Home | Maak kennis met de Franse Bulldog in het wit

Maak kennis met de Franse Bulldog in het wit

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wil je een Franse bulldog wit hebben? Dan is dat goed mogelijk want het ras wordt ook in die kleur gefokt. Je hebt dan de mogelijkheid om voor een volledig effen witte hond te kiezen maar een combinatie met vlekken komt ook veelvuldig voor.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Kenmerken van een witte Franse bulldog

Je Franse bulldog kan dan bijvoorbeeld zwart of fawn (bruintinten) met witte vlekken zijn. Deze kleuren worden ook erkend door de rasvereniging. Bij een erkende fokker van Franse bulldogs kun je tevens voor deze kleur terecht en heb je een raszuiver exemplaar. Ook als deze helemaal wit is trouwens.

Geen albino maar een erkende kleur binnen het hondenras

Wil je een volledig witte Franse bulldog? Dan kun je deze ook vinden want ze komen absoluut in enkel die kleur voor. Het zijn dan zeker geen albino varianten van dit ras maar het is een bestaande kleur. Volledig wit valt bij de Franse bulldog binnen de categorie bont dus wordt ook als dusdanig erkend. Een albino variant zou waarschijnlijk rode ogen hebben en dat is bij een gezonde Franse bulldog wit niet het geval.

Niet erkende kleuren

Natuurlijk komen er ook varianten voor die niet erkend worden maar dat is dan vaak als er sprake is van een combinatie van wit met bijvoorbeeld blauw, grijs, lilac of chocoladebruin. Deze kleuren worden echter toch gefokt omdat er vraag naar is. Zolang deze vraag bestaat zul je deze kleur hond gewoon kunnen kopen.

Kies een witte Franse bulldog met donkere ogen

Een witte hond is leuk om te zien en als deze door een erkende fokker wordt gefokt, dan zal je Franse bulldog gewoon grote donkere ogen hebben die leuk afsteken bij het vachtje. Heeft je hond lichte ogen, dan komt deze niet van een erkende fokker af en loopt het beestje meer kans op oogaandoeningen zoals cataract of blindheid.

Minder kans op aandoeningen indien je hondje donkere ogen heeft

Heeft je beestje gewoon de kenmerkende grote en donkere ogen die de meeste Franse bulldogs hebben, dan zijn ze volgens de geldende regels van de rasvereniging gefokt en is de kans op aandoeningen er natuurlijk ook maar is deze veel minder groot.

Nadeel van een witte vacht

Nu heeft een witte vacht wel zijn charme bij je hond maar er kleven ook wel bepaalde nadelen aan. Zo is een witte vacht natuurlijk meteen vies als je hond buiten aan het ravotten is geweest. Een donkere vacht wordt ook vies maar dat zie je minder goed. Grote kans dat je je witte Franse bulldog wat vaker in bad moet doen.

Goed afdrogen is belangrijk

Zorg er daarbij voor dat je de hond altijd goed droogt, zeker tussen de huidplooien in. Daarin blijft nog wel eens viezigheid achter maar het is vooral zaak dat de plooien goed droog blijven om irritatie te voorkomen. Goed drogen is echt belangrijk dus denk daar altijd aan.

Houd je witte hond zoveel mogelijk uit de zon

Als je je Franse bulldog met warmer weer buiten laat, houd je huisdier dan zoveel mogelijk uit de zon. Ze kunnen met heet weer toch hun warmte al wat moeilijker kwijt maar een volledig witte hond verbrandt ook sneller. Met name de oortjes zijn gevoelig dus smeer deze als de zon fel schijnt goed in met zonnebrandcrème als je hond mee naar buiten gaat en kies voor plekken in de schaduw.

Wit wordt minder snel warm

Een witte vacht heeft dan weer wel als voordeel dat deze minder snel opwarmt dan een donkere vacht. Dit betekent dat de hond minder snel oververhit raakt omdat een wit pak minder warmte aantrekt en koel aanvoelt. Is je hond gevlekt, dan kun je zelfs voelen dat de lichte plekken op de huid minder warm zijn.

Vijf veelgestelde vragen over een witte Franse bulldog

Is wit een erkende kleur bij een Franse bulldog?

Jazeker, volledig wit valt binnen de categorie bont als het om een Franse bulldog gaat. Heeft je bulldog een andere kleur vacht met witte accenten, dan is dat ook toegestaan en wordt de kleur als officieel beschouwd door de rasvereniging.

Wat zijn de voordelen van een witte vacht?

Voordeel is dat een witte vacht niet zo snel opwarmt als je hondje in de zon staat. Daarnaast zie je het goed als er vuil op zit of wanneer dat tussen de huidplooien zit. Mocht je huisdier vlooien hebben, dan zie je deze bij een lichte vacht natuurlijk ook veel beter zitten.

Wat zijn de nadelen van een witte vacht?

Een witte vacht ziet snel wat gelig of vies zodat de kans dat je je hond wat vaker dient te wassen groter is dan bij een wat donkerdere hond. Dat is voor de meeste honden geen probleem maar zorg wel dat je je Franse bulldog goed afdroogt om huidirritatie te voorkomen wanneer de huid niet goed droog is.

Wat voor kleur ogen heeft een witte Franse bulldog?

Als je kiest voor een raszuivere witte Franse bulldog of eentje met witte vlekken, dan heeft de hond gewoon de kenmerkende uitpuilende grote, donkere ogen die de honden met een andere vachtkleur ook hebben. Erkende fokkers brengen alleen honden met donkere ogen in de handel, omdat deze een kleiner risico lopen op oogaandoeningen.

Waar kun je een witte Franse bulldog kopen?

Een volledig witte Franse bulldog kun je bij een erkende fokker kopen die is aangesloten bij de rasvereniging en fokt volgens de geldende regels, waarbij de gezondheid en raszuiverheid van de hond voorop staat. De kleur wit wordt erkend en benoemd als bont en dat betekent dat ook een andere kleur met witte vlekken of nuances is toegestaan.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Wil je een Franse Bulldog? Neem er een in het lilac

Wil je een Franse Bulldog? Neem er een in het lilac

Als je een Franse bulldog lilac wilt hebben dan betekent dit dat je een kleur kiest die niet erkend wordt door de rasvereniging. Deze kleur behoort namelijk niet tot de officiële kleuren van het ras zoals deze gefokt worden door erkende fokkers die bij deze...

Leer de Franse Bulldog met gevlekte vacht kennen

Leer de Franse Bulldog met gevlekte vacht kennen

Op zoek naar een Franse bulldog gevlekt? Dan heb je daar best een flinke keuze in want deze kleurencombinatie komt bij dit ras veelvuldig voor. Bepaalde vlekkenpatronen bij de Franse bulldog worden zelfs erkend als officieel door de rasvereniging maar dit is...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload