Home | Prijs Franse Bulldog: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Franse Bulldog: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Bij de aankoop van een hond als gezelschapsdier is de Franse bulldog prijs natuurlijk ook van belang. Kijk daarom altijd goed rond wat je voor een dergelijk hondje betaalt en of dit binnen je budget past want dat is uiteraard wel zo handig. Ze zijn niet goedkoop maar je haalt er wel een leuke hond mee in huis.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Franse Bulldog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Franse Bulldog!

Kies voor een hond met papieren

Een Franse bulldog mag dan maar klein zijn, je betaalt er nog best een aardig centje voor. Dit betekent echter wel dat je, als je de hond bij een goede fokker haalt, je er de nodige papieren zoals een stamboom, paspoort en vaccinatieboekje bij krijgt. De gezondheid van de hond is het belangrijkste en daar betaal je voor.

Maak altijd eerst kennis met je hond

Kies je ervoor een hondje uit te zoeken via internet, dan raden we dit ten zeerste af. Je kunt rustig op internet kijken wat er zoal wordt aangeboden maar zorg ervoor dat je altijd kennismaakt met het beestje voordat je het koopt. Zo weet je of er een klik is en of je met een betrouwbare fokker te maken hebt.

Stel de gezondheid van de hond voorop

Erkende fokkers van Franse bulldogs hebben niets te verbergen omdat zij de gezondheid van de hond voorop stellen en fokken volgens de regels van de rasvereniging. Je mag dan ook altijd eerst naar je hondje komen kijken (vaak nog vaker) voordat deze mee naar huis gaat.

Neem je hondje niet te jong mee naar huis

Let goed op dat je het hondje pas rond de juiste leeftijd meeneemt naar huis. Dit kan verschillen per fokker maar denk aan minimaal acht weken voordat ze het nest mogen verlaten. Dit kan ook nog wat later zijn maar dat bepaalt de fokker zelf.

Let op: Het kopen of adopteren van een Franse Bulldog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Franse Bulldog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wat kost een Franse bulldog je?

Als je een Franse bulldog bij een goede fokker haalt dan dien je wel rekening te houden met een prijs rond de €1750 per hondje. Ook dit kan natuurlijk wat uiteenlopen. De fokker vraagt dit bedrag omdat je dan een hondje krijgt met een stamboom en de juiste papieren.

Houd rekening met bijkomende kosten

Houd er daarnaast rekening mee dat je er dan nog niet bent. Als je voor een puppy kiest dan heeft deze na de aanschaf nog inentingen nodig waar hij tot op dat moment nog te jong voor was. De kosten hiervoor zijn voor jouw rekening, alsmede een check-up bij de dierenarts.

Laat je hond steriliseren

Wil je je hond laten steriliseren of castreren als de daarvoor geschikte leeftijd bereikt is? Dan komen daar ook de nodige kosten bij kijken. Vaak is het wel beter dit te laten doen omdat het goed is voor de hond en je geen nestje meer kunt krijgen. Fokken met Franse bulldogs is sowieso niet makkelijk en laat je beter over aan een professional.

Zorg dat je alles in huis hebt wat nodig is

Bijkomende kosten als je een hond aanschaft die zeker niet vergeten mogen worden zijn die voor voer, dierenartsbezoek en eventuele medicatie. Je hond heeft gewoon bepaalde spulletjes nodig en daarvoor komen er maandelijks kosten bij.

Gun je hond een prettig hondenleven

Je hond wil natuurlijk ook spelen dus speelgoed mag niet ontbreken en daarnaast is de aanschaf van een goede riem en tuigje essentieel om hem mee uit te kunnen laten. Denk ook aan een bench waarin de hond binnen kan slapen en tot rust kan komen. Een goed en zacht kussen erin hoort natuurlijk ook. Jij wilt immers ook zacht liggen als je slaapt.

Ga met je hond op cursus

Tenslotte dien je er rekening mee te houden dat je Franse bulldog een enthousiast exemplaar is dat graag speelt en wel eens wat te blij of nogal wild kan doen. Een goede training waarbij de hond regels leert is dan zeker aan te raden maar kost je ook wat extra.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Franse Bulldog

Overweeg je een Franse Bulldog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Franse Bulldog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vijf veelgestelde vragen over de prijs van een Franse bulldog

Wat kost een Franse bulldog puppy?

Bij de aanschaf van een Franse bulldog puppy dien je al snel aan bedragen rond de €1750 of meer te denken als je een raszuivere en volgens de geldende regels gefokte hond wilt kopen. Dit kan ook wel wat meer zijn, afhankelijk van wat de fokker gewoon is te vragen. Voor zeldzame kleuren betaal je vaak nog meer.

Kan ik besparen op de aanschaf van een Franse bulldog?

Dit kan maar het is niet raadzaam dit te doen. Betaal je er namelijk minder voor dan de gangbare prijs dan heb je kans dat je met een louche fokker te maken hebt die alleen voor het geld werkt en niet de gezondheid van de hond in acht neemt of vooropstelt.

Wat kost een Franse bulldog in het asiel?

Wil je een volwassen exemplaar kopen? Kijk dan ook altijd eerst of je in een asiel een Franse bulldog kunt vinden. Daarvoor betaal je uiteraard aanzienlijk minder dan voor een puppy. Het asiel heeft een vast tarief voor (in dit geval kleine) honden waarbij je meestal kunt denken aan een paar honderd euro. Een puppy is wel duurder dan een volwassen exemplaar.

Zijn er bijkomende kosten als ik een Franse bulldog koop?

Ja, deze zijn er maar dat geldt voor elke hond. Denk aan voer, medicatie, entingen, speelgoed, bench, riem/tuigje, veiligheidshesje of lampje, kussen of mand en zo is er nog wel meer te noemen. Zorg dat je de benodigdheden allemaal in huis hebt wanneer je je hond gaat ophalen.

Waarom kost een Franse bulldog zoveel?

De prijs die je voor de hond betaalt zijn door de fokker bepaald omdat deze ook kosten gemaakt heeft. Denk aan de dekking, de kosten voor voer en entingen, dierenarts enzovoort. Deze worden doorberekend in de prijs van de hond maar daarvoor krijg jij wel een gezond huisdier dat met liefde en zorg behandeld is.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Franse Bulldog?

Bekijk dan het Franse Bulldog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Franse Bulldogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

Franse Bulldog voer: waar moet je aan denken

In dit artikel willen we je graag alles vertellen over de Franse Bulldog en wat zo’n beest kan eten. Geloof ons, een Franse Bulldog houdt van eten en kan potentieel enorm dik worden, met alle gevolgen van dien. Het gezellige, mollige en aanhankelijke dier...

Alles over de Franse Bulldog reu

Alles over de Franse Bulldog reu

Het Franse Bulldog ras is erg populair in ons land, zelfs nu er regels zijn ingesteld die het fokken met honden van dit ras met een te korte neus verbieden. Het maakt sommige fokkers niet zo heel veel uit dat ze een boete krijgen voor het doorgaan met fokken,...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Franse Bulldog wilde weten in één compleet e-book!”

Franse Bulldog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Bulldog!

  • Wil je een Franse Bulldog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Franse Bulldog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Franse Bulldog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je je Franse Bulldog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Franse Bulldog en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is Franse Bulldog Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Franse Bulldog Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Franse Bulldog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload