Home | Wat is belangrijk als je een Franse bulldog volwassen wilt aanschaffen?

Wat is belangrijk als je een Franse bulldog volwassen wilt aanschaffen?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je voor een Franse bulldog volwassen kiest, haal je een leuk en vrolijk dier in huis dat niet eens echt groot te noemen is. Nu is een Franse bulldog puppy natuurlijk maar echt een friemel hondje maar ook deze groeien snel en zo heb je al gauw een volwassen exemplaar in huis.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Waarom kiezen voor een Franse bulldog volwassen?

Een volwassen Franse bulldog heeft als voordeel dat het karakter al volledig gevormd is en dat dit zich niet meer verder hoeft te ontwikkelen zoals bij een pup het geval is. Zo weet je ook goed wat voor hond je in huis haalt en kun je bepalen of het karakter bij je gezin en de thuissituatie past.

Je volwassen hond kan vaak al aardig wat

Daarnaast geldt voor een volwassen Franse bulldog dat deze vaak al veel kan en geleerd heeft tijdens cursussen of training. Je hoeft de hond dan ook niet alles meer te leren zoals bij een pup wel het geval is. Enig nadeel kan wel zijn dat je bepaalde dingen misschien moet afleren omdat je dit niet gewenst vindt. Zindelijk zal een volwassen exemplaar al zijn dus dat is wel handig.

Doorgaans geen volwassen honden bij een fokker

Bij een fokker van Franse bulldogs koop je doorgaans alleen puppy’s. Super leuk natuurlijk want zo kun je je hondje zien opgroeien en zelf trainen. En een kleine Franse bulldog is nog net even wat schattiger dan een groter exemplaar. Voor een volwassen hond dien je naar het asiel te gaan of bij mensen te kijken waar ze een volwassen hond weg doen of aanbieden.

Diverse redenen waarom een hond een nieuw huisje zoekt

Een hondje kan om allerlei redenen een nieuw huis zoeken. Misschien is de thuissituatie anders geworden, zijn mensen verhuisd of is er te weinig tijd om veel aandacht aan het hondje te besteden of is baasje overleden. Je kunt dan een volwassen hond bij iemand halen die een echt maatje kan worden en waar niks mis mee is.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg dat alle documenten erbij zitten

Pas echter wel op als je een volwassen exemplaar kiest. Er zijn namelijk ook mensen die een hond wegdoen omdat ze het huisdier beu zijn, ze gedragsproblemen vertonen of omdat de hond wat mankeert. Vraag altijd om papieren zodat je weet dat het een raszuivere hond is maar ook om het boekje van de dierenarts of paspoort van de hond zodat je het medisch verleden kent.

Kijk of een probleem op te lossen is

Zo kun je zien waarvoor de hond behandeld is en of deze überhaupt bij de dierenarts komt. Niet iedereen doet dit met regelmaat en je wilt natuurlijk wel het liefste een gezond hondje in huis halen. Heeft het hondje een gebrek? Dan wil dat overigens niet zeggen dat je er geen geweldig huisdier aan kunt hebben maar het moet wel goed te behandelen of te doen zijn. Je hond mag er niet onder lijden maar jij moet er ook mee om kunnen gaan.

Franse bulldog past zich snel aan

Als mensen een hond wegdoen of niet meer kunnen hebben dan kan een Franse bulldog nog altijd een geweldige kameraad zijn. Honden zijn vaak erg flexibel en omdat de soort erg van mensen houdt, passen ze zich snel aan nieuwe situaties aan en blijven altijd vrolijk. Soms onvoorstelbaar als je weet wat ze meegemaakt hebben maar ze zien het goede in de mens en gedragen zich daar ook naar.

Ongewenst gedrag kan en moet afgeleerd worden

Een volwassen Franse bulldog heeft doorgaans een leuk karakter maar er kan wel wat mispeuterd zijn tijdens zijn jonge levensjaren. Dit is erg jammer maar als je de hond een goed thuis biedt en de nodige training, kunnen bepaalde aangeleerde gedragingen wel afgeleerd worden, mits je er de tijd voor neemt en het nodige geduld hebt.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een volwassen Franse bulldog

Waarom zou je een volwassen hond kiezen?

Als je voor een volwassen Franse bulldog kiest, dan is het karakter al volledig gevormd en weet je precies hoe de hond in elkaar zit. Je hoeft de hond dan niet meer van kleins af aan op te voeden en met wat geluk kent je volwassen exemplaar al van alles. En is de hond zindelijk, hetgeen ook veel werk en vaak uitlaten in het begin scheelt.

Waar koop je een volwassen Franse bulldog?

Bij een erkende fokker kun je doorgaans alleen terecht voor pups tenzij ze ook volwassen honden verkopen. Kijk daarom voor een volwassen Franse bulldog bij het asiel of ga naar mensen die een hond wegdoen omdat ze er bijvoorbeeld niet meer voldoende tijd of geld in kunnen steken.

Wat kost een volwassen Franse bulldog je?

Haal je de hond in het asiel dan is kost je dit doorgaans een paar honderd euro. Dit bedrag wordt door het asiel zelf bepaald en is een vergoeding voor de kosten die zij tijdens de opvang van de hond gemaakt hebben. Kies je voor een hond halen bij iemand anders, dan zullen de prijzen erg verschillen en soms kost het niks maar wil iemand enkel een goed nieuw huisje voor de hond hebben.

Wat is het nadeel van een volwassen hond kiezen?

Mogelijk heeft de hond allerlei dingen geleerd die je niet wenselijk vindt en die moet je dan nog maar eens zien af te leren. Nu is een Franse bulldog wel slim en bereid om te leren dus dat is best mogelijk mits je er voldoende tijd en energie insteekt en consequent met de hond blijft trainen.

Wat maakt een volwassen Franse bulldog aantrekkelijk?

Net als een kleine Franse bulldog puppy heeft een volwassen exemplaar nog altijd dezelfde olijke snuit en is het een hond met een opgeruimd en energiek karakter. Daarnaast is een volwassen exemplaar van dit ras nog altijd niet zo groot dus als je wat kleiner woont, kan een dergelijke hond ook prima.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload