Home | Leer de langharige Franse Bulldog kennen

Leer de langharige Franse Bulldog kennen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een langharige Franse bulldog wilt kopen dan is dat ook mogelijk. Deze tref je wel veel minder vaak aan dan de kortharige soort maar ze bestaan wel degelijk als je even goed rondkijkt en in allerlei verschillende kleuren.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

De Franse bulldog is doorgaans kortharig

Een Franse bulldog heeft van origine een korte en zachte vacht die zeer dichtbegroeid is. De vacht zit zo dicht tegen de huid aan dat het echt wel een kortharige hond te noemen is die je niet met regelmaat hoeft te laten trimmen. Bij de meeste honden van dit ras is dat zelfs nooit nodig.

Vacht kan net wat langer zijn

Kies je voor een langharige Franse bulldog dan moet je niet meteen denken dat je een soort leeuw met lange manen in huis haalt want dat is zeker niet het geval. De vacht kan echter wel net even wat langer uitvallen dan bij een gewone kortharige bulldog waardoor je de indruk krijgt dat deze langharig is.

Combinatie van de ouders bepaalt de vacht

Een langharige Franse bulldog kun je ook bij een fokker kopen en kan volledig raszuiver zijn. Door de kruising van de genen van pa en ma kan de puppy een andere kleur krijgen dan de ouders maar kan de vacht en de onderliggende huid ook net even anders zijn.

Wanneer de pup niet raszuiver is

Zijn de puppy’s een kruising tussen een Franse bulldog en een ander ras dat net even wat langer haar heeft? Dan heb je uiteraard meer kans dat de puppy’s een andere vacht hebben die wat langer is dan bij een raszuivere Franse bulldog pup.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Korte en kortharige staart is kenmerkend

Een opvallend detail aan een Franse bulldog is de staart. Deze lijkt gecoupeerd te zijn maar dit is niet geval. Een Franse bulldog heeft een korte staart die dicht tegen het achterlijfje aanzit en die daardoor ook meteen kortharig is en dat ook lijkt.

Kies een gezonde hond

Wil je nu een langharige Franse bulldog kopen? Voor een raszuivere bulldog kun je dan het beste contact opnemen met een erkende fokker. Dan weet je zeker dat je een gezonde Franse bulldog koopt die op de juiste manier gefokt is en waarbij de gezondheid van de hond voorop staat.

Ga nooit naar een louche fokker of verkoper

Je kunt ervoor kiezen naar een niet erkende fokker te gaan om een speciaal exemplaar te kopen maar houd er dan wel rekening mee dat zij lang niet altijd volgens de regels van de rasvereniging werken en niet altijd aan de hond zelf denken maar vooral aan de verkoop ervan.

Voorkom ziektes die door ongewenst doorfokken ontstaan

Een bepaald ras kan zo gefokt worden als de klant wenst maar dat is niet bepaald gunstig voor de hond zelf. Dit kan namelijk betekenen dat je hond er anders uitziet dan gebruikelijk bij een Franse bulldog maar ook dat deze ontvankelijker is voor bepaalde aandoeningen en ziektes.

Zorg voor goede afkoeling met warm weer

Een Franse bulldog staat bekend om de korte snuit. Daarbij hoort een wat kortere luchtpijp waardoor ze niet altijd even goed hun warmte kwijt kunnen. Houd er rekening mee als ze een langere vacht hebben dat dit dan nog wat moeilijker kan worden om af te koelen op warme dagen.

Houd de huid van de hond goed schoon

De vacht van de Franse bulldog is doorgaans kortharig maar omdat de hond wel de nodige huidplooien heeft is het belangrijk deze regelmatig te checken en goed schoon te houden zodat dit niet tot problemen kan leiden zoals jeuk en irritaties.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over een langharige Franse bulldog

Is een langharige Franse bulldog nooit raszuiver?

Een langharige Franse bulldog kan wel raszuiver zijn maar omdat ze doorgaans een korte vacht hebben kom je niet veel langharigere exemplaren tegen. Indien gekruist met een wat langhariger hondenras is de kans dat de vacht langer is, een stuk groter.

Waar koop je het beste een langharige Franse bulldog?

Ga altijd naar een erkende fokker die is aangesloten bij de rasvereniging voor Franse bulldogs. Zij houden zich aan de geldende regels en stellen het belang van de hond voorop zodat jij een blije en gezonde kameraad krijgt. Ga nooit in zee met louche fokkers en aanbieders (zeker niet op internet).

Heeft een langharige Franse bulldog meer onderhoud nodig dan een kortharige?

Een kortharige Franse bulldog hoeft amper geborsteld te worden maar bij een langhariger exemplaar zul je dit wellicht wat vaker moeten doen. Met name als je hond in de rui is, is het belangrijk dat je veel losse haren eruit borstelt zodat de hond geen jeuk krijgt of last heeft van de vacht.

Is langharig minder prettig voor de hond zelf?

De langharige Franse bulldog weet niet beter dan dat hij of zij een langere vacht heeft dus daar is de hond gewoon aan gewend. Let er wel goed op dat de vacht goed onderhouden wordt en help je hond een handje indien nodig. Trimmen is enkel nodig als de vacht echt langharig is en snel groeit.

Wat als je een kruising kiest?

Koop je een Franse bulldog die gekruist is met een ander ras, dan heeft de puppy natuurlijk kenmerken van allebei, zowel innerlijk als uiterlijk. De hond kan dan een ander karakter hebben en door de wat andere vacht ook een andere verzorging nodig hebben. Zorg dat je goed weet wat nodig is voor je hond om zich happy te voelen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload