Home | Een Franse Bulldog puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Franse Bulldog puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Franse bulldog pup aanschaft om je gezin uit te breiden dan weet je zeker dat je leuk gezelschap gevonden hebt. Zeker als je een niet al te groot exemplaar wilt maar een leuke gezinshond waar iedereen veel plezier aan zal hebben, dan is een Franse bulldog een goed idee. En kies je een Franse bulldog puppy? Dan kun je deze van jongs af aan opvoeden en wordt het een echt maatje.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Kenmerken van de Franse bulldog pup

Ieder hondenras heeft zo zijn eigen kenmerken. Dit betekent dat ieder ras een ander uiterlijk heeft maar ook omdat dat ze qua karakter en gedrag kunnen verschillen. Kies je voor een Franse bulldog pup, dan haal je daarmee een lieve hond in huis met de volgende kenmerken.

Niet zo groot

De Franse bulldog is een ras dat niet zo groot is en daarom vinden veel mensen dit een geschikte maat hond om in huis te nemen. Zelfs als je wat kleiner woont heb je met dit ras nog voldoende ruimte. Juist door de geringere grootte is het ras populair en heb je niet een hondje dat je amper hond kunt noemen maar echt wel een hond in huis.

Lief, slim en aanhankelijk

Een Franse bulldog puppy is een lieve en aanhankelijke hond die prima in een gezin past. De pups van dit ras zijn speels, vrolijk en vriendelijk en slim genoeg om van alles te leren. Dit dien je natuurlijk in de eerste tijd dat ze bij je zijn goed aan te leren en er veel mee te doen.

Houdt van gezelschap

De Franse bulldog puppy is een goede gezinshond die bij kinderen kan maar houd er wel rekening mee dat het ras van gezelschap houdt en niet zo graag alleen thuis is. Zorg er daarom voor dat er regelmatig iemand thuis is en laat je puppy eraan wennen dat hij of zij soms alleen is.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Franse Bulldog puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Ga naar een erkende fokker

Als je een Franse bulldog puppy wilt kopen dan is het altijd verstandig eerst goed rond te kijken waar je dit kunt doen. Kies een goede en betrouwbare fokker uit zodat je er zeker van bent dat je een gezonde hond aanschaft. Bij een officiële en erkende fokker weet je zeker dat deze zich aan de regels houdt en jij een gezond dier met de juiste papieren in huis haalt.

Haal alles wat je nodig hebt in huis

Houd er goed rekening mee wat je van tevoren in huis dient te halen als je een Franse bulldog puppy aanschaft. Een hond heeft allerlei spulletjes nodig zoals een riem en tuigje, een mand, speelgoed en nog meer. Informeer bij een dierenspeciaalzaak wat je nodig hebt als je het zelf niet precies weet.

Zorg dat de pup zich thuis voelt

Zorg dat je alles thuis in orde hebt gemaakt voor de komst zodat puppy in een gespreid bedje terecht komt waar het hem of haar aan niets ontbreekt. Zo krijgt de puppy snel de kans zich thuis te voelen en zijn er spulletjes aanwezig die echt alleen voor het beestje zelf zijn.

Hoe train je een Franse Bulldog pup?

Een puppy kun je zelf trainen maar je kunt zeker ook overwegen ermee naar een speciale cursus te gaan. Deze zijn er voor volwassen honden maar ook voor pups zodat zij alvast van alles leren terwijl ze nog opgroeien. Je puppy train je daarnaast thuis natuurlijk verder.

Wees geduldig

Zoals bij alle puppy’s geldt is het bij een Franse bulldog ook zo dat tijd en geduld een grote rol spelen bij de opvoeding. Zorg dat je de puppy alles leert wat je wilt (dat lukt ook echt wel bij dit slimme ras) maar neem er altijd voldoende tijd voor.

Neem de tijd

Het kan soms wat langer duren als je een puppy zindelijk wilt maken of kunstjes wilt leren maar dat geldt voor elke jonge hond. Neem er de tijd voor en bewaar je geduld, beloon je puppy als het goed gedaan wordt en je zult snel resultaat zien.

Ga met je Franse Bulldog pup op cursus

Vind je het trainen zelf erg moeilijk? Ga dan zeker met je puppy op cursus. De mensen die deze cursus geven weten wat belangrijk is om op te letten en kunnen je leren wat je moet doen. Zo voed jij je je puppy op de juiste manier op.

Leer alles over jouw Franse Bulldog puppy

Wil je álles weten over jouw Franse Bulldog puppy? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse Bulldog pup

Wat kost een Franse Bulldog puppy gemiddeld?

Kijk wat je budget is als je een puppy wilt aanschaffen. Kies je voor een rashond zoals de Franse bulldog, dan leg je voor een puppy een aanzienlijk bedrag neer waarbij je kunt denken aan rond de €1750 euro. Dan heb je wel een hond van een goede fokker met de juiste papieren en stamboom.

Moet ik een verzekering afsluiten voor een Franse Bulldog pup?

Dit kan slim zijn om te doen. Mocht je dan voor onverwachte kosten komen staan, dan weet je zeker dat je deze kunt betalen. Een speciaal spaarpotje voor dierenartskosten of af en toe een extraatje opzij leggen is tevens een goed idee.

Heeft een Franse Bulldog puppy na aanschaf nog entingen nodig?

Een puppy heeft doorgaans nog enkele inentingen nodig als deze al bij jou in huis zit en als je de hond wilt laten steriliseren kost je dat ook extra. Dit is zeker aan te raden om te doen overigens zodat je niet spontaan met een nestje komt te zitten.

Hoe oud is mijn puppy als deze mee naar huis mag?

Een puppy kan doorgaans rond de leeftijd vanaf acht weken opgehaald worden bij de meeste fokkers. Dit kan per fokker wat verschillen dus informeer altijd even goed wanneer je je nieuwe huisgenoot mee naar huis kunt nemen. Heb je je puppy al eerder uitgezocht dan betekent dit ook dat je er al van tevoren kennis mee gemaakt hebt bij de fokker.

Hoeveel kosten komen erbij?

Houd er ook rekening mee dat een hond, na de aanschaf, nog aardig wat kosten met zich mee kan brengen. Denk aan voedsel, medicatie en bezoekjes aan de dierenarts ter controle. Hoeveel dit is kan verschillen per hond. Bereken op voorhand wat het ongeveer gaat kosten zodat je weet waarmee je rekening dient te houden.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload