Home | Jouw Franse Bulldog opvoeden: hoe pak je de opvoeding écht goed aan? (+tips)

Jouw Franse Bulldog opvoeden: hoe pak je de opvoeding écht goed aan? (+tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Franse bulldog opvoeden is leuk om te doen. Koop je een Franse bulldog puppy dan kun je je hond van jongs af aan zo opvoeden zoals jij wilt en heb je er een leuke huisgenoot en kameraad aan. Een hond opvoeden kost veel tijd en energie maar het loont zeker als je er de moeite voor neemt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Slimme hond die snel leert

Een Franse bulldog heeft als voordeel dat het een erg slimme hond is. De hond is pienter en krijgt trucjes snel onder de knie en heeft vaak zo door wat deze moet doen als jij hem of haar een commando geeft. De hond wil graag leren dus dat maakt het voor jou als baasje ook makkelijker om de hond op de juiste wijze op te voeden.

Een hond opvoeden kost tijd en veel geduld

Niet enkel bij een Franse bulldog maar voor alle hondenrassen geldt dat opvoeden om veel tijd en vooral ook om veel geduld vraagt. Je puppy trainen is wel heel belangrijk om te doen omdat je huisdier zo leert wat wel en wat niet mag. Zo voed jij je hond op door deze de nodige regels te leren en worden deze eenmaal aangeleerd ook netjes toegepast.

Ga met je Franse bulldog naar de training

Je kunt je Franse bulldog zelf volledig opvoeden maar het is zeker geen gek plan om met je hond naar een training of cursus te gaan. Deze bestaan ook voor puppy’s zodat je ze zo snel mogelijk van alles kunt bijbrengen. En nee, regels leren is niet zielig maar geeft je hond juist meer zelfvertrouwen en laat de hond op de juiste wijze groeien. Letterlijk en figuurlijk.

Wat je leert op de cursus kun je zelf ook toepassen

Op een cursus kun je je hond kennis laten maken met andere honden en ze van alles leren. De mensen die deze cursussen of trainingen geven weten waar ze het over hebben en laten je hond doen wat passend is. Zo kun jij deze kunstjes en regels zelf thuis ook toepassen (consequent daarbij blijven is essentieel) zodat je hond nog meer leert.

Ook een oudere hond kan nog veel leren

Heb je nu een volwassen Franse bulldog aangeschaft? Grote kans dat deze al veel kan maar niemand is te oud om te leren, ook je hond niet. En samen naar de training gaan zorgt ook voor een goede band en je hond kan nog meer leren of bepaalde dingen die wat minder gewenst zijn afleren.

Enthousiasme maakt dat opvoeden leuk wordt

Als je een Franse bulldog opvoedt, weet dan dat je met een zeer enthousiast ras te maken hebt. Het ras is van nature erg vrolijk, zeer opgeruimd en graag lekker bezig. Op zijn tijd rust nemen is ook belangrijk maar omdat het ras van gezelschap houdt en graag bij mensen is, gaat opvoeden vaak snel en is leuk voor zowel mens als dier.

Houd je altijd aan de regels

Bij elke hond, dus ook bij een Franse bulldog, geldt dat tijdens het opvoeden consequent handelen het allerbelangrijkste is. Wijk nooit af van je regels want de hond is slim genoeg om te zien en te merken als jij zwicht voor een zielige blik. Als je de hond met meer mensen tegelijk opvoedt, zorg dan dat je allemaal hetzelfde doet.

Let op: Het opvoeden van jouw Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Beloon de hond als hij of zij het goed doet

Op die manier weet de hond het beste waar hij of zij aan toe is maar werpt de opvoeding ook het snelste zijn vruchten af. Als niet iedereen hetzelfde doet is dat voor de hond erg verwarrend en weet deze niet wat het beste is om te doen. Beloon je hond ook altijd rijkelijk en zorg voor een lekker snoepje, een lief woord of een aai. Daarvan worden ze ook erg blij.

Laat je hond zien dat jij het beste met hem of haar voorhebt

Je wilt natuurlijk het beste voor je hond en dat je er een kameraadje bij krijgt. Dat wil je hond ook en als deze inziet en snapt dat jij het goed meent, dan word je daar als baasje ook rijkelijk voor beloond. Je hond wordt je beste maatje en daar kun je uren van genieten.

Schreeuw niet tegen je Franse bulldog

Spreek nooit op luide of gemene toon tegen je Franse bulldog want zij zijn erg gevoelig voor bepaalde stemmingen en emoties. Door tegen ze te praten snappen ze wat je bedoelt maar schreeuwen is nooit nodig en heeft ook geen effect. Hierdoor kruipt je hond juist meer in zijn schulp en leert niks. En ze willen heus alleen maar liefde en aandacht en geven je daar zoveel voor terug. Een hond is niet voor niets een maatje voor de mens.

Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Franse Bulldog

Wil je precies leren hoe je jouw Franse Bulldog perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over de opvoeding van een Franse bulldog

Duurt het lang om een Franse bulldog iets te leren?

Nee, dit gaat vaak snel omdat de Franse bulldog een slim ras is dat je zo wat kunt aanleren. De honden zijn leergierig en enthousiast en pikken snel dingen op zodat ze meteen in praktijk kunnen brengen wat ze geleerd hebben. Zorg er wel voor dat ze niet overenthousiast worden, want dit kan ook teveel van het goede zijn.

Wat is belangrijk bij het opvoeden van een Franse bulldog?

Zorg ervoor dat je altijd consequent blijft. Verslap niet, ook niet als je hond je zielig aankijkt of bedelt. Als je altijd hetzelfde doet, is een hond daar het snelste aan gewend en weet je huisdier wat belangrijk en goed is. Heb vooral veel geduld en weet dat je veel tijd dient te investeren in een goede opvoeding.

Waarom is opvoeden belangrijk?

Je Franse bulldog goed opvoeden is essentieel zodat je hond weet wat wel en wat niet mag. Zo voorkom je ongewenst gedrag en heb je gewoon een super leuk maatje dat prima gezelschap is. Opvoeden is ook echt niet zielig maar je leert je hond belangrijke dingen voor de rest van het leven.

Wat kun je makkelijk fout doen?

Geef niet te snel op als het niet meteen allemaal goed wil lukken. Trainen en opvoeden kost tijd en veel geduld maar het loont wel altijd. Blijf altijd dezelfde regels volgen en wijk daar niet vanaf. Als je de hond met meer mensen opvoedt, zorg dat je dit allemaal op dezelfde manier doet en niet anders dan de ander. Zo weet de hond ook het beste waar hij of zij aan toe is.

Waarom kost opvoeden zoveel tijd?

Opvoeden van een hond kost tijd omdat alles nu eenmaal geleerd moet worden. Je dient er rekening mee te houden dat je te maken hebt met een jong en speels beestje dat nog alles dient te leren maar zolang jij maar genoeg geduld hebt en er voldoende tijd in steekt, komt het goed. Het is niet alleen nuttig voor je hond maar je zult er zelf ook plezier aan beleven je huisdier goed op te voeden.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload