Home | Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden.

Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken, omdat er simpelweg veel vraag naar is en de pups erg duur zijn.

Met de Franse Bulldog reu heb je een hond die door sommigen wel eens als ‘clown’ worden genoemd: immers, de grappige kwabben op hun snuit, de spitsige oren en het gespierde lichaam werken bij sommigen op de lachspieren.

In dit artikel zullen we ons vooral focussen op de Franse Bulldog reu.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Voor als je houdt van mollig

De Franse Bulldog is een van de molligste en breedst gebouwde honden in vergelijking tot andere honden. Bovendien heeft de hond een karakter dat bij zijn bouw past: gezellig, aanhankelijk en lief.

Hoewel de voorouders van deze hond voorheen misschien erg agressief waren, is daar nu helemaal niets meer van over. De hond is dus perfect voor jou als je van mollig en gezellig houdt.

Waarom een reu en geen teefje

Er zitten bij veel hondenrassen verschillen tussen de mannetjes en de vrouwtjes. Je kunt dat ook waarnemen bij de Franse Bulldog: zo is een vrouwtje veel minder dominant dan de reu.

Een Franse Bulldog reu kan soms weglopen als hij ergens in de omgeving een loops vrouwtje ruikt. Als je minder ervaring hebt met honden is het dus beter om voor een teefje te gaan.

De Franse Bulldog reu is echter een hond met een karakter, iets waar sommigen ook erg van houden. Natuurlijk gaat het hier om een gemiddelde en zal jouw reu niet altijd even dominant zijn.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De geschiedenis van de Franse Bulldog reu

De Franse Bulldog ontstond pas in de 19e eeuw en is dus een relatief jong ras. Terriërs en Bulldogs waar het beest uit ontstond, zijn echter al veel ouder dan de specifieke Franse Bulldog waar wij het over hebben.

Er is niet zo heel veel bekend over de Franse Bulldog maar het feit is dat ze waarschijnlijk werden gebruikt door slagers om ratten weg te houden uit hun bedrijven.

Hoe de Franse Bulldog aan zijn naam kwam

Toch is het werk als rattenvanger lang niet het enige waar de Franse Bulldog voor is gefokt. Hij moest namelijk ook het gevecht aangaan met stieren in de straten van veel zuidelijk gelegen plekken.

Gevechten tussen honden en stieren waren in die tijd enorm populair. De platte neus van het beest is speciaal zo ontworpen door fokkers om het makkelijker te maken voor de beesten om zich in een stier te bijten en door te blijven ademen.

Uiteraard zijn de honden tegenwoordig geen stierenvechters meer, maar ze hebben de naam er nog wel aan te danken. Tegenwoordig worden de beesten vooral gefokt voor het uiterlijk.

De Franse Bulldog is ook intelligent

Naast sterk, stevig en een vechtersbaasje is de hond ook een redelijk slimme hond. De Franse Bulldog reu kan behoorlijk koppig zijn, maar is zeker wat aan te leren.

Het beest moet genoeg inspiratie hebben om bezig te zijn en moet gestimuleerd worden.

Verzorging van de Franse Bulldog reu

De Franse Bulldog reu heeft een aanleg om heel snel dik te worden en hij kan behoorlijk lui zijn. Het is goed om het beest actief te houden, dagelijks flink wat te wandelen en genoeg uitdaging te bieden dat het beest bezig blijft.

Als een reu te dik wordt, is het tijd om het beest te helpen afvallen: geef hem minder eten en verhoog het aantal wandelingen per dag. Een gemiddeld gewicht voor een Franse Bulldog reu is tussen de 9 en 14, maximaal 15 kilo.

Is het beest groter en dikker, dan is het tijd om dat te veranderen.

De Franse Bulldog reu verzorgen, hoe doe je dat?

Omdat de Franse Bulldog reu zo mollig is, heeft het beest veel last van ophoping van viezigheid op verschillende plekken op het lichaam. Hou de plekken tussen de vetkwabben goed schoon, rondom de oren, rondom de ogen en helemaal rond de staart.

Let ook goed op de plekken tussen de poten. Zo voorkom je irritaties, eczeem en huidproblemen. Loop ook nooit te lang met het beest als het warm is, de reu, zowel als het teefje, kan daar niet zo goed tegen.

Voortplanting van het Franse Bulldog reu

Een Franse Bulldog reu kan vanaf een maand of 6 tot 8 geslachtsrijp zijn en kan op zoek gaan naar zijn teefje. In deze periode zal de reu zich ook dominanter op gaan stellen.

Als je een reu een teefje laat dekken kan dat alleen als een teefje echt klaar is om een reu te ‘hebben’: dan is ze bereid om stil te staan. Je kunt vaak zien of een dergelijke bevruchting succesvol is: als de hondjes in elkaar blijven zitten, aan elkaar vast, dan is het een succesvolle koppeling.

Deze koppeling kan soms wel drie kwartier duren en het is van essentie dat je ze niet uit elkaar haalt om problemen met de geslachtsorganen te voorkomen.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Laat je Franse Bulldog reu castreren

Het is medisch niet noodzakelijk om een reu te castreren, maar in sommige gevallen zijn er goede redenen. Hier zetten we een aantal redenen op een rij:

Castreren is aan te raden als…

  • Jouw reu steevast achter teven aanloopt;
  • Jouw reu steevast op dingen of mensen springt;
  • Jouw reu zwerfgedrag vertoont
  • Jouw reu ontstekingen heeft in zijn voorhuid
  • Jouw reu erg fel is tegen andere mannelijke honden

Castreren is een vrij eenvoudige ingreep waar een hond snel van herstelt. Let wel op met de spijsvertering van de hond na zo’n ingreep: hij heeft de neiging om snel aan te komen na een castratie. Let dus op dat je overgewicht voorkomt.

Alles over een Franse Bulldog reu

Kortom, het is goed om de verschillen te kennen tussen een reu en een teef. Uiteindelijk scheelt het niet veel in de verzorging, maar net iets meer in de opvoeding: meestal is de reu een hond met meer karakter en een wat feller beest en zul je hem wat strenger moeten opvoeden.

Je zult er zeker profijt van hebben als je daarvan houdt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Bestaat er een fokverbod Franse Bulldog

Bestaat er een fokverbod Franse Bulldog

Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de Franse Bulldog. Misschien heb je er zelf wel een? Het gaat hier om een bijzonder gespierde en stevig gebouwde hond. Kenmerkend zijn de gespitste rechtopstaande oren die wel een beetje...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload