Home | Het belang van een goed hondentuigje voor je Franse Bulldog

Het belang van een goed hondentuigje voor je Franse Bulldog

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een hondentuig Franse bulldog kopen? Dan dien je er zeker rekening mee te houden dat je een goed passend tuigje koopt. Dat zit niet alleen comfortabel voor je hond maar zorgt er tevens voor dat je je huisdier op een veilige manier kunt uitlaten zonder dat je kans loopt dat deze ontsnapt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Kies het tuigje dat goed bij je hond past

Als je een tuigje wilt gaan kopen is het slim altijd eerst goed rond te kijken wat er allemaal te koop is. Er zijn veel soorten op de markt die voor een Franse bulldog geschikt zijn dus dat maakt de keuze er niet altijd makkelijker op. Bovendien is geen enkele hond hetzelfde dus wat bij de ene past, hoeft niet perse perfect te zijn voor de andere.

Ga trekken aan de riem zoveel mogelijk tegen

Als je je hond uitlaat, dan is het de bedoeling dat deze netjes bij je blijft lopen en niet als een wilde aan de riem of het tuig gaat staan trekken. Doet je hond dit wel, dan dien je te proberen dit gedrag af te leren. Als je dan een goed tuigje aanschaft is het ook makkelijker om dit te bereiken.

Een tuigje om de nek is af te raden

Als je een Franse bulldog een gewone riem omdoet die om de nek heen gaat en deze nog wel eens flink trekt, dan loop je kans dat je teveel druk krijgt op de nek van je hond. Omdat een Franse bulldog toch al wat sneller moeite krijgt met ademhalen is dat niet bepaald aan te raden.

Kies een verstelbaar tuigje voor om het lijf

Het is daarom beter om voor je Franse bulldog een compleet tuigje aan te schaffen waar je de riem aan vast maakt. Veel tuigjes zijn verstelbaar dus is de kans groot dat het ook past voor jouw hond. Zo kun je het tuigje precies zo maken dat het goed past en perfect aansluit op het lijfje van jouw hond.

Keuze uit verschillende soorten tuigjes

Als je een tuigje kiest voor een Franse bulldog, dan heb je daarbij de keuze uit drie verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een borsttuigje, een H-tuigje of een Y-tuigje. Welke je kiest hangt af van wat jou ideaal lijkt maar natuurlijk vooral van waar de hond blij mee is.

Houd er rekening mee dat een pup uit het tuigje kan groeien

Als je een Franse bulldog koopt dan zijn deze in het begin natuurlijk nog echt heel klein. Om dan het hondje te leren lopen aan de riem, heb je een goed passend tuigje nodig dat niet veel te groot mag zijn. Houd er wel rekening mee dat je hond daar op een bepaald moment uitgroeit en dat je dan een nieuw tuigje nodig hebt.

Let op: De verzorging van jouw Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Borsttuigje voor een Franse bulldog>

Kies je voor een zogenaamd borsttuigje voor je huisdier, dan doe je een horizontale band om de borst van de hond heen. Zeker als je een Franse bulldog hebt die niet gemakkelijk stil blijft zitten, is een dergelijk tuigje handig want je doet het snel en eenvoudig om. Het blijft nu eenmaal een enthousiaste en energieke hond moet je maar denken!

H-tuigje voor een Franse bulldog

Het tweede soort tuigje dat goed geschikt is voor een Franse bulldog is een tuigje in een H-vorm. Dit tuigje komt als de letter H om het lijf van je hond te zitten. Het kan soms wat knellen (ligt ook aan het gebruikte materiaal voor de bandjes) maar omdat het goed verstelbaar is, past het makkelijk.

Y-tuigje voor een Franse bulldog

De laatste soort is het Y-tuigje. Deze vorm is duidelijk en het tuigje wordt via de kop van je hond aangetrokken en daarna verder over de poten. De voorpoten en schouders blijven vrij en met dit tuigje is de druk goed over het lijfje van de hond verdeeld, waardoor het minder snel knelt.

Leer alles over de verzorging van jouw Franse Bulldog

Wil je ontdekken hoe je jouw Franse Bulldog zo goed mogelijk kan verzorgen? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een tuigje voor een Franse bulldog

Hoe vind je een passend tuigje?

Kijk goed wat er allemaal te koop is op tuigjesgebied. Soms kan het zijn dat een bepaald tuigje niet zo goed bevalt bij jouw hond en dat je beter een ander kunt aanschaffen. Dit is vooral een kwestie van uitproberen om zo het juiste tuigje te vinden waar zowel jij als hoofdzakelijk je hond blij mee zijn.

Hoe bepaal je de maat van het tuigje?

Als je een tuigje wilt aanschaffen voor je Franse bulldog is het zaak dat je de maten van je hond goed opmeet. Dit doe je door eerst de ruglengte te meten vanaf de nek (tussen de schouderbladen) van je hond tot aan de staart toe. Daarna meet je de maat van de buik van je hond. Doe dit op het breedste punt, net achter de voorpoten. Zo heb je de meeste kans een goed passend tuigje te vinden.

Wat is belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een tuigje?

Zorg dat je een goed passend tuigje vindt dat comfortabel draagt voor je hond. Kijk goed of de banden breed genoeg zijn zodat ze niet snel in de huid van je hond snijden. Kies voor banden met een zachte voering zodat dit prettig aanvoelt op de huid en die niet te smal zijn. Bespaar nooit op een goed tuigje want daar krijg je beslist spijt van. Een duurder en beter uitgevoerd tuigje is voor je huisdier ook veel prettiger om te dragen.

Welke soorten tuigjes zijn er voor Franse bulldogs?

Als je een tuigje voor je Franse bulldog aanschaft is het beter geen band voor enkel om de nek te kiezen. Je kiest beter voor een tuigje dat om een groter deel van het lijfje bevestigd wordt zoals een Y-tuigje, een H-tuigje of een borsttuigje.

Waarom kies je beter geen tuig dat om de nek gaat?

De Franse bulldog heeft nog wel eens wat problemen met de ademhaling, zeker met warmer weer doordat ze een korte luchtpijp hebben. Doe je je hond dan een riem en tuigje om die enkel om de nek gaan, dan loop je kans dat dit zo strak aantrekt dat de hond daar nog meer in belemmerd wordt en het benauwd krijgt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload