Home | Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

⏱ Leestijd: 4 minuten

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien.

Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier moet dus vaak op een streng dieet en jij als baasje moet er alles aan doen om het dier fit te houden. In dit artikel bespreken we alle ins en outs.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Om te beginnen: een beetje over de hond

De Franse Bulldog is al generaties lang gefokt met een platte neus, een korte staart en een dik lijf. Door die strenge fokprogramma’s is de gezondheid van het beest erg problematisch en is het belangrijk dat je het dier goed verzorgt.

De fokprogramma’s waren in het begin gericht op gevechten tussen de honden en stieren – vandaar ook de naam.

De korte en platte neus moest helpen om meer bijtkracht te geven en om het makkelijker te maken om te ademen als de honden zich in een stier zouden bijten.

Een Franse Bulldog: een ziekelijke hond

Het zegt wel iets dat het fokken met Franse Bulldog honden over het algemeen verboden is in Nederland. Het beest heeft zo’n platte neus, dat het gewoon niet te doen is voor het beest om normaal adem te halen.

Heb jij dus een Franse Bulldog, dan is het zaak om het beest zo slank mogelijk te houden zodat de ademhalingsproblemen niet te erg worden: een te dikke Franse Bulldog kan potentieel bezwijken aan zijn benauwdheid.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Welk hondenvoer geschikt is voor jouw bullebak

Geef een Franse Bulldog niet te veel koolhydraten. Koolhydraten zijn op zichzelf niet slecht, maar te veel is nooit goed. Hij kan er namelijk flink dik door worden.

Als jouw Franse Bulldog erg veel beweegt, is het juist wel slim om hem wat meer koolhydraten te geven, zodat hij er genoeg energie uithaalt.

Ook hoef je Franse Bulldog honden geen vetrijk dieet te geven.

Wat je jouw Franse Bulldog niet moet geven

Geef jouw Franse Bulldog geen voer dat veel granen bevat. Kies liever voor graanvrij hondenvoer te nemen, wat nog steeds erg gezond is. Van granen wordt zo’n beest namelijk snel dik.

Dat is om dezelfde reden dat je een hond eigenlijk geen brood mag geven: daar wordt het beest dik van.

Geef een hond ook geen etensresten om precies diezelfde reden: veel van wat wij eten is zetmeel en een hond kan daar minder goed tegen, zeker de Franse Bulldog.

Geef ook niet te veel snacks

Het is tegenwoordig erg populair om honden te trainen door het geven van snacks. Dat is natuurlijk een goede manier, want honden reageren over het algemeen positief op een beloning: ze zullen op een beloning altijd reageren en het onthouden in de toekomst.

Toch is het verstandig om bij de Franse Bulldog met aanleg om dik te worden, niet te veel beloningen te geven. Zo hou je het beest slank en fit.

Tip: kies voor combi nat voer en droogvoer

Het is zowel voor de hond als voor jezelf goed om een juiste combinatie te vinden tussen nat en droogvoer.

Droge brokken hebben weer andere voordelen over natte potjes. Je kunt ze bijvoorbeeld makkelijker bewaren dan natte potjes.

Voer in andere gevallen: pups en gezondheidssituaties

Het is belangrijk om te weten wat de pups nodig hebben, zeker als ze niet meer bij de moeder zitten en de melk van de moeder kunnen drinken.

Je hoeft pups echt niet heel veel te geven en houd vooral de groeicurve van de beestjes in de gaten. Als ze te snel aankomen en te snel groeien is dat mogelijk desastreus voor de gewrichten.

Als ze te langzaam aankomen is dat mogelijk een teken dat er iets mis is met de gezondheid. Geef je pups de geschikt voeding voor de geschikte leeftijd.

Voer bij castratie of sterilisatie

Bij castratie en in iets mindere mate bij sterilisatie is het goed om rekening te houden met een aanleg om gauw dikker te worden.

Geef je dieren dus iets minder te eten na een castratie, zodat ze kunnen wennen aan het veranderen van de hormonen in hun lichaam.

Het is goed om het gewicht in de weken na de castratie goed in de gaten te houden.

Voer bij zwangere teefjes

Het is ook bij zwangere teefjes belangrijk om ze de juiste voeding te geven. De kans dat een teefje zelf werpt is vrij klein en waarschijnlijk zul je het beest een keizersnede moeten toebrengen om haar te verlossen.

In aanloop daarnaartoe is het goed om het beestje gezond te houden met de juiste voeding.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Voer bij oudere Bulldog honden

Franse Bulldog honden worden over het algemeen maximaal 10 tot 12 jaar. Soms halen ze zelfs de 14, maar dat zijn er niet veel. Hoe ouder een Bulldog, hoe belangrijker ook het voer dat je ze geeft.

Het is belangrijk om de oudere honden voeding te geven wat past bij hun bewegingspatroon: oudere honden zitten veel vaker stil en je hoeft ze dus geen calorierijk voedsel te geven. Probeer het oud worden zo lang mogelijk te rekken en nog steeds elke dag een rondje te lopen, ook al is je hond oud.

Zorg voor een goed dieet bij Franse Bulldog

Het is belangrijk om te begrijpen dat Franse Bulldogs zijn gefokt op een bepaalde manier en dat er daardoor flink wat problemen zijn ontstaan. Een gezonde voeding is cruciaal voor een gezond leven van de hond.

De gemiddelde Franse Bulldog kan 12 tot 14 jaar worden, mits je ze goed voedt en onderhoud. Doe je dat niet dan halen ze soms de 10 jaar niet eens. Goede voeding betekent dat je ook de groeicurve van een pup in de gaten houdt en altijd de weegschaal bij de hand hebt voor jouw volwassen Franse Bulldog.

Een Franse Bulldog is nou eenmaal een hond die snel dik wordt en jij als baasje bent daar verantwoordelijk voor.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

Bestaat er een fokverbod Franse Bulldog

Bestaat er een fokverbod Franse Bulldog

Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de Franse Bulldog. Misschien heb je er zelf wel een? Het gaat hier om een bijzonder gespierde en stevig gebouwde hond. Kenmerkend zijn de gespitste rechtopstaande oren die wel een beetje...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload