Home | Franse Bulldog namen

Franse Bulldog namen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Heb jij een kersverse pup van het Franse ‘merk’ Bulldog? Wij feliciteren je van harte. Het is een prachthond waar je ongetwijfeld heel veel plezier van zal hebben.

Met deze oude stierenvechter zul je jarenlang goede vrienden zijn en zul je veel avonturen beleven.

Het eerste wat je moet doen met een nieuwe hond echter is het kiezen van een naam: in dit artikel zullen we je het belang daarvan vertellen en je een aantal ideeën geven voor mooie hondennamen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Ontstaan van Franse Bulldog

Over het algemeen wordt aangenomen dat een Franse Bulldog afstamt van de Britse Terriërs. Deze honden zouden met hun baasjes het kanaal over zijn gestoken en zijn gekruist met elkaar.

Andere historici zouden zeggen dat de Franse Bulldog uit Parijs komt, waar slagers altijd al gebruik maakten van deze honden om ratten te vangen.

De meest waarschijnlijke theorie is dat de Bulldog honden werden gefokt om stieren te vechten: een populaire sport in heel het vroegere Europa.

De wetenschap over Franse Bulldog namen

Een naam verzinnen voor je hond is essentieel. Wist je namelijk dat de naam van een hond cruciaal is om zo’n beestje te trainen.

Het is eigenlijk niet mogelijk om een hond écht te disciplineren zonder naam: hij herkent die naam en luistert naar jouw als jij hem roept.

Het is meer dan een naam: het is een signaal dat hem iets vertelt over zijn baasje.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe je het beste een naam kiest

In de wetenschap wordt er vaak onderzocht naar welke namen honden beter luisteren. Het is bewezen dat sommige geluidsklanken beter werken bij honden dan andere.

Wat wij jou dus zullen aanraden, is om verschillende namen te proberen bij jouw hond. Luistert jouw hond meteen naar Snoopy of Tarzan, dan is dat een goed idee, maar wat als hij beter luistert naar een andere naam.

Maak dus een top 5 en ga ze één voor één af.

Een naam moet bij de hond passen

Het is voor veel mensen steeds moeilijker om een naam te vinden, omdat ze graag willen dat de naam bij een hond past. Maak je daar niet altijd veel te druk om: je weet immers niet hoe een pup er over een jaar uitziet.

Noem dus een hond een naam die jij leuk vindt en de hond zal er zeker ‘in’ groeien. Bij Bulldogs kijk je vaak naar het lijf van de beestjes en de naam moet een beetje krachtig zijn: de naam ‘Prinses’ is misschien minder geschikt voor een mollige en krachtige hond dan ‘Bella’.

De beste naam kiezen voor je hond

Het is voor jezelf natuurlijk ook prettig dat de naam van een hond lekker in de mond ligt. Je wilt niet de hele tijd een ‘tongue twister’ uit moeten spreken.

Spreek de naam voor jezelf gewoon eens hardop uit en vraag aan je andere familieleden of ze dat een mooie en passende naam vinden.

De beste Franse Bulldog namen op een rij

Namen voor Franse Bulldog teven
Hieronder hebben we een aantal ideeën op een rij gezet met namen die misschien zouden kunnen passen bij jouw pup. Deze tien namen zijn erg populair:

# 1 – Snoopy
# 2 – Floortje
# 3 – Pommelien
# 4 – Sandy
# 5 – Phiebe
# 6 – Mazzel
# 7 – Bella
# 8 – Djenna
# 9 – Spike
# 10 – Fluffy

Namen voor Franse Bulldog reuen
Kijk ook naar de volgende namen voor een mannetjeshond: deze namen zijn vooral gericht op het krachtig laten klinken van de naam. Dat is namelijk wel zo geschikt voor een Bulldog.
# 1 – Tarzan
# 2 – Donder
# 3 – Snoopy
# 4 – Rebel
# 5 – Boefie
# 6 – Jerko
# 7 – Bello
# 8 – Rex
# 9 – Sultan
# 10 – Draak

Bekende en beroemde Franse Bulldogs uit Hollywood

Het is natuurlijk ook leuk om jouw Franse Bulldog te vernoemen naar beroemde en bekende Bulldog honden uit Hollywood films. Hier zijn drie van de bekendste films met daarin een beroemde Bulldog.

Titanic – 1997

De wereldberoemde film over het grote schip, de Titanic, dat zonk op zijn eerste vaart van Europa naar de nieuwe wereld, heeft ook een Franse Bulldog aan boort. In 1912 was het beest een van de meest elitaire hondensoorten.

De Franse elite aan boord moesten dus wel een of meerdere Franse Bulldogs bij zich hebben gehad. In ieder geval zou de zwarte Fransman, Gamin de Pycombe, zijn Bulldog bij zich hebben gehad. Helaas weten we niet hoe de hond heette.

Due Date – 2010

De film Due Date is een comedy uit Hollywood met ook een schattige Franse Bulldog. Het verhaal gaat over twee mannen en de Bulldog die niet worden toegelaten in hun vliegtuig en de auto moeten nemen van Atlanta naar Los Angeles.

De Franse Bulldog in de film heet ‘Sunny’.

Modern Family – 2009-2020

De serie Modern Family is een van de meest geniale series uit Hollywood. De serie gaat over de moderne familie uit de Amerikaanse staat California en een Bulldog, Stella.

Stella speelt een geniale rol in een van de vele hilarische scenes in de film.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

De Top 10 Franse Bulldog namen

Een samenvatting en een top 10
Hieronder is een top 10 van de meest populaire Franse Bulldog namen die we hebben kunnen vinden. Misschien zit dé naam voor jouw nieuwe pup, of meerdere pups tussen.

# 1 – Diesel
# 2 – Jack
# 3 – Gizmo
# 4 – Floortje
# 5 – Hummer
# 6 – Max
# 7 – Bikkel
# 8 – Spike
# 9 – Blitz
# 10 – Flash

Een hond kan niet zonder naam

Het is een eer om een hond een naam te geven. Maar wist je dat het geven van een naam een hele wetenschap is? Er zijn wetenschappers die zich jarenlang in hebben gezet om hondennamen te begrijpen en de manier waarop honden er op reageren.

We willen je aanmoedigen om vooral niet te lang na te denken over een hondennaam: sommige mensen doen er veel te moeilijk over en als je eenmaal een naam hebt gegeven, willen ze die ook nog eens drie keer veranderen.

Als je dus een naam geeft, doe het dan overtuigend.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload