Home | Ontdek de Franse Bulldog in de kleur merle

Ontdek de Franse Bulldog in de kleur merle

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Franse bulldog merle wilt aanschaffen dan betekent dit dat je voor een niet erkende kleur kiest. Franse bulldogs zijn in verschillende kleuren te koop maar als je een raszuiver exemplaar kiest, dan is merle daar niet bij. Merle doet meestal denken aan lichtbruin.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Wat voor kleuren vind je bij een Franse bulldog?

Merle is een vachtpatroon dat bij diverse soorten hondenrassen voorkomt. Dit is onder andere bij chihuahua’s het geval. Bij een Franse bulldog zie je merle zowel in choco als in blauw voorkomen. In veel gevallen is de bulldog gekruist met een ander ras waardoor deze speciale kleur ontstaat.

Welke kleuren gelden niet als officieel?

Daar merle een kleur is die niet bij een Franse bulldog hoort, wordt deze dan ook niet erkend door de rasvereniging. Dit betekent dat merle geen officiële kleur is als het om een Franse bulldog gaat. Dit geldt ook voor de kleuren grijs, blauw, chocolate, lilac en black & tan.

Bijzondere kleuren waar toch vraag naar is

Waarom worden de kleuren dan toch gefokt denk je wellicht? Simpelweg omdat er vraag naar is. De genoemde kleuren zijn vrij schaars bij de Franse bulldog en juist daarom willen mensen deze hebben. En of dat nu gestreept, bont of effen is maakt ze weinig uit.

Kies voor een erkende fokker

Het is echter niet verstandig om voor dit vachtpatroon met aparte kleur te kiezen als je een Franse bulldog koopt. Ten eerste fokken erkende fokkers die bij de rasvereniging zijn aangesloten volgens de regels hetgeen betekent dat ze deze kleur niet doen.

Raszuiver betekent gezonder en sterker

Dit doen ze om het ras zo zuiver mogelijk te houden maar ook om problemen te voorkomen die bij niet erkende kleuren vaker voorkomen. Dit ligt niet enkel aan de kleur van de hond maar zeker ook aan het de manier waarop ze gefokt worden. Dit is namelijk lang niet altijd volgens de regels.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Meer kans op bepaalde aandoeningen

Bij een merle hond heb je nog wel eens kans dat ze aan bepaalde aandoeningen lijden of daar eerder kans op hebben. Hebben ze bijvoorbeeld lichte ogen, dan is de kans dat ze cataract krijgen of blind worden helaas groter dan wanneer ze donkere ogen hebben. Deze kleur ogen tref je nog al eens aan bij een Franse bulldog merle.

Je kiest het beste voor een erkende kleur

Hebben ze een speciale vachtkleur die verboden is, dan loop je ook de kans dat de hond eerder bepaalde huidaandoeningen krijgt waar jij en de hond natuurlijk niet op zitten te wachten. Dit is natuurlijk niet bij iedere hond het geval maar wil je wel voorkomen. Het is daarom slim voor een erkende kleur te kiezen als je een Franse bulldog wilt hebben.

Ga nooit naar een louche fokker>

Wil je nu toch perse een Franse bulldog merle? Ga dan naar een goede fokker die het welzijn van de hond voorop stelt en vermijd broodfokkers altijd. Koop geen hond online want dan heb je nooit goed gezien wat je in huis haalt. Maak er altijd eerst kennis mee in het echt zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt.

Zoek altijd een betrouwbare en diervriendelijke fokker

Als je een Franse bulldog merle wilt hebben, probeer dan toch echt een betrouwbare fokker te vinden. Je zult er geen officiële papieren bij krijgen omdat de kleur niet door de rasvereniging erkend wordt maar ga vooral op zoek naar een gezonde hond.

Onthoud dat kleur niet het belangrijkste is

Bedenk dat de kleur van de hond geen doorslaggevende factor mag zijn bij je keuze. Het is belangrijker dat je een gezond hondje in huis haalt en dat je er een bepaalde klik mee hebt. Ga je naar een nestje kijken en heb je meteen een band met een ander kleur hondje? Kies daar dan altijd voor.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse bulldog merle

Kan ik een Franse bulldog merle bij een door de rasvereniging erkende fokker kopen?

Nee, dit kan niet want de fokkers die erbij aangesloten zijn, fokken deze kleur of patroon niet omdat deze niet officieel erkend wordt. Je kunt er uiteraard wel terecht voor andere kleuren of vachtpatronen die anders zijn. De erkende fokker fokt enkel officiële kleuren om zo gezondheidsproblemen tegen te gaan.

Is het slim een Franse bulldog online te kopen?

Hoewel je beslist een Franse bulldog merle online kunt vinden zoals op Marktplaats, is het niet verstandig dit te doen. Je hebt dan kans dat je te maken krijgt met louche fokkers of mensen die niet veel verstand van zaken hebben als het om het hondenras gaat.

Waarom worden Franse bulldogs merle toch gefokt?

Honden met dit vachtpatroon worden toch gefokt omdat er vraag naar is. Juist omdat mensen de afwijkende kleur mooi vinden, willen ze deze hebben. Een Franse bulldog merle komt minder voor en daarom zijn de prijzen hiervoor ook hoog.

Wordt mijn Franse bulldog merle eerder ziek?

Dit kan omdat deze soort eerder kans loopt op aandoeningen van bijvoorbeeld de huid en ogen. Het hoeft echter niet altijd zo te zijn want er zijn ook fokkers die wel de gezondheid van de hond voorop stellen en honden met een ander kleurenpatroon kunnen ziektes krijgen. De kans is alleen bij een Franse bulldog merle net even wat groter, zeker bij lichte ogen.

Wat kost een Franse bulldog merle?

De prijs hiervan kan uiteenlopen maar omdat de kleur met opvallend patroon minder vaak voorkomt zul je er doorgaans meer voor betalen dan gemiddeld. Daarbij kun je dus al snel denken aan prijzen die boven de gemiddelde prijs van €1750 die voor een Franse bulldog puppy worden neergeteld.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload