Home | Alles over de Franse bulldog staart

Alles over de Franse bulldog staart

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Franse bulldog staart kan voor veel mensen gecoupeerd lijken maar dat is niet het geval. Bij een raszuivere hond die volgens de regels wordt gefokt wordt niet aan de staart gedaan en blijft deze gewoon zoals hij is.

De staart van de Franse bulldog is gewoon aan de korte kant en ligt tegen het achterlijfje van de hond aan zodat deze er ook gewoon kort uitziet. Dit is echter kenmerkend voor dit ras dat niet de hele dag met een wilde staart achter het lijf aan loopt te zwiepen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Korte staart dicht bij het lichaam

Groot voordeel van een dergelijke korte staart die dicht bij het lichaam gedragen wordt, is dat je hond niet snel iets van tafel zal afstoten of iets zal omlopen dat ergens staat. De staart kan uiteraard wel bewegen maar heeft niet zo’n enorme reikwijdte dus iets raken wordt al meteen een stuk moeilijker.

Geen vrolijke zwiepstaart

Bij de wat gedrongen bouw van de Franse bulldog past uiteraard ook helemaal geen grote staart die heel de dag vrolijk mee op en neer zwiept. Ook al zie je de staart niet voortdurend op en neer gaan, dan wil dat niet zeggen dat je hond niet blij is. Een beetje kwispelen kan een Franse bulldog toch, het blijft immers wel een hond en ook nog eens eentje van het opgewekte soort.

Staart tussen de pootjes is geen goed teken

De Franse bulldog is een vrolijk en energiek ras en aan de uitstraling en gedrag van je hond kun je al goed zien hoe het ermee gaat. Gaat de hond echt met het korte staartje helemaal tussen de pootjes lopen, dan is er iets niet goed en is je huisdier bang of geschrokken. Dat geldt bij andere hondenrassen uiteraard ook.

Franse bulldog is gevoelig voor spanning en emotie

Een Franse bulldog is sowieso gevoelig voor stemmingen, emoties en spanning. Zorg er dus voor dat je je hond vriendelijk benadert en ga niet tegen je huisdier lopen schreeuwen, want daar wordt dit ras echt niet happy van. Behandel je dier vriendelijk en je krijgt er veel voor terug.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Franse Bulldog (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Weinig onderhoud nodig voor de staart

De staart van de Franse bulldog is kort en er zit ook kort haar op net zoals bij de rest van de vacht het geval is. Dit betekent dat ook de staart, net als de rest van de vacht van de Franse bulldog, niet zoveel onderhoud nodig heeft. Borstelen mag wel maar is vooral nodig als je hond in de rui is.

Zorg voor een schone staart

Houd er wel rekening mee dat je, zeker als je hond buiten gespeeld heeft, goed kijkt of er niet een hoop vuil in en onder de staart is achtergebleven. Dit kun je beter weghalen als je hond dat zelf niet doet om zo problemen met de huid zoals jeuk of irritaties te voorkomen.

Mogelijke kans op eczeem

Doordat de staart dicht tegen het achterlijf van de Franse bulldog aan ligt heeft deze wel wat meer kans dat het daaronder wat kan gaan broeien en er uitslag of eczeem onder kan ontstaan. Zorg dat de staart en de huid daaronder daarom altijd goed schoon en droog zijn zodat deze problemen voorkomen worden.

Iets langer haar heeft wat meer verzorging nodig

Er zijn ook Franse bulldogs die een wat langere vacht hebben. Dit kan dan tevens op de staart het geval zijn. Deze zul je wat vaker moeten kammen maar doorgaans heeft een Franse bulldog niet zoveel extra verzorging nodig als het om de vacht gaat.

Bij een kruising kan de staart net even anders zijn

Is je Franse bulldog een kruising met een ander ras? Dan heb je kans dat je hond een ander soort staart heeft. Misschien is deze net even wat langer, ligt minder dicht tegen het achterlijf aan of is langhariger. Dan is wat extra verzorging vaak wel nodig.

Leer alles over de kenmerken van jouw Franse Bulldog

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over de staart van een bulldog

Wat voor staart heeft een Franse bulldog?

Een Franse bulldog heeft een korte staart die dicht tegen het lichaam van de hond aan ligt. Zo is het ras gefokt en de staart past op die manier ook prima bij het postuur van de kleine, wat gedrongen hond. Een enorme staart zou er immers niet mooi bij staan en is niet zo praktisch.

Wat voor vacht zit erop de staart?

Omdat de Franse bulldog kortharig is, is de vacht op de staart dit ook. Dit betekent weinig extra onderhoud zoals borstelen. Vindt je hond dat wel fijn? Dan is er uiteraard niks mis mee om dat regelmatig te doen. Zo borstel je de losse haren eruit en wordt de staart ook altijd mooi schoon.

Wat is het voordeel van een korte staart?

Voordeel is dat je hond niet snel iets omstoot met de staart als deze lekker kort is. Honden met een lange staart die wat verder van het lijf af zit, zwiepen nog wel eens vrolijk in het rond waardoor ze snel wat raken en een ongelukje zo gebeurd is. Dat zal je met een Franse bulldog niet snel overkomen.

Wat voor staart heeft een kruising?

Dit is afhankelijk van met wat voor soort hond de Franse bulldog gekruist is. Is dat een langharige hond met een flinke staart, dan kan je Franse bulldog kruising wel een wat grotere staart hebben. Zit er ook langer haar op? Houd de staart dan netjes bij en voorkom vuil en klitten die pijn kunnen doen als het te erg wordt.

Wat is het voordeel van een korte staart?

Je hond zal weinig omstoten in huis en de staart behoeft weinig onderhoud. Bovendien past een korte staart gewoon goed bij dit ras en model hond. Omdat de hond vrij kort bij de grond staat, zou een lange staart ook alleen maar nadelig werken en steeds over de grond slepen en allerlei vuil mee pikken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload