Home | Maak kennis met de Franse Bulldog zwart wit

Maak kennis met de Franse Bulldog zwart wit

⏱ Leestijd: 4 minuten

Zit jij eraan te denken om een Franse Bulldog aan te schaffen? Dat is een goede keuze: het beest is enorm gezellig, aanhankelijk en ook een beetje mollig. Het is een bijzonder aaibaar dier.

Voordat je een Franse Bulldog aanschaft, wil je natuurlijk wel een beetje weten in welke kleuren ze komen en of dat uitmaakt bij jouw keuze.

Ben je op zoek naar een Franse Bulldog in het zwart en wit, dan zullen we je in dit artikel daar alles over vertellen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Het ontwikkelen van witte vlekken

Bij sommige rassen worden sommige kleuren niet geaccepteerd als ‘leden’ van het ras. Over het algemeen wordt echter aangenomen dat een Franse Bulldog in het zwart en wit ook onderdeel kan zijn van het ras.

Het wit ontstaat langzaam: meestal is een pup bijna volledig zwart en komen de witte vlekken langzaam opzetten.

Als een pup volwassen is dan stoppen de witte vlekken in de vacht met groeien en blijft de Franse Bulldog zoals hij is: meestal heeft de witte kleur tegen die tijd de overhand.

Er kunnen ook problemen optreden

De Franse Bulldog is net als veel andere rassen een enorm zuiver hondenras. Er is generaties lang gefokt op bepaalde kenmerken: de platte neus is populair, de lichaamsbouw, maar ook de korte en kleine staart.

Ook worden de Franse Bulldog honden gefokt op hun huidskleur en ook dat kan bepaalde problemen met zich meebrengen.

Voordat we er echter verder op ingaan is het goed om ons te verdiepen in de historie van het hondenras om wat meer te begrijpen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het ontstaan van de Franse Bulldog en zijn kleuren

Over het algemeen wordt aangenomen dat de Franse Bulldog ontstond langs het kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk. Verschillende soorten Terriërs en Bulldog soorten zouden gebruikt zijn om de Franse stierenvechter te ‘ontwerpen’.

Waarom zeggen we stierenvechter?

Wel, de Franse Bulldog werd immers voor de stierengevechten gefokt: alles moest worden gediend om de Franse bevolking van hun favoriete praktijk te voorzien.

Gevolgen van de generatielange fok

De gevolgen van de fokprogramma’s waren natuurlijk desastreus voor de Franse Bulldog. Niet alleen kunnen vrouwtjes nauwelijks nestjes baren, kunnen pups al op jonge leeftijd gezondheidsproblemen ontwikkelen met hun staart, huid en ingewanden.

En ook de huid kan een probleem veroorzaken: sommige huidskleuren zijn zo ‘verdund’ door de generaties heen dat een hond met een bepaalde huidskleur eigenlijk gewoon ‘ziek’ kan worden genoemd.

Is een Franse Bulldog overwegend wit en hebben ze blauwe ogen, dan kunnen ze ook doofheid ontwikkelen.

Koop een Franse Bulldog dus bij een vertrouwde fokker

Dit is de belangrijkste tip: koop een Franse Bulldog vooral bij een betrouwbare fokker die weet wat hij doet. Er zijn te vaak fokkers die rashonden fokken op een onverantwoorde manier en zonder rekening te houden met de negatieve gevolgen voor een rashond.

Maak kennis met de Franse Bulldog zwart wit

Om een idee te geven over de verschillende kleuren van een Franse Bulldog en of ze al dan niet vaak voorkomen, hebben we ze hier uitgelegd. We kunnen ze onderverdelen in erkende en niet officiële kleuren. Vooral die laatste kunnen dan ook problemen voor de honden opleveren.

Kleuren zijn dus ook een soort van manier om een hondenras zuiver te houden.

De officiële kleuren van een Franse Bulldog

Volgens de officiële richtlijnen van de fokexperts kan een Franse Bulldog komen in drie kleurtypes: een gestroomde vacht, een roodachtige vacht of een bonte vacht.

De eerstgenoemde, de gestroomde vacht, betekent dat je hond een bepaald patroon met streepjes heeft. Deze werkt alleen als het een combinatie is met zwart en roodachtig.

Roodachtig betekent eigenlijk een verzameling van verschillende bruinachtige kleuren: rood, donker, lichtbruin. Ook als er wit doorheen zit, is het nog steeds erkend.

De niet erkende kleuren van een Franse Bulldog

De niet erkende kleuren van veel Franse Bulldog rasverenigingen zijn vachtpatronen met blauw, grijs, bepaalde soorten bruin en een combinatie tussen zwart en bruin.

Al deze soorten kunnen het Franse Bulldog ras ‘vervuilen’ is de mening van veel experts. Door alleen met geaccepteerde kleuren te fokken, blijft het ras op een goede manier zuiver en houdt men het ras vrij van de huidaandoeningen die mogelijk gevolg zijn van kleuren.

Een van de meest populaire Franse Bulldog hondensoorten is de blauwe kleur met blauwe ogen. Hoewel deze beesten per definitie blind zijn, zijn de wachtlijsten enorm lang.

Maak kennis met de Franse Bulldog zwart wit

Als jouw Franse Bulldog zwart met wit is, dan heb je een door de rasverenigingen erkende Franse Bulldog. Let wel op met de zwart witte Franse Bulldog dat er verschillen kunnen zitten in de kleurcombinaties.

Als een zwarte (met wittinten) Franse Bulldog bijvoorbeeld donkere ogen heeft, dan kan de hond minder snel last krijgen van oogproblemen.

Blindheid en staar zullen veel minder snel optreden. Je ziet dus: kleur is dus een perfecte manier voor fokkers om Franse Bulldog rashonden zuiver te houden.

Heeft het dan ook effect op het karakter?

Sommige rashonden hebben fokkers die specifiek op kleur fokken en daardoor zijn er in verloop van tijd verschillende lijnen ontstaan. Zo kunnen rode honden van zwarte honden van hetzelfde ras ook van karakter verschillen.

Dat is niet het geval bij de Franse Bulldog, want deze hondensoorten blijven met elkaar te worden gekruist.

De verschillen in karakter zijn dus niet significant van elkaar te onderscheiden op kleur.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Maak kennis met de Franse Bulldog zwart wit

Om ons verhaal tot een conclusie te breien, kunnen we dus eigenlijk wel stellen dat fokkers de verschillende kleurcodes van een Franse Bulldog ‘lezen’ en daarmee verder werken om de hondensoort te veredelen.

Door alleen de beste en mooiste kleursoorten te gebruiken, houden ze het ras niet alleen mooi, maar ook gezond.

De zwarte witte Franse Bulldog

Als we het dus specifiek hebben over de zwart witte Franse Bulldog dan is het interessant dat we kunnen opmerken dat het beest over het algemeen gezonder is dan andere kleursoorten.

Zeker als de viervoeter ook nog eens donkere ogen heeft. Met deze kennis kun je dus zeker een Franse Bulldog uitkiezen waar jij lang van zult kunnen genieten.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload