Home | Franse Bulldog herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Franse Bulldog herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je op zoek bent naar herplaatsers Franse bulldog dan kun je het beste een kijkje nemen in een dierenasiel of eens rondkijken of informeren of mensen die een dergelijke hond hebben, er een nieuw huisje voor zoeken. Dit kan dan om zowel een puppy als een volwassen exemplaar gaan, maar herplaatsers zijn veelal volwassen honden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Wat is een herplaatser?

Een herplaatser is een hond die al eerder een huisje en baasje heeft gehad maar die door omstandigheden op zoek is naar een ander forever home. In een dierenasiel wordt dit begrip dan ook vaak gehanteerd. Een herplaatser kan om verschillende redenen in het asiel terecht gekomen zijn, maar het is heus niet altijd zo dat het hondje in kwestie wat mankeert.

Duidelijk wat voor hond je in huis haalt

Honden die in het asiel zitten hebben nog wel eens de reputatie dat ze gedragsproblemen hebben, maar dit is echt niet bij elke hond het geval. In het asiel kunnen ze je precies vertellen wat voor hondje het is zodat jij kunt bepalen of dat wat voor jou is. Daar weten ze hoe de hond zich gedraagt en hoe het met de gezondheid ervan gesteld is.

Geef een hondje een tweede kans

Is er in het asiel een hond zoals een Franse bulldog die een paar bijzondere karaktertrekjes vertoont? Bedenk dan dat deze ook een tweede kans verdient en dat het een uitdaging kan zijn om een dergelijke hond in huis te nemen. Een Franse bulldog is slim, enthousiast en leert snel dus bepaalde dingen kunnen ook goed afgeleerd of juist aangeleerd worden.

Hondje met een verleden

Kies je voor een herplaatser? Dan heeft een dergelijke hond natuurlijk altijd een verleden en soms zelfs een rugzakje. Dat wil niet zeggen dat je geen leuke hond kunt nemen want ook die zijn er genoeg te vinden tussen de herplaatsers. Niet alleen in een asiel maar ook gewoon bij particulieren thuis.

Soms is een ander huisje gewoon beter of noodzakelijk

Denk bijvoorbeeld eens aan mensen die een Franse bulldog hebben maar er niet meer voor kunnen zorgen, omdat ze wat ouder worden of omdat het hondje niet meer genoeg beweging krijgt of omdat er te weinig tijd en aandacht voor is. Dan kan het nog een superleuke hond zijn die op een andere plek gewoon beter tot zijn of haar recht komt.

Laat je hondje altijd onderzoeken door de dierenarts

Informeer altijd goed waarom mensen een hond wegdoen. Doe je dit bij particulieren, dan is het slim meteen met je hondje naar de dierenarts te gaan zodat er een check-up gedaan kan worden. Vermoed je problemen, dan worden deze tenminste meteen gevonden.

In het asiel kennen ze de hond goed

In het asiel is daar natuurlijk al voor jou naar gekeken zodat je weet wat je in huis haalt als je voor een herplaatser kiest. Heeft het hondje in kwestie een probleem met de gezondheid? Dan kan dit je haarfijn uitgelegd wordt en weet je wat je daaraan kunt doen of hoe je ermee dient om te gaan.

Let op: Het kopen of adopteren van een Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wat als je hond uit een inbeslagname komt?

Als honden gefokt worden door broodfokkers dan bestaat de kans dat ze niet helemaal gezond zijn. Bij dit soort mensen worden dan ook nog wel eens honden in beslag genomen en wordt er een ander, goed huisje voor ze gezocht. Dit gebeurt tevens bij mensen die beestjes verzamelen en deze onder niet al te beste omstandigheden (en vaak veel te veel bij elkaar) houden.

Als het hondje niet meer terug mag en herplaatst wordt

De honden worden dan niet altijd even goed verzorgd, aan hun lot overgelaten of leven onder erbarmelijke omstandigheden dus dat is niet goed voor ze. Eenmaal in beslag genomen gaan ze niet meer terug naar hun oude huis maar worden ze aangeboden voor herplaatsing.

Leer je hond vertrouwen krijgen in de mens

Vergeet daarbij niet dat een hondje wel veel meegemaakt kan hebben en daar een trauma aan overgehouden kan hebben. Jij kunt daar als nieuw baasje veel aan doen zodat het hondje weer vertrouwen in de mensen krijgt en leert dat het ook fijn kan zijn bij iemand anders.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Franse Bulldog

Overweeg je een Franse Bulldog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen als je een herplaatser kiest

Waarom een herplaatser kiezen?

Je kunt de keuze maken om een herplaatser in huis te nemen omdat ook deze hondjes recht hebben op een fijn huisje en een tweede kans verdienen. Er is echt niet altijd wat mis mee en mocht dit wel zo zijn, dan is het voor jou een uitdaging om de Franse bulldog een zo fijn mogelijk nieuw leven te geven.

Waar vind je een herplaatser?

Als je een Franse bulldog wilt hebben als herplaatser dan is het slim daarvoor eerst bij asiels te kijken of bij mensen thuis. Zorg dat je altijd eerst kennismaakt met de hond (en degenen die hem aanbieden) zodat je weet wat je koopt. Schaf nooit een hondje aan zonder dit te hebben gezien. Soms is meer keren gaan kijken om de herplaatser in kwestie beter te leren kennen een goed idee.

Wat kost een herplaatser?

Dit kan sterk uiteenlopen. Soms doen mensen een hondje gratis weg en willen ze er enkel een goed, nieuw huis voor vinden. Het kan ook zijn dat je een kleine onkostenvergoeding dient te betalen maar dat je wel alle spulletjes van de hond meekrijgt. Bij het asiel wordt de prijs van een herplaatser door het asiel zelf bepaald en dien je aan een paar honderd euro per hond te denken.

Wat is een herplaatser?

Een herplaatser is een hond die eerder al ergens bij iemand gewoond heeft. Dat deze daar weg moet kan om allerlei verschillende redenen zijn. Het hoeft niet altijd ernstig te zijn of omdat de hond iets mankeert. Informeer altijd naar de reden waarom de hond herplaatst wordt en laat de gezondheid checken door een dierenarts. Bedenk wel dat niet iedereen altijd even eerlijk is over de reden van herplaatsing.

?Mankeert er altijd wat aan een herplaatser?

Nee, dat hoeft echt niet altijd zo te zijn. Kunnen de baasjes er bijvoorbeeld niet meer zorgen omdat ze ziek zijn of gaan verhuizen, dan hoeft er niks mis met het beestje te zijn. Let wel goed op als mensen veel geld voor een hondje vragen of het juist voor niks wegdoen. Dan willen of zij er beter van worden of mankeert het beestje wellicht wat.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload