Home | Wat zijn de nadelen van een Franse bulldog?

Wat zijn de nadelen van een Franse bulldog?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond in huis haalt zitten er dan ook nadelen aan een Franse bulldog? Het is immers een vrolijke en opgewekte gezinshond die graag speelt en die bij mensen wil zijn dus veel mis kan er toch niet zijn, denk je dan. Dat is er ook niet maar elk hondenras heeft bepaalde kenmerken die wat minder positief kunnen uitpakken maar waar je prima mee kunt omgaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Welke problemen kunnen zich voordoen bij een Franse bulldog?

Een Franse bulldog is ontzettend blij en een leuke hond om te zien. Door de wat stompere snuit met grote ogen en relatief grote oren heeft de hond een leuke uitstraling en vallen veel mensen juist voor die blik. Niks mis mee want je haalt een gezellige hond in huis die echt je maatje kan worden.

Meer moeite met ademen door de kortere luchtpijp

Nu is echter die snuit nog wel eens een probleem bij een Franse bulldog. Doordat de snuit wat stomper is (dat hoort echt bij het ras) heeft de bulldog ook een wat kortere luchtpijp. Dit betekent dat de hond zijn warmte wat moeilijker kwijt kan en dan wat meer moeite heeft met ademen, zeker op warmere dagen.

Geef je hond de nodige koelte

Als het warm weer is, is het daarom zaak dat je de hond goed kunt laten afkoelen als dit nodig is. Zet de hond nooit in een hete auto of laat deze daar niet in achter en ga ook niet wandelen op het heetst van de dag. Dit geldt uiteraard voor alle honden maar zeker voor een Franse bulldog.

Zorg dat je Franse bulldog goed kan afkoelen

Omdat de hond wat meer moeite kan hebben met ademhalen is het belangrijk dat deze zijn of haar warmte goed kwijt kan en je de hond een koele plek kunt bieden met voldoende water en frisse lucht. Door de manier waarop het ras gefokt is, hebben zij wel eens wat meer moeite met ademhalen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Franse Bulldog wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Sneller kans om wat te dik te worden

De meeste nadelen, als je deze al zo wilt noemen, hebben bij een Franse bulldog te maken met de lichaamsbouw van het dier. De Franse bulldog is een kleine doch stevige hond maar kan wel snel te dik worden. Dit is bij veel honden een bekend probleem dus let goed op wat je je hond te eten geeft en hoeveel hij of zij eet.

Vieze oogjes en oortjes

Daarnaast is de Franse bulldog een ras dat nog wel eens vuil in de oren of oogjes heeft dus zorg ervoor dat deze goed schoon gemaakt worden als dat nodig is. Als je hond daar wel wat hulp bij kan gebruiken, is het slim regelmatig te controleren of een schoonmaakbeurt nodig is.

Viezigheid tussen de huidplooien

Een Franse bulldog heeft een wat gerimpelde huid met de nodige plooien. Daar kan natuurlijk nog wel eens wat vuil tussen komen zitten dus zorg ervoor dat je de plooien met regelmaat controleert en reinigt indien dit nodig is. Dat voorkomt de nodige huidproblemen zoals jeuk, uitslag en geïrriteerde plekken.

Nageltjes die te lang worden

Een Franse bulldog heeft veel energie en speelt en wandelt graag. Bij sommige hondenrassen slijten de nagels tijdens het lopen vanzelf maar bij de Franse bulldog niet dus deze dien je wel regelmatig te knippen. Durf je dit zelf niet te doen? Dan kan de dierenarts dit ook voor je doen.

Super veel enthousiasme

Een Franse bulldog kan erg enthousiast zijn, soms wat te druk voor bepaalde mensen. Dit zal niet iedereen als een nadeel zien maar als je daar niet zo goed tegen kunt, is dit niet het beste ras voor jou om te kiezen. Een Franse bulldog houdt veel van aandacht dus het is belangrijk dat je je huisdier dit geeft en de nodige tijd met hem of haar doorbrengt.

Niet graag alleen thuis

Als laatste nadeel van de Franse bulldog noemen we de eigenschap dat de honden van dit ras niet graag alleen zijn. Ben je veel van huis dan is een Franse bulldog niet de beste keuze omdat ze liever iemand om zich heen hebben en van gezelschap houden.

Leer alles over jouw lieve Franse Bulldog

Wil je álles leren over jouw Franse Bulldog? Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over nadelen van een Franse bulldog

Kan een Franse bulldog nooit alleen zijn?

Hoewel een Franse bulldog erg op gezelschap gesteld is wil dat niet zeggen dat je de hond nooit een tijdje alleen kunt laten. Zorg er alleen voor dat dit niet te vaak gebeurt en dat je huisdier nooit lang achter elkaar alleen is. Je kunt je hond er prima op trainen alleen thuis te blijven maar zorg dan voor een fijne plek om te slapen en beloon je hond als deze het goed gedaan heeft.

Wat is het meest voorkomende fysieke nadeel van een Franse bulldog?

Omdat de Franse bulldog een korte snuit heeft kan dit problemen opleveren met de ademhaling. Zeker bij warm weer kan de Franse bulldog wat moeilijker ademen en de warmte slecht kwijt. Houd altijd goed in de gaten of je huisdier nog rustig ademt en contacteer bij problemen meteen de dierenarts.

Wat is het meest voorkomende nadeel qua karakter?

Een Franse bulldog kan niet zo goed alleen blijven en is soms wel erg enthousiast als het op spelen, rennen en contact zoeken met mensen en andere dieren aankomt. Wil je een wat rustigere hond dan kies je beter voor een ander ras. Houd er wel rekening mee dat een dergelijke enthousiaste hond ook voor veel plezier en ontspanning voor jou kan zorgen.

Zitten er meer nadelen aan dit ras dan aan andere hondenrassen?

Nee, ieder ras heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Bij een Franse bulldog is dat niet anders. Er zijn nadelen die bij ieder ras voorkomen maar ook rasspecifieke dus kijk goed wat jij daarvan vindt en of je ermee kunt handelen. Zo ja, dan is deze blije hond zeker wat voor jou.

Is een kleine hond hebben een nadeel?

Nee, want deze neemt juist niet zoveel plek in. Het kan wel zijn dat je hond wat minder lange afstanden af kan leggen dan een wat groter exemplaar als je wandelt maar daar kun je mee oefenen en trainen. Voor alle honden geldt dat je de juiste balans dient te vinden tussen spelen, rennen en slapen, dus ook voor de Franse bulldog.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload