Home | Alles over een Franse Bulldog teefje

Alles over een Franse Bulldog teefje

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het Franse Bulldog teefje is de vrouwelijke versie van één van de meest populaire hondensoorten die er bestaan. Met de prachtige bouw van het lichaam, de vliermuisoren en de grappige snuit die lijkt alsof hij gewoon het hoofd in is geduwd, is het beest een heerlijk dikkertje.

In dit artikel bespreken we alles over de vrouwtjeshond van het ras de Franse Bulldog.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Een echte gezellige en mollige hond

Met een Franse Bulldog haal je een uitermate gezellig, aanhankelijk en mollig dikkertje in huis en je zult niet de eerste zijn die dat doet. Er zij namelijk heel veel sterren die in het bezit zijn van een dergelijke hond, denk aan zangeres Madonna met haar Franse Bulldog teef die de chique naam ‘Gypsy Rosa Lee’ draagt.

Ook de beroemde acteur Hugh Jackman heeft er twee: Dali en Peaches. Wil je meer van die sneak-peaks met jouw favoriete hond, dan kun je op de Instagram van die sterren kijken.

Verschil tussen reu en teef

Sommige hondenrassen hebben een groot verschil tussen een dominante reu en een milde teef. Over het algemeen is dat waar en ook bij de meeste Bulldog soorten is dat zo.

Teven zijn daarnaast vaak ook aanhankelijker, makkelijker op te voeden en zijn zeker meer trouw aan hun baasje dan hun mannelijke tegenhanger. Het is dus helemaal niet zo’n verkeerde keuze om te gaan voor een teefje.

Let wel: dit zijn algemene stellingen en het karakter van jouw hond kan van het gemiddelde afwijken.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De geschiedenis van het Franse Bulldog teefje

De Franse Bulldog bestaat helemaal nog niet zo heel lang. Fokkers begonnen pas in de tweede helft van de 19e eeuw interesse te tonen in de hondensoort en pas toen werd de hond daadwerkelijk gericht gefokt.

Er zijn nog veel onduidelijkheden over het hondenras, maar sommige wetenschappers beweren dat het beest afstamt van de Engelse Bulldog en is gekruist met de Bulldog hondensoorten van het Franse vasteland.

Een stierengevecht van de honden

Hoe de geschiedenis ook zij, in die jaren hadden veel mensen een Bulldog om bijvoorbeeld ratten te vangen en werden de gevechten tussen verschillende Bulldog rassen steeds populairder.

Niet alleen hoefden de verschillende Bulldog met elkaar te vechten, maar ook moesten ze het opnemen tegen een stier. Sommige kenners zeggen dat de Franse Bulldog zijn neus daarvan heeft: hij is precies gefokt zodat als het beest zich ergens inbijt, dat hij nog steeds goed adem kan halen.

Gelukkig bestaat de praktijk van het stierenvechten niet meer, maar we zien het nog wel in de naam: Bulldog.

Makkelijk worden getraind

Een Franse Bulldog is over het algemeen ook een bijzonder slimme hond. Ze zijn niet alleen op hun snuit en uiterlijk gefokt, maar ook op hun slimheid en dat komt er echt in terug. Je kunt het beest veel mentale uitdaging geven, dan zal hij flink kunnen presteren.

Zorg dus voor de juiste hondenspeeltjes, spelletjes en puzzels.

Verzorging van het Franse Bulldog teefje

Help je Franse Bulldog te helpen om niet te dik te worden. Het beest zal naar verwachting veel erfelijke aandoeningen ontwikkelen na verloop van tijd en door het beest fit te houden stel je die ziektes uit.

Bovendien heeft de Franse Bulldog een aanleg om (veel) te dik te worden. Je moet dus echt oppassen met het te veel eten geven van zo’n viervoeter.

Een gemiddeld gewicht voor een Franse Bulldog vrouwtje is ergens tussen de 8 kilo en 13 kilo en het is verstandig om daar niet overheen te komen.

Verzorging van een Franse Bulldog teefje

Een Franse Bulldog heeft veel verzorging nodig om het beest gezond te houden. Door het generaties lang fokken met het beestje heeft het vaak last van vieze ogen en vieze oren en zorg ervoor dat jij die schoonhoudt.

Ook kunnen de nagels snel lang worden en komt er viezigheid en vuiligheid tussen de huidplooien en de vetkwabben (vooral als het beest te dik is).

Ook is het moeilijk voor een Franse Bulldog om warmte kwijt te kunnen en het is niet goed voor het beest om lang in de hitte te lopen.

Leeftijdsverwachting en gezondheid

Over het algemeen kan een Franse Bulldog een jaar of 10 oud worden, maar als je hem echt goed verzorgt en fit houdt is 12 of zelfs 14 jaar ook wel te halen.

Meestal komen na een jaar of 6 à 7 de eerste gezondheidsproblemen om de hoek kijken: ademhalingsproblemen, huidproblemen, allergieën

Voortplanting van het Franse Bulldog teefje

Geboorte van een nieuw nestje

Hoe zit het met de voortplanting van een Franse Bulldog teefje? Zoals je misschien wel weet, is het enorm lastig voor een Franse Bulldog om een nestje te baren.

Vanwege de bolle kop van de viervoeter passen de meeste pups niet door het baarmoederkanaal. Veel Franse Bulldog teefjes moeten dan ook worden geopereerd en dat kan je potentieel veel geld kosten.

Je kunt er twee dingen tegen doen: een Franse Bulldog kruisen met een ander ras, zodat er minder problemen komen of je Franse Bulldog teefje laten steriliseren.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Eventueel: operatie om het teefje te steriliseren

Wat veel mensen doen om niet op onnodige kosten te worden geslingerd, is dat ze de teef laten steriliseren. Op die manier kan het teefje niet meer zwanger worden.

Het is belangrijk om het teefje op het juiste moment te castreren: het beste is om dat te doen tussen de eerste en de tweede keer dat ze loops is.

Maar tegelijkertijd ook voor de leeftijd van 2,5 jaar. Als je het te vroeg doet, wordt het beestje vaak enorm dik en dat kan je tegengaan door het juiste moment te kiezen.

Ook kan een te vroege castratie andere problemen veroorzaken: de karakterstructuur van de hond blijft infantiel en ook de huid rondom de geslachtsdelen blijft jeugdig en ontwikkelt zich niet ‘normaal’. Kies dus de juiste tijd om het te doen.

Alles over een Franse Bulldog teefje

Zoals we al hebben gezien is het leven met een Franse Bulldog teefje een prachtige tijd. Je hebt 10, in het beste geval 14 jaar om heerlijk te genieten van een aanhankelijke, mollige en gezellige hond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload