Home | Maak kennis met de Franse Bulldog in het zwart

Maak kennis met de Franse Bulldog in het zwart

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Franse bulldog zwart wilt hebben, dan betekent dit dat je een hond kiest die een kleur heeft die erkend wordt door de rasvereniging. Een zwarte Franse bulldog is een erkende en officiële kleur voor dit ras en wordt dus ook als dusdanig gefokt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Zwarte Franse bulldog is een erkende kleur

Deze zwarte kleur wordt met donkere ogen gecombineerd hetgeen betekent dat de honden minder snel last zullen krijgen van oogaandoeningen zoals cataract en blindheid. Dit komt namelijk meer voor bij honden die lichtere ogen hebben. De donkere, licht smekende ogen maken dit ras ook zo aantrekkelijk voor mensen want daarmee zien ze er super leuk en vooral aandoenlijk uit.

Wanneer is zwart geen officiële kleur bij de Franse bulldog?

De zwarte kleur van je Franse bulldog dient wel aan bepaalde eisen te voldoen om erkend te worden door de rasvereniging. Zo moet het zwart wel echt zwart zijn en mag dit niet naar blauw neigen of een blauwe gloed hebben. Daarnaast mag het zwart niet gecombineerd worden met tan, hetgeen regelmatig voorkomt bij Franse bulldogs.

Shows doen met een hond in deze kleur

Heeft je Franse bulldog een kleur zwart die meer naar bruin neigt of bruine vlekken? Dan voldoet deze kleur niet aan de ras standaard. Dit maakt niet uit natuurlijk maar mocht je naar shows willen met je hond, dan zal deze door de kleur van de vacht niet in de prijzen vallen.

Zwart met witte accenten is wel toegestaan

Een zwarte vacht die gecombineerd wordt met witte vlekken is daarentegen wel toegestaan. Deze kleurencombinatie wordt wel erkend door de rasvereniging. Als een Franse bulldog puppy witte vlekken heeft dan kunnen deze tijdens de groeitijd nog groter worden maar bij een volwassen hond zal dat niet het geval zijn.

Veel vraag naar zwarte honden

Nu is zwart een populaire kleur bij veel mensen als het om het kiezen van een hond gaat. Daar waar gedacht wordt dat zwarte katten ongeluk brengen, is daarbij een hond met deze kleur zeker geen sprake van. De vraag naar zwarte puppy’s is groot en daarom worden er ook veel in deze kleur gefokt, al dan niet met een vlekje hier en daar.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een erkende kleur wordt gefokt door de erkende fokkers

Omdat er aardig wat zwarte Franse bulldog puppy’s gefokt worden is deze kleur niet uitzonderlijk. Het is echter wel slim om voor een dergelijke kleur te kiezen want dan weet je zeker dat de puppy van een erkende fokker afkomt, die zich aan de regels omtrent het gezond en goed fokken houdt.

Gezondheid staat voorop bij de erkende fokker

Als je een raszuivere zwarte Franse bulldog pup koopt dan krijg je daar een stamboom en papieren bij zodat je zeker weet dat je een gezonde hond in huis haalt. De erkende fokkers werken volgens de regels van de rasvereniging en stellen ook de gezondheid van de hond voorop, hetgeen natuurlijk het belangrijkste is.

Gevoeliger voor bepaalde aandoeningen als je voor een niet erkende kleur kiest?

Kies je voor een Franse bulldog pup met een andere kleur, die niet erkend is, dan loop je ook meer kans op bepaalde aandoeningen. Dit heeft indirect met de kleur van de hond te maken, maar wordt hoofdzakelijk veroorzaakt doordat deze kleuren door niet erkende fokkers worden voortgebracht en bepaalde kenmerken hebben die gevoeliger zijn dan bij honden met wel toegestane kleuren.

Welzijn van de hond en raszuiverheid

Een erkend fokker streeft er dan ook naar het ras zo zuiver mogelijk te houden in een van de officiële en erkende kleuren of patronen en zo te voorkomen dat zich een zwakke soort voordoet waarmee steeds maar verder gefokt wordt, met alle gevolgen van dien. Daarbij staat het welzijn van de hond en het ras nog altijd gewoon voorop, zoals het ook hoort.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een Franse bulldog zwart

Waarom kies je een Franse bulldog zwart?

Als je voor een zwarte Franse bulldog kiest dan haal je een raszuiver exemplaar in huis met een kleur die erkend wordt door de rasvereniging. Dit betekent dat je een hondje koopt dat bij een erkende fokker vandaan komt die zich aan de regels houdt en het ras zo sterk en gezond mogelijk wil houden.

Is een raszuivere Franse bulldog alleen maar zwart?

Nee, het zwart mag ook gecombineerd worden met witte vlekken en dan is het nog altijd een erkende kleur. Het zwart mag echter geen blauwe gloed hebben, geen bruine vlekken of gecombineerd worden met tan want dan is de kleur of de combinatie ervan niet meer erkend.

Wat is het voordeel van een zwarte hond?

Grappig detail is dat een zwarte Franse bulldog ook wel vies wordt als deze buiten aan het rennen en spelen is maar dat je dat niet zo goed ziet op de vacht als bij een lichter exemplaar. Natuurlijk is een goede reiniging wel belangrijk, ongeacht de kleur. Maar zwart gecombineerd met donkere ogen levert wel een erg aandoenlijke hond op.

Wat is het nadeel van een zwarte hond?

Een hond met een zwarte vacht warmt in de zon sneller op dan eentje met een lichtere vacht. Dit betekent dat je met warm weer je hond niet op het heetste moment van de dag buiten laat en zorgt voor voldoende vocht en afkoeling. Een Franse bulldog kan toch de lichaamswarmte al wat minder goed kwijt door de kortere neus en luchtpijp maar zwart warmt nu eenmaal nog veel sneller op.

Waarom is zwart zo leuk?

Een zwart vachtje kijkt nu eenmaal leuk bij een hond en een kleine puppy van een Franse bulldog lijkt dan gewoon nog meer op een bolletje wol met ogen, oren en een stompe snuit. Zitten er wat vlekjes op dan breekt dit wel het geheel en als ze dan ook nog eens wit zijn, dan heb je toch nog altijd een kleur die door de rasvereniging wordt erkend.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload