Home | Lilac Franse Bulldog: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Lilac Franse Bulldog: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Franse bulldog lilac wilt hebben dan betekent dit dat je een kleur kiest die niet erkend wordt door de rasvereniging. Deze kleur behoort namelijk niet tot de officiële kleuren van het ras zoals deze gefokt worden door erkende fokkers die bij deze vereniging zijn aangesloten.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Wat zijn de kenmerken van een lilac Franse bulldog?

Als we het hebben over de kleur lilac dan betekent dit een soort seringenkleur die naar lichtpaars of lila neigt. Nu is je Franse bulldog niet echt lila als je voor deze kleur kiest, maar lijkt dit meer op een soort midden tint grijs of ietwat blauwachtig dat naar enigszins lichtpaars neigt. Echt paars is de vacht beslist niet (zo’n hond bestaat heus niet) maar deze benaming is er nu eenmaal aan gegeven.

Egaal lilac of (vaak met witte) vlekken

Als je een lilac Franse bulldog wilt, dan kun je op zoek gaan naar een exemplaar dat alleen maar deze kleur heeft maar je vindt deze kleur ook terug in combinatie met andere kleuren zoals bijvoorbeeld wit. Dan heeft je bulldog er witte vlekken bij die op verschillende plekken op het lijf terugkomen.

Waar zitten de witte vlekken of nuances?

Veel gezien met deze vlekken is dat deze op de buik van je Franse bulldog zitten, op de pootjes, op de snuit en op de binnenkant van de oren. Er zijn natuurlijk ook andere patronen mogelijk, het is maar net hoe het uitvalt. Als de Franse bulldog nog een puppy is, zie je mogelijk niet alle witte accenten even goed maar deze komen beter tevoorschijn naarmate je hondje groeit en ouder wordt.

Waarom kun je niet terecht bij een fokker die is aangesloten bij de rasvereniging?

Als je een lilac Franse bulldog zoekt, kun je daarvoor niet bij een fokker terecht die fokt volgens de regels van de rasvereniging. Zij streven ernaar het ras zo zuiver mogelijk te houden en omdat deze kleur (al dan niet met vlekken) niet is toegestaan, zul je deze kleur hond daar niet vinden.

Zoek altijd een betrouwbare en goede fokker

Dit alles wil niet zeggen dat je geen goede fokker kunt vinden als je op zoek bent naar deze kleur, maar zorg er wel altijd voor dat je een goede en betrouwbare vindt die het welzijn van de hond voorop stelt. Als je bij een louche fokker terechtkomt, betaal je wellicht minder maar dan loop je ook meer kans dat er iets mis is met het hondje.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Prijzen liggen hoog door het beperkte aanbod

Nu betaal je voor een dergelijke kleur hond doorgaans toch behoorlijke prijzen maar dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat het aanbod ervan minder groot is. En zolang er vraag naar deze kleur is, wordt deze ook gefokt. Is het aanbod schaars en wordt dit overtroffen door de vraag, dan zullen de prijzen er niet om liegen.

Wat als je lilac Franse bulldog lichte ogen heeft?

Als je een Franse bulldog in deze kleur kiest, dan is de kans vrij groot dat je hond lichte ogen heeft. Nu heeft een Franse bulldog van origine grote, donkere ogen maar komen er dus ook exemplaren met lichte ogen voor. Dit is niet altijd even gunstig. Lichte ogen staan mooi bij de lilac vacht maar donkere misstaan ook zeker niet.

Eerder kans op bepaalde oogaandoeningen

Lichte ogen bij dit ras zijn nu eenmaal gevoeliger voor bepaalde aandoeningen zoals cataract en blindheid. Dit kan uiteraard bij donkere ogen ook voorkomen maar bij fogen is de kans daarop vele malen groter. Dit is een van de redenen waarom erkende fokkers niet in deze kleur fokken omdat de hondjes eerder wat aan hun lichtgekleurde oogjes kunnen krijgen.

Vijf veelgestelde vragen over een lilac Franse bulldog

Is lilac een erkende kleur bij een Franse bulldog?

Nee, deze kleur wordt niet erkend door de rasvereniging. Fokkers van Franse bulldogs die daarbij aangesloten zijn, fokken deze kleur die natuurlijk niet echt paars of lila is, niet. De kleur heeft het meeste weg van een midden tint grijs, waarbij grijs ook een kleurvariant is die niet erkend wordt bij dit ras.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Waar koop je een Franse bulldog lilac?

Je koopt deze kleur niet bij een fokker die is aangesloten bij de rasvereniging omdat zij deze kleur niet fokken en het ras zo zuiver mogelijk willen houden. Je kunt het beste op zoek gaan naar een goede fokker die te vertrouwen is, die niets te verbergen heeft en waar je meer dan welkom bent een kijkje te komen nemen om kennis te maken met je nieuwe huisdier en er eentje uit te kiezen.

Wat kan een probleem zijn met lichte ogen?

Als je lilac Franse bulldog lichte ogen heeft, dan kan het zijn dat je huisdier gevoeliger is voor bepaalde oogaandoeningen. Met lichte ogen lopen ze eerder kans op blindheid en cataract maar dit hoeft natuurlijk niet bij iedere hond het geval te zijn. Zolang de hond gezond gefokt is, scheelt dit natuurlijk al veel en zelfs dan kan het voorkomen, ook bij erkende kleuren en donkere ogen.

Waarom wordt deze kleur toch gefokt?

Ondanks het feit dat lilac niet als officiële kleur erkend wordt bij de Franse bulldog wordt deze kleur toch gefokt. De enige en simpele reden daarvoor is dat er vraag is naar deze kleur. Zolang mensen deze kleur hond willen wordt deze op de markt gebracht. Omdat de kleur schaarser is, zullen de prijzen van deze honden aardig hoger liggen dan gemiddeld.

In welke varianten is lilac te vinden?

Lilac is dus grijs een je vindt honden die volledig deze kleur hebben maar meestal zitten er diverse witte vlekken of vlekjes op de vacht. Deze zie je bij een puppy niet altijd meteen maar ze komen later wel goed voor de dag. De witte nuances vind je vaak op de borst, de snuit en in de oren van de lilac Franse bulldog.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload