeker niet verliezen en je hebt er altijd een leuke en gezellige hond aan.

Train je Franse bulldog van jongs af aan

Het is belangrijk dat je een Franse bulldog vanaf een zo jong mogelijke leeftijd van alles leert en deze goed traint. Op de leeftijd van pup en puber zijn ze het beste ontvankelijk voor het leren van dingen en pikken ze bepaalde zaken sneller op dan wanneer ze reeds volwassen zijn.

Ook volwassen honden kunnen nog dingen (af)leren

Hetgeen niet wil zeggen dat je ze op volwassen leeftijd dan niks meer leren kunt, bepaald niet zelfs. Een Franse bulldog is een slimme hond die snel dingen oppikt en als je een volwassen hond in huis haalt die bepaalde dingen dient af te leren, is dat met de nodige tijd en geduld nog goed te doen. En dan kunnen er tevens andere dingen aangeleerd worden indien nodig.

Een nestje krijgen is niet eenvoudig bij dit ras

Heb je een Franse bulldog in huis en is deze nog niet gesteriliseerd of gecastreerd en wil je graag een nestje of je reutje inzetten om een teefje te laten dekken? Houd er dan rekening mee dat dit wel problemen kan geven, omdat het ras zelf amper de pups op de wereld kan zetten door de gedrongen lichaamsbouw. Er is namelijk bijna altijd een keizersnede voor nodig.

Steriliseer je hond om een nestje te voorkomen

Wil je geen nestje bij je Franse bulldog teefje? Laat haar dan tijdig steriliseren. Ze worden vaak voor de eerste keer loops tussen de zes maanden en twee jaar. Dit verschilt per hondje. Zorg dat je je hond laat helpen vanaf het moment dat ze vruchtbaar is om zo een nestje te voorkomen. Fokken met Franse bulldogs is iets dat je beter aan een erkende fokker kunt overlaten.

Leer alles over hoe je jouw Franse Bulldog gezond en gelukkig houdt

Wil je weten hoe je jouw Franse Bulldog zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over de leeftijd van een Franse bulldog

Hoe oud kan een Franse bulldog worden?

Een Franse bulldog wordt gemiddeld tussen de tien en veertien jaar maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Sommige honden worden veel ouder, terwijl andere de leeftijd van tien jaar niet eens halen. Je kunt er ook gewoon geluk mee hebben of net pech. De kans dat je hondje minder oud wordt, is wel groter als je deze niet bij een erkende fokker haalt want er zijn helaas nog altijd (brood)fokkers actief waarbij de gezondheid niet voorop staat.

Welke levensfasen kent een Franse bulldog?

Een Franse bulldog kent verschillende levensfasen, zoals bij elke hond het geval is. Eerst is het een puppy en rond de leeftijd van zo’n zeven maanden begint het ras doorgaans te puberen. Dit kan een paar maanden maar ook een paar jaar duren, zelfs al wordt een hond als deze een jaar oud geworden is, wel als volwassen beschouwd.

Hoe oud mag een pup het nest verlaten?

Als je Franse bulldog puppy rond de acht weken oud is, mag deze het nest en mamahond verlaten. Deze leeftijd is wel minimaal omdat de hond anders te vroeg bij mama wordt weggehaald en bij sommige fokkers laten ze de pups pas wat later gaan. Dit wordt door de fokker zelf bepaald.

Worden kleine hondjes ouder dan grote honden?

Dit is vaak wel het geval maar daar zijn uiteraard ook uitzonderingen op. Daar waar een grotere hond met een jaar of tien al een aardige leeftijd heeft weten te behalen, worden kleinere rassen vaak wel wat ouder maar dat is niet altijd zo. Stel altijd de gezondheid van je hondje voorop en leng niet als dit niet meer goed is voor je hond.

Wanneer kun je je Franse bulldog het beste dingen aanleren?

Dit kun je het beste doen als je hond nog een puppy of puber is. Een volwassen hond kun je zeker nog dingen aanleren en zelfs afleren, maar op latere leeftijd duurt dat wel langer en is het wat moeilijker. Zorg ervoor dat je puppy tijdig op cursus gaat, wees altijd consequent en ruim voldoende tijd in om je Franse bulldog te trainen. Geduld is ook een schone zaak daarbij.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload