Home | Superlief: ontdek de kleine (of mini) Franse Bulldog

Superlief: ontdek de kleine (of mini) Franse Bulldog

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als je een kleine bulldog wilt hebben dan is de Franse bulldog een goede keuze. Dit type hondje is niet al te groot en kan dus ook bij mensen die wat kleiner wonen, prima tot zijn recht komen en voldoende ruimte hebben. De Franse bulldog is een van origine vrij klein maar vrolijk hondenras dat erg enthousiast is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Ontstaan en kenmerken van het hondenras

Een kleine bulldog zoals de Franse is een hondenras dat gefokt wordt sinds de tweede helft van de 19de eeuw, uiteraard als eerste in Frankrijk waar het ras in 1880 erkend werd. Zijn grote broer was voor veel mensen te fors en een echte vechthond, vandaar dat het kleinere en vriendelijkere ras werd bedacht en gefokt.

Gemiddelde grootte

Een Franse bulldog heeft een gemiddelde schofthoogte tussen de 24 en 32 centimeter bij de teven. De reuen kunnen gemiddeld een schofthoogte hebben tussen de 27 en 35 centimeter maar er worden ook wel wat grotere exemplaren aangetroffen die eroverheen gaan.

Lichaamsbouw van de Franse bulldog

Een Franse bulldog is een kleine, compacte hond met een stevige lichaamsbouw. Ondanks het feit dat de hond niet zo heel groot is, is deze wel sterk. De botten en spieren zijn stevig waardoor de hond best veel kracht heeft, zeker als je bedenkt dat het ras niet zo heel groot is.

Klein type hond

Dat kleine formaat is nu juist ook wat mensen zo aanspreekt. Als je kleiner woont maar wel graag een hond wilt hebben, dan past een Franse bulldog vaak prima. Je hebt dan eenmaal wat minder ruimte nodig maar met een kleinere hond is dat geen probleem, mits je wel veel speelt en hem vaak uitlaat om te rennen.

Snuit van de bulldog

De Franse bulldog heeft een brede kop met grote ogen en relatief grote oren. Samen met het wipneusje en de uitstraling van de hele snuit is het gewoon een hond waar veel mensen voor vallen. Het vriendelijke karakter van de Franse bulldog draagt daar natuurlijk ook aan bij.

Gemiddeld gewicht

De Franse bulldog weegt gemiddeld tussen de 9 en 14 kilo als het om een mannetje gaat. De dames zijn gemiddeld tussen de 8 en 13 kilo dus het is een schoothondje te noemen maar zeker geen frummeltje. De honden worden tegenwoordig ook wel wat zwaarder. Let wel op dat overgewicht bij dit wat gedrongen ras geen probleem wordt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kennismaken met je huisdier

Heb je interesse in een dergelijk hondje? Dan is een puppy op de leeftijd dat deze het nest mag verlaten natuurlijk echt nog maar klein dus super schattig. Dat mensen daarvoor vallen is uiteraard niet vreemd. Maak wel altijd eerst kennis met je nieuwe huisgenoot. Zo kun je hem of haar beter leren kennen en zien hoe het beestje groeit en leert.

Zorg voor voldoende beweging en ontspanning

Als je voor een volwassen Franse bulldog kiest dan is dit natuurlijk nog steeds geen enorme hond. Ze hebben wel veel beweging nodig (dat geldt voor vrijwel alle honden) want ze zijn enthousiast en spelen graag. Woon je dan wat kleiner? Neem je hond dan regelmatig mee zodat het beestje zijn energie voldoende kwijt kan.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een kleine bulldog

Hoe groot wordt mijn kleine bulldog maximaal?

De gemiddelde schofthoogte verschilt wat tussen reuen en teefjes maar bedraagt respectievelijk tussen de 27 en 35 centimeter en tussen de 24 en 32 centimeter. Wat grotere exemplaren van het ras vind je tegenwoordig ook.

Hoeveel weegt een kleine Franse bulldog gemiddeld?

Het gewicht van een kleine bulldog kan variëren tussen de 8 en 13 kilo voor teefjes waarbij de mannetjes vaak net gemiddeld een kilo meer wegen. Dit is niet zoveel dus een Franse bulldog kan best een hondje zijn dat regelmatig bij je ligt en ook nog eens op schoot past.

Heb ik speciaal voer nodig voor een kleine bulldog

Dat is zeker aan te raden dit te kopen. Het is een vrij klein ras dus dat betekent dat ze met grote hondenbrokken niet goed uit de voeten kunnen. Je koopt beter wat kleinere brokjes en als je niet goed weet wat te nemen, informeer dan even bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak wat geschikt is voor je kleine bulldog.

Kan een kleine bulldog in een klein appartement wonen?

Dit kan zeker als je naar de grootte van de hond kijkt maar zorg er wel voor dat je huisdier voldoende ruimte krijgt voor zichzelf en regelmatig mee naar buiten mag. De Franse bulldog is een enthousiaste en speelse hond die zijn energie ook kwijt moet kunnen en zich niet wil vervelen.

Waarom kies je juist een kleine hond?

Niet iedereen heeft evenveel ruimte of wil een grote hond. De Franse bulldog is klein van stuk maar heeft een groots karakter en is zeker een sterke, krachtige hond te noemen. Het is wel echt een hond die je graag in huis haalt en door zijn lieve snuit wordt het ras ook nog eens vaak gekozen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload